Някои се раждат с късмет: Пършиво кученце получи $12 млн. наследство

Американската милиардерка Леона Хелмсли, натрупала богатството си от бизнес с хотели и недвижимо имущество, остави 12 милиона долара на... кучето си Трабъл
30 авг 2007 09:34,
32
Някои се раждат с късмет: Пършиво кученце получи $12 млн. наследство
Неприятност със стопанката си Леона. Животинката явно се е държала добре, за да получи лъвския пай от наследството. Снимка: АР

Американската милиардерка Леона Хелмсли, натрупала богатството си от бизнес с хотели и недвижимо имущество, остави 12 милиона долара на... кучето си Трабъл /Неприятност/, съобщи ВВС.

Пухкавият мъник получи огромно парче от наследството на Хелмсли.
 
Според завещанието, когато Трабъл умре, тя трябва да бъде погребана до стопанката си /починала миналата седмица/, и съпруга й, в техния семеен мавзолей. 

Някои наследници на Хелмсли обаче възнегодуваха срещу документа, тъй като двама от четиримата й внука са напълно изключени от завещанието. 

Милиардерката, известна в американските медии като „Кралица на скъперничеството“, бе популярна с твърдия си бизнес подход.

Тя, заедно с последния си съпруг Хари, построи компания, управляваща някои от най-известните сгради в Ню Йорк, включително Емпайър Стейт Билдинг, както и хотели в цялата страна. 

Парите за кученцето са поверени на брата на Леона – Алвин Розентал, който пък получава 10 милиона долара наследство.
 
Двама от внуците й – Дейвид и Уолтър Панзайрър, взимат по 5 милиона долара при условие, че посещават гроба на баща си веднъж годишно. Баща им Джей – син на Леона, починал през 1982 година.

Другите двама внуци – Крейг и Меган Панзайрър, обаче останаха на сухо. В завещанието пише, че „те много добре знаят причините за това“.

За сметка на това, Леона е оставила 100 000 долара на личния си шофьор, както и 3 милиона долара за поддръжка на семейния мавзолей.
 
Средствата от продажбата на имотите и вещите на Леона ще отидат в благотворителна организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
student преди 16 години
Всеки сам си избира на кой да остави парите и вещите си като почине! Както другите са се държали с нея, и тя сигурно такова завещание им е оставила! А иначе приживе може и *** да е де.
30
0
 
0
 
! Отговори
Uknown_Lady преди 16 години
V kraina smetka jenata sama moje da si reshi kyde da otidat parite i ...neini sa si bili vse pak
29
0
 
0
 
! Отговори
JJ преди 16 години
Крейг и Меган Панзайрър ши пият по една студена вода, баси *** тая..
28
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 16 години
I POSLE MU KAJI KU4E6KI JIVOT!!!!!!!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Веднага го познах моя син "проблем' той е, най-накрая, синко открихте!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Щастливо кученце! :)
25
0
 
0
 
! Отговори
radsityy преди 16 години
iiibasii pesaa.. :|
24
0
 
0
 
! Отговори
fsv----KAKATA преди 16 години
АЗ имам родниски връзки с Трабъл ,веднага я познах на снимката, как мога да се свържа с нея.
23
0
 
0
 
! Отговори
ГЕЙ преди 16 години
И на мене ми завещаха пари. Един арабин ми беше приятел дълги години, преди една година се споминал и близките му ми казаха, че съм включен в завещанието ми. Всичко е наред.
22
0
 
0
 
! Отговори
Интернет-мушморок преди 16 години
Имаше филм за нея. Въртяха го по кабеларките преди 5-6 години. Тя си е била парясница от класа. Запознава се с мистър Хелмсли, когато той вече е бил над 70 годишен, а по това време тя е над 40. Във филма я изкарват невероятна домина по отношение на прислуга и служители, пълна скръндза и я осъждат за скриване на данъци. Не знам дали е милиардерка, защото не знам колко от фирмата на мъжа й е останало на нея. Но в САЩ и по-специално Ню Йорк е била личност с голяма публичност.
21
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 16 години
nqma na vnucite da dade ami na ku4e
20
0
 
0
 
! Отговори
sisitkova преди 16 години
Чакайте да видим кученцето на кого ще реши да завещае вече своите милиончета:))
19
0
 
0
 
! Отговори
lora преди 16 години
razbiram ia jenata- jivotnite sa po-privirzani, po-verni i 4esto zaslujavat pove4e ot horata. Drug e vurposut 4e vsu6nost pak hora 6te se oblajat ot tezi pari, za6toto na gorkoto ku4entse nadali mngo mu puka- veroiatno prosto 6te strada za stopankata si - jivotnite ne sa takiva gadni merkantili kato horata
18
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 16 години
Можеше да даде 12 милиона за разработка на чисти енергийни технологии, от които всички така се нуждаем за да спасим Земята. Знам няколко изобретатели в България имат готови проекти за генератори за безплатно електричество и отопление и им трябват само няколко стотин хиляди за да започнат производство... А тя дава $12 за едно куче, което няма нужда от тях...
17
0
 
0
 
! Отговори
PFF преди 16 години
Не го ли виждаш на снимката? Наистина е пършиво. Какво ли ще си купи с толкова кинти...
16
0
 
0
 
! Отговори
Пффф преди 16 години
А защо автора на статията нарича кучето "пършиво" при положение, че не го е виждал? Ако има някой пършив, то вероятно е майката на автора.
15
0
 
0
 
! Отговори
Vladi преди 16 години
Любов и уважение с пари не се купуват :)
14
0
 
0
 
! Отговори
Далия преди 16 години
Това е мое мнение и не натоварвам никого с него. Това първо и второ - говоря за средствата които е завещала на кучето си! Сложи ръка на сърцето си и си помисли - твърде ексцентрично е...! Но както вече написах - парите са си нейни и ги разпределила според начина по който е живяла!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
summers преди 16 години
ku4eto e kademlii4e.sega vnucite 6e izpratqt naemen ubiec da go gramne i gotovo:)problema e re6en:))))
12
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
Далия, защо не четеш внимателно, а през ред?Я зачети последното изречение в статията и сама прецени, дали нищо не е оставено за благотворителни цели ;)Добре си е направила жената. Всеки действа правилно според неговите виждания за живота и околните, така че никой няма право да я съди за решението й.