Разбиха мрежа с български проститутки в Осло

През миналата година в Норвегия са дошли около 160 български проститутки
15 май 2007 14:44,
Разбиха мрежа с български проститутки в Осло
През миналата година в Норвегия са дошли около 160 български проститутки. Снимка: Булфото

Норвежката полиция арестува 10 души, за които подозира, че са част от сводниците, които ръководят мрежа с български проститутки в Осло.

Това съобщиха органите на реда в норвежката столица.

Един от задържаните е обвинен в трафик на хора.

"Полицията арестува десет души и ги обвини в подтикване към проституция на жени, които са докарани от България, за да проституират в Норвегия. Един от арестуваните беше обвинен в трафик на хора", съобщиха от полицията.

В 8 часа тази сутрин повече от 60 полицаи са претърсили десет адреса в Осло и околностите. Седем мъже и три жени са обвинени в съответствие със закона за подтикване към проституция.

Полицейската акция "Операция Проститутка" беше насочена срещу български проститутки и техните сводници в Осло. Акцията е резултат от продължително разследване със съдействието на специалния отдел на полицията STOP, който се бори с трафика на жени и проституцията в района на Осло, започнало още през месец февруари.

От седемте арестувани мъже двама са норвежци, трима са норвежки граждани от турски произход, един е турчин и един е българин.

Всичките три жени са български гражданки.

"Сигурни сме, че трите жени са играли важна роля в изпращането на български жени тук", каза командирът на STOP Йойвинд Нордгарен. Арестуваните мъже са изпълнявали различни функции, като някои са обвинени, че са помагали за вкарване на жените в Норвегия, други са собственици на апартаментите, където са били продавани сексуални услуги, трети са осигурявали клиенти.

Полицията съобщи, че през миналата година в страната са дошли около 160 български проститутки.

Днешната полицейска акция е част от усилията да бъдат осигурени доказателства по случая и беше извършена на основата на решение на Градския съд на Осло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание