Динозаври в Добруджа?

Откриха вкаменелости от ледниковата епоха по поречието на Суха река, историци твърдят, че не са на динозаври, но ще ги изследват. Чакаме!
10 окт 2007 10:38,
33
Динозаври в Добруджа?
По поречието на Суха река са намерени вкаменелости, историци и палеонтолози ще ги изследват. Снимка: BBC
По поречието на Суха река са намерени вкаменелости, но в момента не може да се каже нищо повече, заяви историкът Тодор Димов, който коментира твърденията, че в Добруджа търсят останки от динозавър.

„Откритието не е заснето и не е изследвано от специалисти. Твърденията, че това са кости на динозавър не са верни“, каза Димов.

По думите му у нас има само един човек, който може да даде повече яснота - специалистът по палеонтология Николай Спасов.

„Едва след сериозно проучване и лабораторни анализи бихме могли да кажем какво точно сме открили, допълни историкът.

„Вкаменелостите, намерени по поречието на Суха река, са от ледниковата епоха. Но този период трае 400 000 години и каквото и да кажем в момента ще е грешно. Динозавър в Добруджа – по инфантилно нещо не съм чувал, категоричен бе Тодор Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
14
 
! Отговори
симеон преди 15 години
аз знам че тиранозаврите са живели в северна америка щат монтана но нищо чудно да е имало техни братовчеди и в българия
31
0
 
14
 
! Отговори
симеон преди 15 години
вие да не би да сте били там по онова време за да казвате кое е вярното и кое не всичко е възможно
30
0
 
14
 
! Отговори
симеон преди 15 години
виште какво занимавам се от 7 години с палеонтология ботаника и зоология аз вярвам че дори и през ледниковата епоха е имало динозаври например в антарктида тогава тя е била тропичен континент нищо чудно ако и балканския пв не е бил тропичен.
29
0
 
14
 
! Отговори
adi преди 16 години
az mnogo obichan interestni fakti za dinozavrite,no da sasstestvuva saga i bash v Dobrudja,ne moje da bade.
28
0
 
14
 
! Отговори
Hakan преди 16 години
Da da stana 6e ima dinozavri v dobrudja :D
27
0
 
14
 
! Отговори
gothic преди 16 години
Умре българина да си чеше езика, няма значение дали разбира или не...В Добруджа скалите са предимно от креда и юра. Това какво ви говори бе, пичове?
26
0
 
14
 
! Отговори
girl преди 16 години
moje pak i da si imame dinozavri iz dobrydja koi znae...
25
0
 
14
 
! Отговори
Бодуров преди 16 години
Грешката е на пръстите човече ! И като си тръгнал да критикуваш за правопис първо се поглеждаш хубаво ,как пишеш на латиница първо,и второ това RAKAJI някакъв Арабизъм ли е ,че не го схванах ! Колкото до това дали е имало Динозаври из Добруджа съм почти сигурен ,че е имало ! Щом Лили Иванова каза ,че ги е виждала да пасат кротко ,като била малка :)))))))
24
0
 
14
 
! Отговори
Кънчо преди 16 години
Да живее културата и висшето образование! Който я е писал тая статия направо изби рибата...
23
0
 
14
 
! Отговори
Хитлерина преди 16 години
Какви динозаври бе, *** х*я!
22
0
 
14
 
! Отговори
jojoba преди 16 години
Близо до с.Бресте - Червен бряг има пещера, която е циментирана още по времето на социализма и там със сигурност се знае, че има запазен скелет на динозавър.Директора на археологическия музей в гр.Ловеч го знае,много хора също го знаят и се чудя защо никой не направи нещо, за да може този уникат да види бял свят.На други места в България също са намирани кости от динозаври - например вс.Дорково - Родопите.Защо не вярвате, че в Добруджа може да има също?
21
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
И Добруджа е е е супер *** и Добруджа непобедимИ Добруджа напред с победа- стадиона целия зелен!
20
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Ледникова епоха и Динозаври... гот!
19
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
хахаххХхаХАХАХхахахХАХха, сега прочетох абсурдизмите на jikata (11) :DDD не е истина, направо ще падна от стола, хахахХАХАХххааххХАХАХА
18
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
хахахахахах, динозаври в добруджа, през ЛЕДНИКОВАТА епоха, хахахаха, тва дори 7-годишният ми братовчед не може да го съчини! а и след като самата статия обяснява, че тва са глупости, защо заглавието е такова и защо има картинка на тиранозавър?!ivip, дали си се замислял, че се казва суха река, именно защото е маловодна, вероятно дори сезонна? този вид реки са характерни за цяла източна добруджа, доколкото ми е известно.а за вкаменелостите, не виждам нищо странно - досега си мислехме, че тук нищо не е живяло преди да дойдем ли?
17
0
 
14
 
! Отговори
Nerealen преди 16 години
7 ia mi rakaji kakvo pravi taka interesnia za men glagol- изтлаЗквамПоне пишете културно, по европейски, така де!!!
16
0
 
14
 
! Отговори
Nerealen преди 16 години
shto za poredna tupota ot "nauchnia otdel" na dnes.bg. Ako vse oshte ima niakoi koito da ne znae dinozavrite sa poginali predi 65mln godini a vie govorite za lednikovata epoha. Leko razminavane mai- i otnovo grumko zaglavie -statia-tip vakuum
15
0
 
14
 
! Отговори
ivip преди 16 години
нищо вярно това са някакви измисли на еколозите дето хабер си нямат какво е суха река.То дори няма вода там само някакво мижаво коритце което вече представлява мръсния канал на града,а те ще ми го слагат екозона и не да си сеят хората пшеница ами ще трябва да е трева и ще дават по 5 евро или 3 забравих вече на окосен декар и то ръчно което е повече от смешно...Пак казвам това са някакви измисли на еколозите как пък точно сега го намериха *** когато се разчу из пресата за този случай със суха река.
14
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
kartinki: http://darkivcho.act4trees.com/
13
0
 
14
 
! Отговори
GR8 преди 16 години
може да са помагали за граденето на социализма, като са помагали на селяните с оренето...знаеш ли?!? Аз им казах, че е глупост да закриват ТКЗС-тата, сега животните измряха от глад! :D :D :D