Слави направи разтърсваща изповед, страда от тежко очно заболяване

Слави Трифонов направи разтърсваща изповед в петък вечерта, в специално интервю, взето от неговия колега - главния сценарист на собственото му шоу Росен Петров
21 апр 2007 10:17,
Слави направи разтърсваща изповед, страда от тежко очно заболяване
Дали ще го видим отново така? Снимка: Булфото

Слави Трифонов направи разтърсваща изповед в ефира на bTV в петък вечерта, в специално интервю, взето от неговия колега - главния сценарист на собственото му шоу Росен Петров.

След като шоуменът не се появи сред журито на „Мюзик айдъл“, а също и като водещ на „Шоуто на Слави“, зрителите започнаха да се питат какво му се е случило.

Снощи те получиха отговор – може би не този, който са очаквали.

Гологлавият шоумен се е съгласил на интервюто, за да опровергае евентуални слухове, че има СПИН или пък е болен от рак.

Брадясал, с леко прокарала коса /!/ и на системи, водещият отвори сърцето и душата си пред Росен и разказа покъртителни истории за себе си.

Оказа се, че Слави е болен. И то сериозно.

„Мечо“, както го наричат колоритните водещи на „Мюзик айдъл“ Иван и Андрей, призна, че преди 11 години е развил сериозно заболяване на лицевите нерви заради възпалени зъби, което дало отражение на зрението му.

В момента шоуменът страда от много сериозно нарушено зрение на лявото око и призна, че всичко, което е правил оттогава досега, го е правил с едно око.

Коварната болест, която е увредила окото, се нарича невробулбарен неврит.  По-просто казано, част от очния нерв на водещия е атрофирал, и оттогава той не може да вижда с централната част на окото – само с периферията.

По думите му обаче, „мозъкът свиква и общо взето го компенсираш, свикваш вече“.

Слави увери, че това не му пречело нито да чете, нито да шофира, нито на нищо, тъй като за 2-3 години е успял да се нагоди към новото статукво.

От около седмица обаче са се появили проблеми и в другото око на шоумена. Той сподели, че лекарите са отхвърлили възможността да има тумор в мозъка, нито пък множествена склероза. Докторите са установили единствено, че има някакво възпаление, както и доста тежък синузит, за който Слави дори не е предполагал.

В момента специалисти се опитват да определят точната причина за проблемите и с дясното око на водещия, който сам разказа, че вероятната причина е „засягане на малки нервни снопчета“, които обаче не могат да бъдат видени от ядрено-магнитен резонанс и скенер.

Слави разказа, че всеки ден му вливат системи със съдоразширяващи медикаменти, които би трябвало да помогнат срещу евентуално възпаление. Той призна, че се чувства доста дезорганизиран и това е причината да не работи. В момента болестта му е на такъв етап, че не се знае дали процесът е обратим или не.

Той обяви, че лекарите са му правили всякакви изследвания, включително за СПИН и сифилис, и увери, че резултатите са отрицателни.

Въпреки това той чистосърдечно си призна, че в продължение на 3-4 дни е бил в тотална паника.

„Не е срамно да кажеш, че те е страх. Не знам дали е слабост, но знам, че не е това нещото, което може да ме счупи, каквото и да стане“, завърши изповедта си Слави и увери, че с ръководителя на "Ку Ку бенд" Евгени Димитров-Маестрото са начертали плана за задачите и концертите до края на шоуто "Мюзик айдъл".

-----------

Имате ли мнение по въпроса? Споделете го в блога на Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание