Разбиха контрабанден канал, минавал през столичното летище

Антимафиоти разбиха контрабанден канал, който минавал през столичното летище, съобщиха източници в полицията
24 юни 2007 15:28,
Антимафиоти разбиха контрабанден канал, който минавал през столичното летище, съобщиха източници в полицията. Към този час от МВР заявяват, че нямат официална информация по случая. От Агенция "Митници" потвърдиха за разбития канал.

Ивайло Разложки - Иво Тихия, който е инспектор в отдел "внос" на митницата на софийското летище, е задържан вчера от бургаската полиция. Той трябвало утре да е на работа. В София е заловен Радослав Живков - Джими, който според Агенция "Митници" вече не е техен служител.

Първоначалните данни сочат, че през канала са минавали маратонки, дрехи, черна и бяла техника, както и мобилни телефони от Китай и Дубай. За вноса на GSM-ите е използвана схема, според която апаратите са минавали през европейски страни, за да се снижи до минимум рискът от залавяне.

Антимафиоти твърдят, че каналът е действал поне две години. Имало е прекъсване за около месец, веднага след като срещу задържани митничари, сред които и Радослав Живков - Джими, бе образувано наказателно производство. Вчерашната заловена пратка е първата след спирането на канала. Преди това поне по три пратки седмично са минавали по него. Стоките са декларирани на стойности с около 30 пъти по-ниски от реалните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание