Софиянски избегна затвора

Бившият столичен кмет беше оправдан по делото за "Милениум център"; прокуратурата настояваше за затвор от 4 год. и половина
24 сеп 2007 12:31,
35
Софиянски избегна затвора
Стефан Софиянски беше оправдан по делото за сделката за "Милениум център". Снимка: БГНЕС
Стефан Софиянски беше оправдан по делото за сделката за "Милениум център".

Решението на Софийския градски съд може да бъде обжалвано или протестирано от прокуратурата в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Dnes.bg припомня, че прокуратурата настоя за затвор от четири години и половина, както и пет години лишаване от право да заема държавни длъжности.

Съдът обаче отсъди друго и оневини Софиянски, който бе обвинен, че през ноември 98-ма е нарушил служебните си задължения и е сключил без търг и конкурс извънсъдебно споразумение, с което Столична община отстъпва на Обединена българска банка /ОББ/ и Фонд "Развитие" право на строеж върху парцел в кв. "Иван Вазов" в София за изграждане на административен бизнес и банков комплекс.

Според обвинението с това Софиянски е нанесъл щети на Столичната община в размер на 5 милиона долара.

Освен по делото за „Милениум център“ той е подсъдим и по още 3 дела - „Халите“ , за Бизнес Център на ул. Гурко №, и за местността „Погребите“.

Стефан Софиянски е без депутатски имунитет от 20 февруари 2006-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
член на Ротари клуб и Атлантически клуб (масонски организации)Стефан Софиянски - евреин, предишната му фамилия е Горнооряховски. Бивш изпълнителен директор на Пощенска банка, когато е отпускала незаконни кредити на крупния мошеник Соломон Анжел, следствен. Бивш член на СДС. По мнението на мнозина - изключително корумпиран. Далаверите му се извършват чрез Любомир Павлов, известен като Любо Пъпката - шеф на Общинска банка и съпруг на депутатката от НДСВ Диляна Грозданова. Софиянски е женен за еврейка - Алисия Софиянска, от която има три дъщери. Бащата на Стефан Софиянски е бил икономически съветник на Георги Димитров.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
http://028328334.act4trees.com/
32
0
 
1
 
! Отговори
az kmeta:D преди 16 години
Софиянски отърва кожата,защото все пак е масон(според слуховете,ако са верни де).Може и да е крал,но много е направил за града.Респект към Бойко заради "Витошка" и "Графа",дано направи нещо по въпроса за телефонните кабинки и химическите тоалетни в центъра,и градът ни ще стане "пушка"-европейска столица запример.Надявам се да пусне и безплатни wifi точки като в Лондон.П.С:Ако някой общински съветник чете тези редове,нека предложи тези неща на бъдещия кмет.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Никой не е изненадан. Няма да има осъден високопоставан чиновник никога. Те всички са невинни.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да му направите по една *** на Софиянски, *** скапани
29
0
 
0
 
! Отговори
Balkanski преди 16 години
Стефчо е с Алиса в страната на чудесата!
28
0
 
0
 
! Отговори
viktor преди 16 години
3. - 12:57 - :)))От: АнонименБраво на Софиански !!!Пича или е абсолютно невинен или си е ипекъл добре работите, щото ако имаше и тришичка за която да се хванат - щяха да му разгонят фамилията.Жалко само че не се кандидатира пак за кмет на София, че да размаже фазона на "генералите" и разните други измислени смешници , щото Софиянски бе единствения кмет до сега който е направил много добро за града ни.Абе брато, ти сериозно ли бе?! Глей кви хора има и тоя даже сигурно ходи да гласува....
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
с. Градево. Тежка верижна катастрофа е станала около 14,15 часа днес в местността Предела, близо до Маревска махала, село Градево, съобщиха за Агенция Фокус от НМКЦ. Удариха се шест леки и два тежкотоварни автомобила. Загинаха четирима души, между тях и майка с дете. Общо десет души са пострадали. Сред тях има две деца под петгодишна възраст. Те са в кома с черепно-мозъчни травми. Ранени са и две жени, те са с гръдни и коремни травми. Децата и жените са настанени в МБАЛ - Разлог.
26
0
 
0
 
! Отговори
no name преди 16 години
http://***.stirka.hit.bg/
25
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
...ама като псуваме политиците, да не забравяме и нашата справедлива правна система:) - и там много пара се прави, не само в парламента:)))
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Da shemata e iasna...samo da ne beshe tolkova bezochlivo nahalen...s tazi usmivka...!!!????
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
abe triabva vsi4ki sadii i vsiakva sgan tam v Belene i ottam da zapo4nem
22
0
 
0
 
! Отговори
te4ko преди 16 години
за пореден път ни доказаха че няма закони в тази държава.дали ще доживеем деня в които ще вкарат някои като този в пандиза.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ние, софианци, от Янчулев насам сме все обладавани и изоставяни от софийските кметове. Да идва следващият, претръпнахме, вече не боли.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Като не искате Бойко избере те си Софиянски.Видяхте ли ,че е невинен?Несправедливо е обвинен човека.Сега ще заведе дело за пропуснати ползи .Българите му ги дължим.Браво на независимия съд!
19
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 16 години
"Бизнес Център на ул. Гурко "??? номера е неизвестен лии хахахаа
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
i az iskam da otkradna milioni i da leja v zatvora samo 4 godini.
17
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
Ейй хора още в заглавието имате правописна грешка може ли такова безобразие хахахахаааааа, ако сте неграмотни просто не пишете хахахахаа
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Жалко че прибраха " Робин Хууд " ...
15
0
 
0
 
! Отговори
Вера преди 16 години
Има ли някой изненадан от "новината"? Едва ли. То какво ли повече да коментира човек - поредната справедливост е извоювана и правдата -възтържествува."Независимият"съд се произнесе-след толкова много време.Че защо чака до сега?