Цар Калоян: строят къщи, правят пътища, по 1000 лв. на калпак

Министър Гагаузов: Хората в Цар Калоян са още в шок и държавата ще им помогне
23 авг 2007 16:14,
5
Цар Калоян: строят къщи, правят пътища, по 1000 лв. на калпак
Бедствието в Цар Калоян отне живота на осем души, близо 30 къщи бяха напълно разрушени. Снимка: БГНЕС
„Хората в Цар Калоян са все още в шок след преживяното и сами все още не могат да кажат от какво се нуждаят“, заяви след правителственото заседание, регионалният министър Асен Гагаузов.

Той допълни, че Министерския съвет не е взел конкретни решения какви средства да отдели окончателно, защото все още се правят експертизи за щетите и за това колко е пострадало всяко конкретно семейство.

„Държавата и конкретни министерства ще поемат средствата за подпомагане на ситуацията в града, за да функционира нормално - водоснабдяване, електричество, снабдяване с хранителни стоки“, поясни Гагагузов.

Ще бъдат отпуснати по 1000 лева на семейство от социалното министерството, както се полага по Закон, допълни той.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще поправи пътищата от републиканската пътна мрежа, които са засегнати от бедствието, но ремонтът на улиците в града ще бъде поет от общината, като тя ще бъде подпомогната за това, каза Гагаузов.

В предварителните планове, за които днес се е говорило на заседанието на правителството, се предвижда и строежът на къщи за семействата, на които са били унищожени домовете.

Dnes.bg припомня, че бедствието в Цар Калоян отне живота на осем души, близо 30 къщи бяха напълно разрушени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
дали е достатъчно направеното за жителите на Цар Калоян???????????????????????????
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ДЪРЖАВАТА Е МНОГО ЩЕДРА ПО 1000ЛВ НА КАЛПАК, НО ОКО БЯХА КАТО КАДАФИ ЩЯХА ДА ИМ ДАДЪТ ПО 1 000 000ДОЛАРА НА КАЛПАК.нА УПРАВНИЦИТЕ ИМ СЕ СВИДИ ДА ДАВАТ НА БЪЛГАРИ, НО ЗАТОВА С ПЪЛНИ ШЕПИ РАЗДАВАТ НА НАРОДНИ СРЕДСТВА НА ЛИБИЯ И ИРАК
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Търси се КМЕТ на СОФИЯОт: АнонименЦелият български народ знае от къде са парите и как започнаха бизнес много от сегашните милионери. Идват избори! Аз ще гласувам срещу кандидатите издигнати от БСП и ГЕРБ, а Вие скъпи съотечественици? Да изградим НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ на честните интелектуалци, необвързани със структурите на ДС. Да издигнем на предстоящите избори личности, които милеят за Българската кауза не на думи, а на дела! НАЦИОНАЛНИЯ ФРОНТ казва стига! НАЦИОНАЛНИЯ ФРОНТ иска всички заедно да живеем достойно в една силна и богата България днес и утре! НАЦИОНАЛНИЯ ФРОНТ иска да се потърси отговорност на престъпните политици , които извършиха приватизацията под масата . НАЦИОНАЛНИЯ ФРОНТ е гарант за светлото бъдеще на България! С НАЦИОНАЛНИЯ ФРОНТ да гласуваме за бъдещето на децата си! Съединението прави силата! Победата се крие в нашата изборна активност! Набират се честни хора за координатории в цялата страна. Ние нямаме парите на БСП и ГЕРБ, нито техните структури за агитация и манипулация на общественото мнение, но имаме желание за положителна ПРОМЯНА. Нека привлечем в нашите редици младежта, която е бъдещето на България. Сподели и изпрати чрез SMS на свои приятели. За контакти: д-р Петьо Чиков p.chikov***abv.bg
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ей така се прави,ако си български политик,особено тапигьоз от ДПС! Първо ше дадеш /срещу вноски за партията и лично за мене ,разбира се/ бракувани язовири,в нарушение на закона на неграмотни и прости хора за рибарници.После те заради 20-30 тона миризливи шарани ше унищожат цял град,ше издаавят почти една дузина хора,ще направят поразии за 50-60 млн.лева и сега щще харчим наново държавни пари да възстановяваме /и пак ше крадем,съответно!/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Да живей труда!