Манджа с грозде

Новият филм на Pixar "Рататуй" е забавен, смешен и най-вече... детски. Малко нетипично за компанията, те изкараха класическа детска история за сбъднати мечти, приятелство и обич. И ние й се радваме...
5 сеп 2007 17:06,
21
Манджа с грозде
Малкият Реми. Снимка: IMDB
Напоследък се правят толкова добри анимационни филми, че се оказа, че новите заглавия се следят повече от възрастни, отколкото от деца. Лошо няма, заедно в салона е най-добре и когато всички са доволни, филмът си е свършил работата.

Безспорни магьосници в рисуваните филми са Pixar – компанията, която стои зад “Феноменалните”, “Търсенето на Немо”, “Таласъми ООД” и “Колите” и която беше купена наскоро от Дисни (със сигурност – неслучайно). Тази година те са сготвили чудесната анимирана лятна манджа “Рататуй”.

Филмът обаче е малко по-различен от последните анимационни продукции. Подобно на Люк Бесон и неговия “Артур и минимоите”, “Рататуй” е по-скоро детски филм. Лишен е от обичайната порция смях за възрастни и лафове, за сметка на чистото забавление и положителни послания за децата. И макар че няма да припадате под седалките от смях, може би е хубаво да има и такива анимации...

В нея главен герой е един изключително префинен за биологичния си вид плъх. По това той го голяма степен напомня на героя на конкурентната продукция на Dreamworks от миналата година - “Отнесени”. Приликите обаче опират дотук...

Реми е истински французин. Той обича подправките, хубавото вино, качественото сирене. Вижда вкуса като цветове и ефекти и мечтае да бъде голям готвач. Толкова силно го иска, че в един момент животът му предоставя идеалния шанс. Той попада в най-добрия парижки ресторант и започва да готви. Но в сянката (или по-точно – под шапката) на един човек... И се надробява такава каша, че наистина е трудно да се каже кога точно ще изкипи...

Дали хората и плъховете могат да бъдат приятели? Дали можеш да разчиташ на животно, което има в кръвта си инстинкт да яде боклук и да краде от чуждата храна? Дали наистина всеки може да готви, както казва любимият готвач на Реми? Всеки може, но не е казано, че всеки трябва – е отговорът на въпроса.

“Рататуй” е филм за приятелството и амбицията, за сбъдващите се мечти и за любовта към това, което правиш. Оказва се, че точно това е най-важната тайна подправка, за да се получи перфектният вкус на мечтания живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
ники обича Рататуй преди 16 години
ооооо, страхотен филм! Ако не го гледате ще съжалявате!! Въпреки че го гледах на кино ако излезе по видеотеките ще си го купя - най малко :) Супер филм!
19
0
 
0
 
! Отговори
edin ot ostanlite преди 16 години
Toq film mnogo me iznenada!Taka ne sam se smql otdavna! Neveroqtna komediq! NEvijdana Animaciq!!!Tezi animatori stava vse po-dobri. Film4eto verno 4e e detsko, no e interesno, palno sas sme6ni momenti, golqm action i trqbva da se gleda zadaljitelno :) nai-dobre v kompaniq s mnog hora stava o6te po-zabavno za vsi4ki;)
18
0
 
0
 
! Отговори
ted turner преди 16 години
Това наистина беше една *** и дебелашка шега!Извинявам се за тъпизмите.Всичко най-добро и успех!
17
0
 
0
 
! Отговори
Момчил преди 16 години
Заяждате се с Елена, защото е хубава и всички искате да я ***.
16
0
 
0
 
! Отговори
pnp5q преди 16 години
ted turner написа:" Рататуй е филм за приятелството и амбицията, за сбъдващите се мечти и за любовта към това, което правиш.Как можа да измислиш тази простотия, бе Ленче?Втората част на изречението е чудесно допълнение на първата, толкува логично" г-н turner, няма да коментирам титаничното мисловно усилие, необходимо, за да се намери `първа` и `втора` част, както и логическа връзка между тях, в изречение, в което се ИЗБРОЯВА нещо. Искам само да Ви информирам, че освен от форма есето се нуждае и от съдържание. Благодаря Ви за вниманието.
15
0
 
0
 
! Отговори
black soul преди 16 години
Хай, Хеллън!Аз съм чернокож левент от LA и лично познавам Мимето, защото и тя взема 6-зеро салари, когато идва да хигиенизира нашето коммюнити.Ние всички те чакаме, защото твоят стил е подобен на нашите девойки, но те не могат да пишат.Остави злобарите тука и идвай при мене, аз ти обещавам 8-зеро салари!See you soon!
14
0
 
0
 
! Отговори
mimeto преди 16 години
eLENA,4ETA S UDOVOLSTVIE KINO PRESENTACIITE TI.iMA6 ZAPADEN STILL ,4ESTNO.4ETA VSI4KI FILM CRITICS ZA SEDMICATA V EDNA DALE4NA STRANA I NAMIRAM,4E AKO EDIN DEN RE6I6 DA EMIGRIRA6,IMA6 STRAXOTNO BUDE6TE,STREMITELNA KARIERA I 6 CIFRENA ZAPLATA.NE OBRU6TAI VNIMANIE NA ZLOBARITE ,ANONIMNI DRASKA4I -VSEKI V BG GO BIVA MAI DA ZLOBEE SAMO KOGATO E ANONIMEN...BY THE WAY,GOOD LUCK ONCE AGAIN :)
13
0
 
0
 
! Отговори
Vandalest преди 16 години
Чудя се какво толкова ви пречи на всики тая Елена? Станете журналисти и пишете вие бе. И ако имате да казвате нещо на Елена , пишете и на мейла , а не във форума. Ай с риспект :)
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
i ne6to o6te Elenke, filmut ne e risyvam........
11
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Чакайте малко бе - Рататуй Велики не беше ли голям прабългарски владетел?
10
0
 
0
 
! Отговори
ted turner преди 16 години
Рататуй е филм за приятелството и амбицията, за сбъдващите се мечти и за любовта към това, което правиш.Как можа да измислиш тази простотия, бе Ленче?Втората част на изречението е чудесно допълнение на първата, толкува логично, че кърти мивки; Ленче ти утрепа коча с мотиката, бе!Уткъде я взе тази диплома, мойто момиче?Хайде, шъ си затворим учите за клишетата в стил какво искал да кажи Ботев, ама ти си пълна трагедия с писането.В интерес на истината няма никакви правописни грешки - ей туй шъ рече браво на чичко Бил Гейтс, чи има едни анджаклами с функция spell check на Булгариан.Тъй кату съм съгласен с нумбер 5 Спиро, ету ти няколко съвета как се пишат исета за beginners:- исето трябва да има най-малку 5 параграфа: #1-увод #2,3,4-усновни параграфи #5-заключение.- за да бъде исето консистент, увода и заключениету трябва да носят едни и същи идеи, но формулирани различно.-всеки параграф също са пише по формулата 5 - 5 изречения; #1-уводно, #2,3,4 изречения носят информацията, #5- заключително изречение(тази формула важи и за заключението).Хайде със здраве и другата седмица ша пруверя дали си си научила урока. Ако имаш напредък ша те запозная с видовете есета и как да разчупим формулата 5x5.Ей като вземеш Пулицъра да черпиш!
9
0
 
0
 
! Отговори
zoro преди 16 години
na elena tochno neshto golyamo i lipsva da si igrae...
8
0
 
0
 
! Отговори
цасд преди 16 години
Рататуй звучи като малък ***, по-добре да го бяха кръстили Козлодуй
7
0
 
0
 
! Отговори
Боян преди 16 години
Браво Ленке, тази статия е много по-добра от онази за транспондерс или онази пошлата статия... Но все пак ти пиша 6 с един тлъст и голям минус, за да има с какво да си играеш довечера... :)
6
0
 
0
 
! Отговори
Chat преди 16 години
Лек за четене коментар на лек и забавен филм. Този път поздравления за статията, Елена. Филмчето го виждам като за неделя следобед с племенника ми.
5
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
Еленкеее, Еленкееее, само за едно нещо ставаш моето момиче ...
4
0
 
0
 
! Отговори
Баба Меца преди 16 години
Е, не, "Карс" го издържах точно 25 минути и дотам...
3
0
 
0
 
! Отговори
x преди 16 години
"Филма е просто СТРАХОТЕН", 1 и 2 вие сигурно сте се радвали и на Cars !?
2
0
 
0
 
! Отговори
Баба Меца преди 16 години
Напълно подкрепям Анонимното 1!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Статията е един зле разтегнат локум!А филма е просто СТРАХОТЕН!