Негативните емоции унищожават мъжкото сърце

Десет години честа враждебност към околните и депресии могат да навредят на имунната система на мъжете и те да попаднат в групата на застрашените от сърдечни болести
8 авг 2007 09:47,
14
Негативните емоции унищожават мъжкото сърце
Негативните емоции водят до сърдечни заболявания при мъжете. Снимка: Булфото
Десет години честа враждебност към околните и депресии могат да навредят на имунната система на мъжете и те да попаднат в групата на застрашените от сърдечни болести.

Освен това отрицателните емоции са свързани с развитието на диабет тип ІІ и високо кръвно налягане, показва изследване на специалисти от американския Университет Дюк, предаде ИТАР-ТАС.

Сърдитите, угнетените и агресивни мъже са по-склонни към увеличаване на нивото на белтъка С3, който отговаря за хроничното възпаление на имунната система. Силното емоционално и психическо напрежение променя дейността на основните функции в организма, което води до формирането на различни болести.

Медиците са анализирали 10-годишен период от здравословното състояние на 313 мъже, които са ветерани от Виетнамската война. Били са анализирани кръвни проби, резултати от психологически тестове и промяната на нивата на белтъците С3 и С4, отговарящи за възникването на рани или инфекции.

Мъжете, при които са регистрирани най-високите нива на враждебност и депресия, са увеличи със 7,1% нивото на белтъка С3, което е имало негативни последствия за състоянието на сърцето им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
laracroft преди 16 години
yoiiiii da vi kaja 4esno taq byatch donqkade ma izkefi tfa det go napisa shtoto mujete celta e da izchukat jenite i sled tfa gi ostavqt za tva moje da se kaje 4e e i nash red da sme loshi ma i ako ne e taka az da sam ....
12
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 16 години
абе момчета , тая Byatch 1 и това не заслужава бе , на такава и се полага мъжки атрибути само на сън да вижда ,да и изгори любимият вибратор по време на ползване , да и откраднат всичките секс играчки , да хване артрит в пръстите и да не може краставица да държи , да я видим тогава за колко време ще ритне канчето от собствената си отровна мазга. Ако съм изпуснал нещо - пишете
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Marianche,a kato niakoi ti kaje, naistina kristalno iasno kakvo iska ot teb, ti se striashkash i biagash...vijdali sme gi i tezi. Sas zdrave:)
10
0
 
0
 
! Отговори
Нежна преди 16 години
Идва ми да те цункам! Почти ме разплака
9
0
 
0
 
! Отговори
anonimous преди 16 години
znachi she mra skoro ...
8
0
 
0
 
! Отговори
Junglist преди 16 години
No vypreki tova shte prodyljavam da sym sarkastichen i ironizirasht!
7
0
 
0
 
! Отговори
Mariana преди 16 години
Права сте, те не могат да изказват добре емоциите си, но пък на нас ни писна непрекъснато да гадаем какво точно искат - любов ли, майчински грижи ли, просто приятелство ли...Не всеки път можем да отгатваме.И на нас ние трудно...
6
0
 
0
 
! Отговори
Mariana преди 16 години
За съжаление доста от мъжете са такива ***, че просто си заслужават депресиите и сърдечните проблеми.Не ми пука за тях-кой каквото прави на себе си го прави.Първо си създават проблеми, а после се разболяват от тях.Техен проблем.
5
0
 
0
 
! Отговори
Нежен преди 16 години
Доказано е,че мъжете умират по-рано,заради стрес и любовни проблеми!Жени,ако не искате да се оплождате сами след10-20 години,ако все пак секса ви харесва,пощадете ни,и обичайте ни!
4
0
 
0
 
! Отговори
буба лази преди 16 години
Сигурна съм,че мъжете са далеч по чувствителни от жените! Не могат да изказват емоциите си,а жените допълнително им усложняват живота с капризи,егоизъм и неразбиране! Затова и по рано умират! Горките! Жени,хайде да им помогнем като станем по нежни и превъзмогнем нашето его!:)
3
0
 
0
 
! Отговори
Anton преди 16 години
mda ko da kaje6 osven: da ti navrat nagore6teno jqzo v "D-to",ama ot studenata stana, 4e kato se opita6 da go izvadi6 da ti pari....
2
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 16 години
Яко, сега мога да ти го напраскам и в кафявата точка
1
0
 
0
 
! Отговори
Byatch преди 16 години
Яко, сега мога да продължа да бъда саркастична ***, без да се притеснявам за здравето си.