Мартин Карбовски ще съди обвинения в педофилия Кузов

Кузов твърди, че има преписка срещу Карбовски за подбуждане към лъжесвидетелстване, прокуратурата обаче никога не образувала подобна преписка срещу журналиста
24 фев 2007 18:35,
Мартин Карбовски ще съди обвинения в педофилия Кузов
Карбовски ще съди Кузов за клевета и морални щети. Снимка: Булфото
Журналистът Мартин Карбовски ще съди обвинения в педофилия депутат Владимир Кузов за клевета, морални щети и уронване на професионалното име.

Причина за завеждането на делото са твърденията на депутата, че Карбовски е подбуждал към лъжесвидетелстване свидетелят по делото „Кузов“ Златан Георгиев.

Кузов твърди, че Карбовски е подбудил към лъжесвидетелстване Златан с обещание да му купи колело.

Депутатът твърди още, че от миналата година е образувана преписка срещу Мартин Карбовски като прокуратурата е сезирана от една страна от Агенцията за закрила на детето, а от друга страна е действала по жалба за клевета от самия депутат.

От екипа на предаването на Карбовски - „Отчествен фронт“, обаче са категорични, че такава преписка не е образувана. Те имат официални документи, че в писмо от Районна прокуратура, прокурор Николина Ангелова отказва да образува дело срещу Мартин Карбовски по жалбата на Владимир Кузов. В осем страници отказът е обоснован с мотивите, че всички свидетели по делото „Кузов” са разпитвани от полицията пред съдия година по-рано от срещата си с Мартин Карбовски.

Интервютата на Мартин Карбовски с децата-свидетели по делото „Кузов” са проведени по регламент в присъствието на упълномощени лица – учители от домове за сираци.

Свидетелят Златан Петев Георгиев е потвърдил при дознанието, че разговорът с Мартин Карбовски за колело е бил само в контекста на въпроса за какво мечтае момчето.

Доказано е безспорно, че при първата си среща със Златан Георгиев Мартин Карбовски дори не е знаел, че момчето е свидетел по делото „Кузов”.

След като главният свидетел по делото срещу Владимир Кузов, Николай Кирилов се отказа от подписите си за разпознаването на Кузов делото бе отложено за 2 март.

БГНЕС припомня, че Владимир Кузов е обвинен за извършване на хомосексуални действия с 13-годишно момче. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за период от 2 до 5 години. Визираните в обвинителния акт престъпления от Владимир Кузов са извършени в периода юни-септември 2001 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание