1:0 за Атанасов срещу Бонев

Съдът оправда бившия шеф на сигурността Атанас Атанасов по жалба на Богомил Бонев заради доклада за корупция
2 май 2007 16:39,
1:0 за Атанасов срещу Бонев
Съдът оправда бившия шеф на сигурността Атанас Атанасов по жалба на Богомил Бонев заради доклада за корупция. Снимка: БГНЕС
Софийският военно-апелативен съд оправда бившия директор на Националната служба за сигурност Атанас Атанасов по делото за престъпление по служба, заведено от бившия вътрешен министър Богомил Бонев.
 
С решението си Софийският военно-апелативен съд потвърди решението на Военно окръжния съд от 19 февруари т.г. по същото дело.
 
Делото беше образувано по искане на бившия министър на вътрешните работи Богомил Бонев, който е подал жалбата си пет години след като Атанасов е представил доклада за корупция.
 
Dnes.bg припомня, че през декември 99 г. Атанас Атанасов предостави на бившия премиер Иван Костов списък с 226 имена, които фигурираха в доклад за корупция.
 
След него бяха уволнени министри, сред които Богомил Бонев, Марио Тагарински и Александър Божков.

На 5 ноември 2001 г. същият доклад на Атанасов беше цитиран в предизборен дебат от тогавашния държавен глава и кандидат за втори президентски мандат Петър Стоянов. По тази причина бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев заведе тъжба срещу Атанасов за това, че заради доклада не е могъл да спечели президентските избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание