Чао!

Бившият столичен кмет и лидер на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски обяви, че се оттегля от политиката
29 май 2007 08:34,
26
Чао!
Софиянски вече е свободен. Снимка: БГНЕС

Бившият столичен кмет и лидер на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски обяви, че се оттегля от политиката.

Освобождавам всички постове в ССД, оставам редови член на партията и винаги ще гласувам за дясното, заяви Софиянски в ефира на bTV.

Ще довърша работата, която имам в Народното събрание, ще се ангажирам с чисто експертна дейност, заяви бившият столичен кмет.

Като една от основните си цели Стефан Софиянски определи довършването и минаването през парламента на подготвения закон за София.

Ще имам повече време за приятелите. Човек не е роден и не трябва да живее с мисълта, че трябва да бъде в политиката, допълни той. Важно е да дойдат нови хора, смятам, че дясното има перспектива, особено на фона на това, което става в България, каза Софиянски.

Оттеглям се щастливо от политиката, тя ми даде проблеми, но много повече бяха успехите, призна той.

Според него решението за политическата ситуация в страната са предсрочните парламентарни избори. Те обаче трябва да се проведат след местните избори, защото вотът става силно политически, а „трябва да оставим гражданите да изберат в местното самоуправление професионалисти“, заяви Софиянски.

Ако десните вземат 4 от 6-те големи областни центрове на страната, ще имат и възможността за много по-широка основа да покажат алтернатива на управлението и напролет да се върви към предсрочни избори, коментира още той.

По думите му, нормално е десните да застанат зад кандидатурата на Бойко Борисов на местните избори през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Morisson преди 16 години
Софиянци са много добър и почтен народ - като американците - наивни до безобразие! Помните ли Виза Недялкова като размахваше документи за корупция? "Общинарит е си продали на себе си магазини на отложено плащане, дават ги под наем и за 5 години им излизат като подарени. Стефчо хихикаше и се правеше на италианец, а любезните реститутки благоговееха - и още междувпрочев! По подобен, че и по-тарикатски начин се изсулиха от властта Божков и Валентин Василев, че и Краус! Те си отидоха с по стотина милиона долара "неразбран и и обидени, недооценени&quo t;!
24
0
 
0
 
! Отговори
светлана преди 16 години
Напълно съм съгласна с Вас-г-н Борислав.От София по-грозна столица няма в Европа.Това,в което живеем е някакъв пълен абсурд,децата ни живеят в тази омерзена страна.А къде учат децата на полиците ни?И после се връщат самодоволни с дипломи от Харвард,за да ни дават акъл?Докога...
23
0
 
0
 
! Отговори
Fany преди 16 години
Da se mahat ot politikata i Kostov i Sofiqnski i vsichki, koito doprinesoha za razdelqneto na dqsnoto prostranstvo, zatova polojenieto e takova, a DPS i BSP si ostavat vyv vlastta...Boi ko Borisov shte im donese gorchiv opit na vsichki, osobeno na desnite kato vzeme elektorata im.
22
0
 
0
 
! Отговори
antim преди 16 години
edno pokolenie politici se smenj s drugo,tezi koito si otivat,krotko ni objsnjvat,4e;et o na sega taka se polu4i,ne vi svar6ihme rabota ama ei na kvi sme gotini,stavame i si tragvame sami kato edni pravilni pi4ove.oba4e,to va li e koeto naroda e iskal ot gospodin nikoi kogato go enapravil g-n vajna kle4ka,da si napalni djobovete,da obezpe4i njkolko pokolenij sled sebe si/negovite,ne tvoite/i da si digne zadnika ot toploto mjsto,za da doide drug ***,ot 6uro-badjovata 4eta da se napapka i poi,i t n t..e,stiga vreme e bg naroda da porasne i da znae,4e trjbva da uprajnjva kontrol,strog kontrol varhu narodnite pari,i jelanij a to s klakiorski agitki i zakani ni6to ne stava.organizai a,organizacia mu e maikata organizacia na kontrola.ako iskate edin den da se sabudite i da budete blagopulu4ni 4oveci.molj vi,za boga,budete.
21
0
 
0
 
! Отговори
setaq преди 16 години
тия мафиоти треа се бесят публично а не бенефест да му правиммафияяя яяяяяяемигрир ам
20
0
 
0
 
! Отговори
NOFX преди 16 години
naj-nakraia edin ot naj-kradlivite hora zaedno s kostov se otteglia
19
0
 
0
 
! Отговори
velqn преди 16 години
Защо ли не вярвам искрено, че г-н Софиянски ще се отегли завинаги? С времето ще имаме възможност да проверим. Освен това той прави това, което всички очакват от него, малко след като заяви желание за обединяване на дясното пространство. Странно, странно.--- --------------- ------http:// velqn.com
18
0
 
0
 
! Отговори
Марина Ангелова преди 16 години
Както се подразбира от самото заглавие, много "политичес ки елементи" вече отсъстват. То сега остава и Бойко Борисов да се оттегли!
17
0
 
0
 
! Отговори
аба жур преди 16 години
Какво стана с 10-те дела срещу негоСамо толкова ли? чао и да забравим? а панделата?
16
0
 
0
 
! Отговори
беден гос"дин преди 16 години
Брех,Стефчо,как во ща праим сега без теб.Нема вече някой да ни се усмихва от екрана и да ни обяснява кротко какви сме серсеми без теб,нема вече сълзи в очите и парици в торбите да се вземат посрд бял ден под твоя зорък поглед,нема вече...немааа Има,нема..казва ха подуенските баби-щото има още за крадене.*** о Стефчо вече му омръзна да краде у нас,та реши и да ходи по странство.Ама ,бабиното,там,н а запад,щете вбричат бързо и ще си пролежиш умераната възраст някъде на хладно-така,че помисли си..я пак се върни в политиката,че ще ни е скучно без тб и твоите..лъжи
15
0
 
0
 
! Отговори
ot men преди 16 години
Съгласен съм с BOrislav .Много добре казано.Ние си скъсахме задниците от бачкане ,за да направим живота си по-добър и накрая нищо,а тия *** с и построиха палати и си напълниха сметките.Но българите сме си виновни,търпим всичко.На такъв нароф,такива управници му се падат!А ,що се отнася до Софиянски,тоя се разсипа от крадене и ядене!Ама ,нали знаете,колкото и да яде само един *** има.Да внимава накрая да не се пръсне!
14
0
 
0
 
! Отговори
Софиянски преди 16 години
Нека му търсят отговорност на Софянски, но нека потърсят отговорност първо на тези, които бяха преди него и си свършиха работата като "кучето на нивата". Ако това стане:1. Доста от сегашните управляващи ще трябва да влезнат за дълго на топло2. Много от техните родители ще ги последват3. Много от техните роднини (близки и далечни) ще ги последват4. Много от техните прятели ще ги последватАз съм ЗА! Хиляди срещу няколко десетки - сделката не е лоша. А и София ще се изчисти доста от ***, който доиде покрай тях.
13
0
 
0
 
! Отговори
p преди 16 години
kakва приятна новина:))))
12
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 16 години
да се разкара тая ***!Какво му дреме,че вече няма да е във властта-той си взе каквото успя,стига му и за внуците му ще остане.Лошото е не че е крал, не това, че никой няма да му потърси отговорност,а че изобщо беше поставен на това място и му беше осигурен безпрепятствен достъп,за да краде!И кой е виновен за това?-тъй нареченото "стадо& ;quo t;,което наистина си е стадо и си заслужава да бъде крадено.Защото всеки народ си заслужава управниците-щом ги е поставило там,щом ги трае значи тоя народ е народ от мазохисти.И не че не е човешко да се правят грешки един път,ама да направиш втори път една и съща грешка,вече ставаш ***.А какво да кажем,когато години наред правим една и съща грешка?Още като се видя,че сме се излъгали трябваше да го разкараме,така както и всички други бивши и настоящи,които очевадно нищо не правят за хората.Но ние продължаваме да си ги избираме,да им се радваме и после-крали били!Ами нека ни крадат-малко ни е!Стадото затова е стадо-да го доиш,да го стрижеш,да го колиш и така...
11
0
 
0
 
! Отговори
georgi преди 16 години
edin prekrasen 4ovek i politik se otteglia ot politikata.nadi avam se da go zamesti novo po dostoino lice.
10
0
 
0
 
! Отговори
arctg преди 16 години
За съжаление истината е че няма политик от такова ниво който да не се облагодетелства . Все пак кмета на София е четвъртия човек в държавата. А Софиянски се справи много добре с задачата да прибере от всичко по много. Доста време беше на този пост. Не е нужно да го правите на герой, че бил подал оставка - ми то ква кариера може да прави от тук нататък?!?!?!
9
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 16 години
Софиянски наистина покраде и пусна на неговите хора доста. Но ако трябва да сме честни - по негово време София изглеждаше по-добре от днес, макар че никога не е била с вид на европейски град. Беше по-чисто, правеше се по нещо с неоткраднатоте пари (я някой ремонт, я нов булевард)... сега и това няма.А бе този сегашния любимец-кмет да не работи за имиджа на стефчо?? .....
8
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
И Р.Овч. и Софиянски са расли и пасли в една кошарка - кой повече е папкал - това нашия корумпиран съд никога няма да установи. Годината е 2007-а и София има 7-8 спирки на метрото, улици с дупки, неуреден, стар, мръсен отблъскващ градски транспорт напомнящ на някой провинциален индийски град, а не на европейска столица, куп грозни сгради и т.н. Кое е "многото&q uot; което е направил този човек за България госпожо Елена? (м/у другото "збърка&qu ot; се пише със "с") Някой дава ли си сметка, че София е може би най-горзната столица на Европа (вероятно след Тирана)? Не Стефанчо е направил много уважаеми сънародници, а просто на някои от нас критериите са ниски. Тези хора като Стефчо трябва да са благодарни на провидението, че крадоха от овчедушен народ, който ги търпя и си продължава да търпи и да чака... Времето обаче си върви - това са 17 г. Аз бях ученик, когато всичко започна, а сега съм мъж на 35. Тези хора осигуриха старините си, изучиха децата си в чужбина, построиха си къщи, вили и каквото се сетите, живяха и ще живеят охолно, а вие им се кланяйте.. ***..
7
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 16 години
Прекалено е хубаво, за да е истина. Този разсипа София, а и България и въпреки това се мазни от екрана и ни лъже в очите. По аналогия с предишните му изказвания, които бяха всичките невярни, очаквам и сега пак да излъже.
6
0
 
0
 
! Отговори
ASEN преди 16 години
widia che weche nikoi ne mu obrusta wnimanie,i che weche nema kakwo da se krade!