Учителите с курсове по приложна магия

Даниел Вълчев: Преговорите продължават, но някои хора искат неща, като че ли са завършили училището на магиите; не ме плаши стачката, а Халеевата комета
10 сеп 2007 13:05,
76
Учителите с курсове по приложна магия
Министър Вълчев не го тревожи учителската стачка, а Халеевата комета да не промени траекторията си и да удари Земята. Снимка: БГНЕС
"Нашите разговори продължават със социалните партньори и ние се разбрахме следващата ни среща да бъде на 12 септември", съобщи просветният министър Даниел Вълчев.

Повече от два часа продължиха преговорите между него и представителите на учителските синдикати от КНСБ и КТ „Подкрепа“, които настояват за по-високи учителски заплати.

На въпрос дали се надява все пак да няма учителска стачка, той каза, че за това ще говори след два дни, когато продължат разговорите.

Той е уведомил социалните партньори още веднъж за становището на правителството по отношение на образованието.

„Някои хора искат неща като че ли са завършили училището на магиите, но аз съм завършил реално училище“, изрази се метафорично министърът.

Той отново подчерта, че в момента средната учителска заплата е 444,20 лева, а като се прибави и 13-та заплата, което става на три пъти през годината, е 472,11 лева.

Попитан отново дали не се притеснява, че ще има стачка и учебната година няма да започне навреме, министърът каза, че единственото, което го притеснява е Халеевата комета да не промени траекторията си и да удари Земята.

Междувременно Синдикатът на българските учители, Независимият учителски синдикат към КНСБ и синдикат "Образование" към КТ Подкрепа" са препотвърдили готовността си за ефективни стачни действия.

На 15 септември в цялата страна от 9.00 до 10.00 ще има едночасова предупредителна ефективна стачка на учителите, каза лидерът на КНСБ Желязко Христов.

Между 17 и 24 септември учителите предвиждат да има молебен за спасяване на българското образование, мълчаливо бдение, автошествие, ден на мълчанието в класната стая.

За 24 септември е насрочена еднодневна ефективна стачка.

Стачки ще има на 25 и на 26 септември.

Синдикатите настояват и за бърза среща с президента Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
моделът на управление на София e съчетан с ежедневна отявлена или рафинирана корупция и пълна липса на прозрачност. От сделките с общински имоти, през осъществяването на инфраструктурни проекти до редица други сфери на дейност управлението на София би създало години работа на една добре действаща правосъдна система.
74
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ГЕРБ и БСП в ИЗОЛАЦИЯ .Рейтинга на кандидатите им пада катастрофално!
73
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Даваме частни уроци по химия, физика, математика и литература през и извън стачния период по 10лв на час.Сбогом г-н Вълчев
72
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Мисля че 70 и 71 имат право време е ние да помислим за нас, защото е ясно че това правителство е негодно и нехае за проблемите в образованието.Да видят тогава управниците с какви знания ще излизат нашите ученици.
71
0
 
1
 
! Отговори
Hehehe преди 16 години
ТАКСА 10ЛВ НА ЧАС ЗА МАТЕМАТИКА.НЕКА СЕГА г-нМИНИСТЪРА ВИДИ КАКВА ЩЕ МИ Е ЗАПЛАТАТА ЗА 22 РАБОТНИ ДНИ ПРИ 6часово натоварване. (10x6)x22=1320 лв, чисто, без да са платени данъци!А при 7 часово натоварване? 1540 лвА при 8 часово натоварване? 1760
70
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ТЪЙ КАТО ДОКАТО СЪМ В СТАЧКА НЯМА ДА ПОЛУЧАВАМ ЗАПЛАТА ОБЯВЯВАМ ЧЕ ЗАПОЧВАМ ДА ДАВАМ ЧАСТНИ УРОЦИ НА УЧЕНИЦИТЕ КОИТО СА ИСТИНСКИ ЗАГРИЖЕНИ ЗА УСПЕШНОТО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА.ТАКСА 10ЛВ НА ЧАС ЗА МАТЕМАТИКА.НЕКА СЕГА г-нМИНИСТЪРА ВИДИ КАКВА ЩЕ МИ Е ЗАПЛАТАТА ЗА 22 РАБОТНИ ДНИ ПРИ 6часово натоварване. Правете като мен колеги !Все пак трябва нещо да препечелим докато сме в стачка .Току виж ни харесало и не се върнем повече в клас!!!
69
0
 
1
 
! Отговори
Mоето мнение преди 16 години
Много си прав 68.Заради тези "спуснати"кадри на ДПС кадърни учители по БЕЛ НЯМА/в районите със смесено население/ .Свободните места не се обявяват в "Бюрото по труда" или това става след като се назначи член на ДПС. За увеличаването на учителските заплати съм, НООО... все пак искам детето ми да учи БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ОТ КОМПЕТЕНТЕН УЧИТЕЛ, а не от "мънкащ и фъфлещ" такъв. Не може детето ми да е прочело повече книги от учителката си по бълг.език.СРАМОТА Е!Кой следи за назначаването на учителските кадри?
68
0
 
1
 
! Отговори
IPRIT преди 16 години
kum 42 i 44. Ne direktorite pravqt svoite nazna4eniq ,a im gi spuskat otgore v po malkite gradove kudeto e golqma bezraboticata i obiknovenno kadri na DPS-to se nagnezdvat tam edva znae6ti bulgarski ezik i edva govore6ti normalno. Govorq za para6ytisti spuskani ot inspektorati i prosfeta. taka 4e direktorite sa bezglasni bukvi pri nazna4avaniqta i zatova y4ili6tata sa pulni s nekadurnici / y4iteli /
67
0
 
1
 
! Отговори
Kети преди 16 години
Вълчев вече съвсем изкукурига. Говори пълни глупости и не бивалици за разполагаем доход и .... Само стачка до дупка и проваляне на учебната година е изхода от мизерията на учителите.учителите.
66
0
 
1
 
! Отговори
надежда преди 16 години
Благодаря ти 28,ако всички в България осъзнаят като вас,че преди да искаш трябва да дадеш,нямаше да има този форум.Учител съм и от мое име и от името на моите колеги Ви благодаря!
65
0
 
1
 
! Отговори
lidiq преди 16 години
Много ОТ ВАС се мислят за компетентни и ръсят големи глупости.Не мога да повярвам,че може да има учител с 20 год.стаж и да прави такива грешки.Та ако той не го знае няма да го казва.Стига с тези унижения.Във всяко стадо си има *** но учителите ги изкарвате,че едва ли не те са виновни за всички проблеми по света и у нас.И запомнете!ТЕ НЕ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ НИЩО,ЧЕ РАБОТЯТ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ!
64
0
 
1
 
! Отговори
надежда преди 16 години
51,в голямата си част ,аз мисля,че учениците просто посещават училище включително и в елитните гимназии и не само не учат,но и не знаят имената на учителите си . Защо ли?Ами отношението към учителя се формира не само от самия него ,а и от семейната среда .Учителя си знае учебната програма,разпределението му е заверено ,без което не може да започне работа през учебната година ,ноооо ....Къде са учебниците на учениците ?Нямат пари родителите ,а за скъпи аксесоари ,които няма да цитирам имат .Съдейки за вашия морал разбирам ,защо и отношението на учениците към нас е същото.Формирането на ценностната система започва с раждането на детето.Първите представи и понятия се изграждат от семейството ,ако има такова .Работата на учителя идва после ,за да обере негативите на семейството и обществото.Учителят има морал,той не е напсувал никого в лицето или пред черната дъска ,но него го псуват и плюят на всякъде и най-важното ,учителят има право на живот .
63
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ПРИЯТЕЛИ, НЕ ТРЯБВА ДА ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ НА ВСИЧКО КОЕТО СЕ ПИШЕ ВЪВ ФОРУМА ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЧЕ МНОГО ОТ ТАКА СПОДЕЛЕНИТЕ НЕГАТИВНИ МНЕНИЯ СА НАПИСАНИ ОТ ХОРА КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ ДА МАНИПУЛУРАТ ОБЩЕТВЕНОТО МНЕНИЕ!!!ВЕЧЕ СЕ ПОЗНАВАТ ПО ТЕХНИТЕ СЪЛЗИВИ ИСТОРИИ И ФАЛШИВАТА ИМ ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА ДЕЦАТА КОИТО НЯМА ДА ДА ПРИСЪСТВАТ НА ПЪРВИЯ СИ УЧЕБЕН ДЕН...МИСЛЯ ЧЕ НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК КОЙТО ДА НЕ Е ГОТОВ ДА ДАДЕ МИЛО И ДРАГО ЗА УЧЕНИЕ И ЗА ЗДРАВЕ.НАРОДЪТ Е ЗАД ВАС . ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВАШЕ ДА ПОВЕДЕ ТОЗИ НАРОД СРЕЩУ МОШЕНИЦИТЕ И КАДРОВИТЕ ПОЛИТИЦИ
62
0
 
1
 
! Отговори
джиджо преди 16 години
седем години съм в холандия, там никой не работи за символично заплащане,защото ако не получи това, което му е необходимо за съществуване, ще бърка в коша за *** или ще се хвърли да го изядат рибите.Спомнете си всички, вие, ***, които плюете учителите, че за да пишете в този форум го дължите на тези, които са ви ограмотили.
61
0
 
1
 
! Отговори
titi преди 16 години
54,не завиждай на учителските отпуски.Влез в класната стая с 20 първокласника,накарай ги 4-5 часа да те гледат и слушат,изпрати ги живи и здрави вкъщи и на другия ден отново.... Ако в края на учебната година не стигнеш до невролог /най-малко/ - шапка ти свалям и ще ти дам една моя месечна заплата.А тя е: 291 лв основна заплата + 72 лв за прослужено време.Чисто получавам 280 лв.Завиждаш ли на тези пари? А колкото до отпуските - те са 48 работни дни и включват ваканции,всякакви неучебни дни и т.н. Не мислете, че докато децата са във ваканция, почиват и учителите.
60
0
 
1
 
! Отговори
Атанасова преди 16 години
Интересно как средната работна заплата ще е 444,20.в.като за трудов стаж над 25год.по таблицата на МОН е 372лв.С клас-квалификация се стига до 411лв./ мисля за 2-ри клас/Като са определяли тази средна заплата навярно са ивзели и тези на МС.Защо пак заблуждават?
59
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Министър Вълчев нещо се е пообъркал - 472,11 лв - това вероятно е сумата, която депутатите ще получават в повече след въвеждане на плоския данък. А пък аз - нали съм си учител - моя данък ще стане по-голям от сега... И това ми било социално правителство!
58
0
 
3
 
! Отговори
учител преди 16 години
Имам въпрос към министър Вълчев: гледам си фиша и на него пише данъчна основа 282,30 и се питам от къде ги взе тези 472,11 и кога се получава 13 заплата? Преподавам на ученици от 9-12 клас. При тях учебната гидина приключва на 30 юни. След това има поправителна сесия до 15 юли. След това втора от 25 август. Не виждам тогава как съм работила 6 месеца.
57
0
 
3
 
! Отговори
Към № 50 преди 16 години
Учителите НЕ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ. Атестация на учителите НЯМА, защото Министерството на образованието не може да разработи механизъм за това. Не че не прави разни опити - по няколко пъти годишно, но засега няма резултат.А ето и пример от действителността: как да бъде освободена некадърната учителка по английски език като е ясно, че няма да се намери друг желаещ да работи в училище? Кое би привлякло компетентни млади хора към професията - мизерията на съсловието ли?
56
0
 
1
 
! Отговори
Работеща даскалица преди 16 години
Не мога да разбера защо се изказват хора, които си нямат представа от образование?! Да, има много трески за дялане в учителите, но има такива които си вършат работата. Работим не 6, а 9 месеца. Нямам нищо против да си сменя мястото с някого. Има ли желаещи? Знам 2 езика и имам 2 образования, но за какво ли ми са?