Пак гледат делото за заплашителния sms срещу Бойко Борисов

Генералът заведе дело срещу студент втори курс в УНСС, който му пратил заплашително съобщение
30 мар 2005 14:00,
Пак гледат делото за заплашителния sms срещу Бойко Борисов
Генералът се уплашил от sms-а и завел дело срещу студента. Снимка: Булфото
Състав на Софийския районен съд/СРС/ с председател съдия Вера Цветкова утре на поредно заседание ще разгледа делото, заведено от главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов срещу студента Здравко Здравков, който му изпрати заплашителен SMS. Това научи БТА от съда.

Предишното заседание по делото беше отложено, тъй като главният секретар на МВР не се яви в съдебната зала поради отсъствие от страната. На 8 декември миналата година в Кърджали на студентски купон някой съобщава, че има номера на главния секретар на МВР. Едно от момчетата решава да провери и се обажда, търсейки "Иван".

От другата страна обаче мъжки глас го предупреждават да спре да се "закача". Десет дни по-късно отново на купон в Студентски град същата компания решава да прати SMS на този номер. Около 2 часа през нощта генералът е получил заплашително съобщение.

Ген. Бойко Борисов веднага се свързал с НСБОП, откъдето са проследили SMS-а. Проверката установила, че номерът принадлежи на студента Здравко Здравков, който в момента е втора година в УНСС. В обвинителния акт пише, че Борисов е възприел съобщението като закана срещу неговата личност по повод изпълнение на служебните му задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание