Максим Стависки: Трагедията ще преобърне живота ни завинаги

Максим: Знам, че това ще преобърне завинаги не само моя, но и живота на Албена. Не намирам думи, с които да изразя начина, по който се чувствам
7 авг 2007 14:31,
210
Максим Стависки: Трагедията ще преобърне живота ни завинаги
Аз не по-малко от останалите хора искам справедлив процес, категоричен е Стависки. Снимка: Булфото

Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки направи изявление по повод катастрофата в неделя край река Ропотамо:

"Не намирам думи, с които да изразя начина, по който се чувствам. Силно разстроен съм и шокиран от случилото се. Изпитвам най-дълбоко и искрено съчувствие към семействата на пострадалите.

Единственото, за което се моля и което правя сега, е да помагам с каквото мога за спасяването на Мануела и за възстановяването на Валентин и Йоана.

Разбирам степента на публичния интерес и искам ясно да кажа, че аз не по-малко от останалите хора искам справедлив процес.

Трагедията е огромна и много лична и засяга всички мои близки. Знам, че това ще преобърне завинаги не само моя, но и живота на Албена.

Не мога да коментирам нищо в детайли, докато тече следствието, но ще съдействам напълно на органите на прокуратурата и съда".

По-рано днес стана ясно, че 18-годишната Мануела Горсова ще бъде транспортирана следобед от болницата в Бургас във ВМА-София.

Мануела все още е в кома, но според лекарите от бургаската болница може да бъде транспортирана, а желанието да бъде настанена във Военна болница в столицата е на близките й, уточни ген. Тонев.

Момичето пострада тежко при катастрофата по пътя Приморско-Бургас.

Леката кола, с която пътува 18-годишната Мануела, бе блъсната от джипа на Максим Стависки.

В кръвта на световния шампион по фигурно пързаляне бе открит алкохол – 1,1 промила.

Тази нощ Максим Стависки се е прибрал в София от Бургаско, твърди БГНЕС. Според съседи той пристигнал в ранни зори. Пред жилищната кооперация, където живее с Албена Денкова, бил паркиран джип.

Върху колата са изписани имената на световните шампиони по фигурно пързаляне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
0
 
! Отговори
topsi преди 14 години
triabbva da izdarjish .yspex
208
0
 
0
 
! Отговори
ТОЙ Е преди 15 години
Трагедията е факт.От тук нататък големият въпрос е : Как ?-Как оцелелите да продължат?,Как ще живеят жертвите?За бащата на Мануела-ясно-машинки,а Мануела-тя как ?За тези които се чудят на присъдата на Максим ще кажа-ако не са гледали един много стар индийски филм"Злодеят"-горещо Ви го препоръчвам.Прав е Максим-ако влезе няма как да помогне.Между другото ,за разлика от други ,човекът си понася и признава вината.Знаете ли ,че човекът който се кандидатира за шеф на БФС/конкурент на Б.Михайлов/ ,при ПТП ,за което има вина,след употреба на алкохол уби човек.В процеса на следствието при положение ,че е лишен от правото да управлява МПС,отново след употреба на алкохол прави ВТОРО ПТП отново с убит и какво-кандидат за БФС.Това е България хора ,затова ,който не е съгласен да не си стои в къщи ,а да излезе и да подкрепи стачкуващите-те не го правят само за себе си !
207
0
 
0
 
! Отговори
nqmaznachnie преди 15 години
male tolkova li shte negodni be toi ubi edno dete i drugo koeto e v bolnica vie neshte dobre we.
206
0
 
0
 
! Отговори
krasi преди 15 години
без значени че масим стависки е некакъв си шампион. то трябва да лежи в затвора като всеки обикновен човек. не знам с какво съзнание живее тоя човек, да отнеме 1човешки живот и друг да инвалидизира за цял живот.този човек трябва да лежи в затвора като всеки един останал убиец, та той точно такъв е. убииците н затвора, до живот.
205
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za mima.....ti neshto mai ne si mnogo dobre kak moje stoichkov da sravniavash s toia pianitsa
204
0
 
0
 
! Отговори
vvvvvv преди 15 години
kakvo e doprinesal si e vzel nagrada pari i kakvoto i da e da ne e stanal shampion zaradi balgari,kato e karal pian da si nosi posledstviata,ne za dve godini a maksimalno kolkoto e po zakon
203
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
За кво лицемерие говориш бе Milenka...човека си е убиец.Това е! Кво значение има колко е известен и какво работи.Никой не отрича приноса му за спортните успехи на България,но човека стъпи на криво и това е факт!Сега трябва да си получи заслуженото! При такова престъпление всички са равни.И отново казвам- ЛИЦЕ НА КАМПАНИЯ ЗА ШОФИРАНЕ БЕЗ УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ!!! ....до тук с коментарите..
202
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
Е много му се преобърна живота на Максим....:)....нема що. Продължава да се пързаля и да прави шоу...пълен *** :)....Невероятно,но факт-лице на кампания за шофиране без употреба на алкохол......много добра реклама..браво:) А Горсов е друг случай...(за жалост много изгодно за Стависки-да се отклони мушката от "горкия Шампион..:)
201
0
 
0
 
! Отговори
mima преди 15 години
Maksim e neveroqten 4ovek....za6to v Bulgariq pravim vsi4ko vazmojno da otvratim i da izgonim stoinostnite hora,po dqvolite.......................??????????????????? ???????????????????????????ako nqkoi sre6tne neveroqten 4ovek i nai-ve4e MUJ kato Maksim v Bulgariq da mi saob6ti,nepremenno.............ALBENA....,ti si namerila edin STRAHOTEN MUJ...............zadraj go.Ne e izvar6il ne6to koeto v BUlgariq e podsadimo,za6toto kolko hora ima6e koito sa ubili i si ostanaha nenakazani..........ako ne be6e izvesten i Maksim 6tqha da go ostavqt na mira...................... a vie bulgari mojete samo da sajalqvate,4e zagubihte takav 4ovek.....6toto sled Stoi4kov.............samo Maksim napravi taka 4e da se 4uva otnovo za BULGARIQ
200
0
 
0
 
! Отговори
milenka преди 15 години
Koga nai-posle 6te ostavqt 4oveka na mira be??????Kogato pe4ele6e za Bulgariq be6e golemiq bulgarin a sega............................................ve 4e stana ubiec.Bulgarka sam no zaradi tova licemerie mrazq i bulgarite i Bulgariq......podkrepqm Maksim Staviiski i ne mislq 4e e napravil ne6to koeto nikoi bulgarin ne e pravil......ili pone po golqmata 4ast......................... togava za6to se otdava takova zna4enie na tova koeto toi e napravil,a ne na tozi koito e likvidiral hladnokravno sesrite Belneiski
199
0
 
0
 
! Отговори
Vasileva преди 15 години
Красимир Горсов е слаб човек, написано е на лицето му.Това, което се случи /ротативките/ можеше да се предвиди.Сега тези, които обичат да съдят по принцип, ще се нахвърлят върху него.Както преди това върху Максим.
198
0
 
0
 
! Отговори
nebiye преди 15 години
koito e bez grqh,neka priv hvarli kamak-ese
197
0
 
0
 
! Отговори
nebiye преди 15 години
koito e bez grqh,neka priv hvarli kamak-ese
196
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЛИНА преди 16 години
ФЕНОМЕНЪТ ВЕРА КОЧОВСКА: Когато човек се изправи пред своята Голгота, животът му става мъничък колкото лещено зърно и тогава вижда и осъзнава своите грешки. Те са човешки, защото, ако не греши, щеше да е светец. Питате се: Защо са всичките беди, войни, потопи? Защо са дрязгите помежду ни? Откъде идат завистта и злобата? Защо народът боледува и не само българският, боледува целият свят. Защо го няма Бог? Защо е вдигнал ръце от нас, двуногите животни? Казвам ви - нека всеки един от нас се огледа в себе си и тогава да погледне към другия. Да извади гредата от окото си, преди да търси сламката в чуждото. Нека всеки от нас да си направи равносметка. Да погледне назад в живота си, да преоцени днешния ден, да помисли за бъдещето си. Някъде ще капне сълза. От покаяние, от мъка, от гордост, от слабост, от болка, от завист, а някой ще склопи завинаги очи в тези мигове. Помислете, скъпи българи, за безсмъртните си души.Умният човек умее да чете между редовете и да отсява зърното от плявата. Ако Бог слушаше кучетата - от небето щеше да вали пастърма! Не слушайте воя на хиените, които искат да ви заблудят, а чуйте сърцата си.Запомнете - надменността е яркият цвят на самоличността. Никога не надскачайте сянката си! Всички изконни ценности са у нас, в България. Отвън нищо не могат да ни внесат.Някога на всеки един от нас ще бъде потърсена сметка на изхода. Тогава всички ще разберем, че само той, Висшият разум, може да съди и да прости. Стига с тази омраза и злоба! Знаете, че заедно можем да повдигнем планини, а разцеплението е грях и крах. Бъдете живи и здрави, мои българи, мой български народе!С уважение към всички ви ВЕРА
195
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 16 години
Защото животът на едно 18-годишно българско момиче си струва! Направете нещо добро. Ако не може да върнете Петър поне върнете Мануела. Но трябва да знаете едно няма кой да плати цената на момичешкия живот на Мануела. Максим няма да плати. Няма да бъде наказан и няма да помогне да върнем поне Мануела. Ще трябва да го направите вие. Няма кой друг освен вас да го направи. Нямаме телефони за есемеси. До 20 дни в Израел чакат Мануела - спешно се налага да бъдат събрани средства лечението ще трае месеци и ще струва към 2000 евро на ден... Нека не се лъжем. Катастрофата на Стависки е част от войната между бедните и богатите. Войната на обикновените хора и така наречените известни. Между скапаната Хонда и пияния Хамър. Сблъсък, който се повтори в съда. Богатите също плачат, но не влизат в затвора. Бедните умират лесно и трудно излизат от кома. Опитайте се да поспорите за тия неща.Сметка за набиране на средства за лечението в Израел:Мануела Красимирова ГорсоваBG 71PIRB80504601716534 BGNBG 12PIRB80504601716529 EUКлон Витоша Пиреос БанкIzto4nik - NOVA TV
194
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 16 години
ПРИСЪДАТА НА ... МАНУЕЛАДнес имаме към вас една молба - искаме да съчувствате на жертвите! За 6 месеца имаше достатъчно предавания, в които да съчувствате на шампиона. Днес опитайте нещо друго. И направете нещо добро! апелира Мартин Карбовски в Отечествен фронт и обявява кампания за набиране на средства за лечението на МануелаТази събота 9 февруари 2008 година социалният ъндърграунд Отечествен фронт обявява празник на евтиното на живота на един обикновен човек, сравнен с живота на един известен и важен човек. Животът на Петър Петров струва 90 хиляди евро - колкото къща в провинцията, а шестмесечната кома на Мануела Горсова струва 40 хиляди евро - няма и една гарсониера. Това отсъди съдът. Непрекъснато се повтаря как няма да върнем убитото момче, ако Стависки отиде в затвора. Обаче можем да върнем Мануела. Екипът на Отечествен фронт ви среща с най-тъжните хора на планетата майката и бащата на Мануела - Диана и Красимир. Майката на Мануела, която от шест месеца не е напускала болницата, споделя: Тия шест месеца са като 60 години!. Бащата на Мануела Красимир твърди, че в нито един момент шампионът не е помогнал за лечението на единствената му дъщеря. Майката на Мануела не позволи на екипа на Отечествен фронт да заснеме дъщеря й позволи единствено на Мартин Карбовски да я погледне и да разкаже как изглежда тя след шестмесечната кома.Мануела в момента тежи 36 кг. Претеглиха я докато бяхме там. Тя е висока почти метър и седемдесет. Предишното й тегло на здраво младо момиче е било 48 килограма. Майка й каза нещо в началото, което не можех за повярвам че прилича на децата от Могилино! разказва Мартин Карбовски. Днес Мануела е нещо, което ще ви накара да се прекръстите. Аз исках, настоявах да я видите. Защото ужасът е единственият начин да изскочим от черупките си. Ужасът е във Военна болница на тринайстия етаж в седемнайста стая и е трудно да бъде заснет. Майката на Мануела държи всички да я помнят такава като на снимките. Не иска да се знае, че това прекрасно момиче днес е с офъкана до кожа коса, отворена уста, сгърчени китки, изкривено тяло и с хлътнал череп отляво, в който може да си вкарате юмрука. Само дългите й мигли напомнят за момичето от снимката. Всеки, който смята, че световният шампионат по кънки трябва да бъде щаден, трябва да види какво прави пияното желязо, когато е огънало черепа на онова дете. Знам, че и на мене може да ми се случи непрекъснато ме предупреждават. Вчера един човек ме пита: Защо събираш пари точно за Мануела - има толкова като нея? Ще ви кажа защо защото не знам какво друго да направя. А не мога да стоя така, след като съм видял това момиче в онова състояние на онзи етаж в онази стая. Писна ми всеки да ме пита Що праиш тва, що праиш онова? Никой не пита хората, които седят вкъщи и си ядат всеки ме пита мене защо правя това или онова. Отговорът е само един и е взет от сръбска политическа кампания щото така трябва... Защото животът на едно 18-годишно българско момиче с
193
0
 
0
 
! Отговори
Анита преди 16 години
ne stiga che edno momche e martvo a i drugo momiche e v koma ot 6 meseca ........ parvo e bilo jivo zdravo i 48 kg a sega 35 i vse poveche otslabva da e mislil predi da se kachi v kolata
192
0
 
0
 
! Отговори
hrisi1206 преди 16 години
toi e nevinen na vseki moje da se s;u4i ni ni ehorata nqkaksi zavijdame nz ama toi e naprail mn za balgariq zatova gledai napred maksim
191
2
 
0
 
! Отговори
hristena преди 16 години
toi e nevinen
190
0
 
0
 
! Отговори
? преди 16 години
точно вие ли, мили майки защитавате условна присъда? ами ако това бяха вашите деца дали щяхте да сте толкова сигурни, че трябва да се прости, или щяхте да искате със своите ръце да раздадете справедливост и да издерете очите на убиеца на наследниците, в които сте вложили целия си живот?о, извинете, вас тогава ще ви успокоява мисълта, че все пак детето ви е загинало под колелата на световен шампион - каква чест!я стига глупости! не ми говорете, че прощавате, защото сте толкова далеч от чуждото нещастие...замълчете и се молете за душата на Петър и за това Мануела някога да може да живее пак пълноценно!!!