Джет Файнанс: Сред вариантите ни за развитие е и листване на борсата

Компанията отпуска кредит в 74% от случаите спрямо 50% при банките, казва изпълнителният й директор Елвин Гури
10 май 2007 11:21,
Джет Файнанс: Сред вариантите ни за развитие е и листване на борсата
Елвин Гури. Снимка: Личен архив

Елвин Гури е изпълнителен директор на Джет Файнанс от 2001 г. Преди това е работил шест години за Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в Лондон и България, като е бил и одитор в PriceWaterhouse. Като специалист в анализирането на финансови институции, той е работил с няколко български банки по въпроси, свързани с ценни книжа и заемни сделки.

Участвал е в създаването на системата за обслужване на малки и средни предприятия на ЕБВР. Завършил е Американския университет в България с две висши степени – по приложна икономика и история. Съпругата на Елвин Гури е Ралица Агайн, зам-председател на Комисията за финансов надзор, ръководител на застрахователния надзор.

- Г-н Гури, коя е вашата ниша на кредитния пазар и какво е състоянието на пазара като цяло?

Ние започнахме дейност през 2001 г. с четири човека и пет компютъра. Напуснах ЕБВР през май 2002 г. и реално от юли-август поех нещата и се включих в бизнеса. Започнали сме от една молба на ден, а в момента са до 3 300 молби на ден.

Досега сме разгледали 1,2 млн. молби и сме раздали над 700 хил. кредита за близо 400 млн. лв. По-интересното от гледна точка на самата компания е, че от четири човека стигнахме вече 1800 души и сме успели да си извоюваме силно място на пазара на потребителско кредитиране.

По наши данни, включвайки и банките, сме седми или осми по големина в потребителското кредитиране на населението.

Вижте още


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации