Остава

Румен Овчаров: Нямам намерение да подавам оставка
4 май 2007 12:32,
Остава
Румен Овчаров обяви, че няма да подава оставка, нито временно да се оттегля от поста си. Снимка БГНЕС
„Нямам намерение нито да подавам оставка, нито да искам отпуска или да се оттеглям от длъжността, която заемам, заяви министърът на икономиката Румен Овчаров.
 
Според него евенуална "оставка ще бъде ясен сигнал за българската общественост, че всички са маскари и затова той няма да подаде оставка".

По повод скандала между него и директора на следствието, Овчаров каза, че още на 21 март е информирал главният прокурор за нерегламентираните действия на Ангел Алекснандров.
 
„Този въпрос е изцяло криминален и той трябва да бъде разследван там, където му е мястото“, посочи министърът.
 
По думите му този, който е правил някакви неща, трябва да намери начина да понесе своята отговорност със съответното достойноство.

„Ако моята оставка ще предизвика началото на така желаните промени в съдебната система, ще я подам веднага, но няма да допусна искането за моята оставка да се превърне в поредния миш-маш, от който всички да излязат виновни“, заяви Овчаров.

Според него реформата в съдебната система и преди всичко в следствието трябва да започне и времето за това е дошло.       

В отговор на въпрос Румен Овчаров каза, че атаката срещу него не е от вчера, а е обект на тази атака повече от година.

„Въпросът не е политически, той е икономически. Много стари схеми бяха нарушени, много хора бяха изхвърлени от бизнес, от който получаваха абсолютно незаслужено държавни пари“, каза министърът.

Според него много от тези хора са свързани с БСП и с кръгове от БСП.

"Това, че тази група от хора, свързващи себе си с БСП, бивши началници и ръководители от шесто управление, веднага тръгнаха да подкрепят колегата си от шесто управление - Ангел Александров, за мен не е тайна, аз война с
никого лично нямам, но старите схеми на източване на държавните дружества ще бъдат прекратени, поне докато аз съм министър", каза още Овчаров.

Dnes.bg припомня, че опозицията в парламента и ГЕРБ настояха за оставката на Овчаров заради разразилите се скандали с негово участие около Следствието, „Топлофикация“ и „Булгартабак“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание