В "Топлофикация" пак се облажиха, вдигнаха си заплатите

С 50 на сто ще бъдат увеличени заплатите на работещите в "Топлофикация" до края на годината
12 апр 2007 13:56,
В "Топлофикация" пак се облажиха, вдигнаха си заплатите
С 50 на сто ще бъдат увеличени заплатите на работещите в "Топлофикация" до края на годината. Снимка: Булфото
С 50 на сто да бъдат увеличени заплатите на работещите в "Топлофикация-София" до края на годината, като това да стане на три пъти.
Това е записано в споразумението, което подписаха представители на синдикатите и ръководството на дружеството.
 
Първото увеличение на заплатите в дружеството ще бъде с 20 процента и със задна дата - от 1 януари, второто предстои от 1 юли - с 15 на сто, а третото ще бъде от 1 октомври - с 15 на сто.
 
В края на годината ще се договаря чрез колективния трудов договор и увеличението на заплатите на работещите в дружеството за 2008-ма.
 
Председателят на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ Божидар Митев заяви, че повишаването на заплатите няма да се отрази на цената на топлинната енергия.
 
В момента работещи в "Топлофикация-София" участват в протестния митинг пред Министерския съвет за отпадане на наредбата, която ограничава увеличението на заплатите в дружествата с над 50 процента държавно или общинско участие.
 
В протестите, организирани от двата най-големи синдиката- КНСБ и КТ „Подкрепа“, участват още железничари, транспортни работници и миньори.
 
-------
 
Имате ли мнение по въпроса? Споделете го в блога на Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание