Стависки: Пих няколко глътки ракия, готов съм за последствията

Разбирам, че съм направил престъпление срещу хора, срещу Албена и себе си дори, защото сега не мога да гледам хората в очите, каза Стависки
18 окт 2007 13:19,
102
Стависки: Пих няколко глътки ракия, готов съм за последствията
Стависки дори е забравил, че е пил ракия. Снимка: Булфото

"Сутринта в деня на катастрофата отидох на подводен риболов, след което бях вкъщи и с познати пийнах само две-три глътки домашна ракия, след което се качих в колата, като дори съм забравил, че съм употребил алкохол".

Това призна световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки в първата си пресконференция след тежкия пътен инцидент на 5 авугст.

Тогава той причини тежка катастрофа с един загинал, а едно момиче е в кома.

"Не бях пиян и неадекватен по време на катастрофата. Може би алкохолът се е отразил, защото тогава бях на диета.

Пробата за алкохол след катастрофата стана много бързо - само в рамките на 8 часа. Готов съм да понеса най-тежкото наказание, ако това ще доведе до спиране на войната по пътищата", каза Стависки.

"Не искам да има политически спекулации около тази трагедия, защото се появи информация, че се готвят поправки в закона с цел да получа по-малко наказание.

Това изменение няма нищо общо с мен, защото то касае хората, които не са участвали в катастрофа, а аз участвам", допълни той.

Тази поправка в Закона за движение по пътищата е искана още преди 5 август, когато стана инцидента.

"Разбирам, че съм направил престъпление срещу хора, срещу Албена и себе си дори, защото сега не мога да гледам хората в очите", каза още Стависки.

"След този инцидент всички вече ме мислят за престъпник, но аз заслужавам негативните реакции срещу мен", посочи той.

"За нас вече няма бъдеще, а живеем ден за ден, защото плановете, както се видя след тази катастрофа, са едно, а действителността - друго", добави и партньорката му на леда и в живота Албена Денкова.

"По закон прокуратурата трябва да ми предложи споразумение за съкратена процедура, но това не е направено и аз не съм се пазарил с нея, каквато информация излезе в медиите", допълни Стависки.

"Преживяхме ужасни неща и все още не можем да се съвземем след тази катастрофа може да разчитаме само на най-близките си приятели, но много хора, които бяха близко до нас, сега вече ги няма", заяви Албена Денкова.

"Това, че сме известни, не ни помага, а само ни вреди, защото ако не бяхме световни шампиони, този случай може би щеше да остане само в полицейските хроники", каза тя.

"Аз не мога да се призная за виновен, докато не станат готови всички експертизи", каза Стависки, като посочи, че има съмнение в изготвянето на пътната експертиза.

"Преди катастрофата бях спрян от полицейски патрул, макар че карах само с 40 км в час зад един микробус", обясни той.

"Полицаите ми искаха документите и ми обясниха, че ме спират, защото не могат да видят номера на колата от прекалената близост на буса пред мен.

Познаха ме и ми се зарадваха, дори ме питаха къде е Албена, но вече не будя симпатии в обществото след тази катастрофа", каза Стависки.

"Обичам да карам бързо, но винаги съм се съобразявал с пътната обстановка. В деня на катастрофата това не стана и се случи този инцидент, но не мога кажа с каква скорост съм карал", допълни Стависки.

"Сега не мога да мисля за кариерата си, отклоних всички предложения за участия в шоу програми, като останаха само тези, за които има предварително сключени договори", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
еро преди 16 години
Как на практика е доказал че приднава вината си?Изплати ли кръвнината по съвест-или чака съда да" оцени" живота на убитото момче на 20 000лева?Хора не спете, не позволявайте на хората с пари да се чувствуват безнаказани!
100
0
 
1
 
! Отговори
Симеон-Хасан Втори преди 16 години
Трябваше.
99
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Разбрах те-дано има повече такива на пътя и още много километри да си минеш безаварийно ти пожелавам. Жалко е, че ти си изключение, и се засягя не този, който трябва. Аз смятам, че законите трябва да важат за всички-и точно затова спорим тук, във форума-защото хората не вярват, че закона ще възтържествува.
98
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Абе какво го коментирате този самозабравил се ***.Мен лично ме спряха бях пил 1.21промила.Виновен сьм.Беше ми отнета книжката за 9м. отнеха ни мотора и понеже е семейна собственост жена ми плати 50%от оценката 1800лв.и го откупи.Платих на дьржавата 1000лв.глоба.Виновен бях и в нито един момент от следствието не се вьзпротивих наобвинението.При подаване на стоп палка спрях проверихаме и това е.Не сьм бльснал или убил човек а този при доказана вина го размотават и премислят как да отьрве кожата.В закона е писано затвор глоба плащане на крьвнина на имуществени щети и т.н.т.
97
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 16 години
Ако тона се беше случило не в България,а в друга държава,където всички са равнопоставени пред законите,Максим вече щеше да трупа стаж в затвора...Няма значение какъв си и колко си известен,това не те оправдава в никакъв случай,когато причиниш смърт...А и колко смешни оправдания-бил опитал само няколко глътки алкохол,а и спазвал строга диета-направо наглост от негова страна
96
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 16 години
Тоя убиец не трябваше ли от месеци да е в затвора?
95
0
 
1
 
! Отговори
ЗОРО преди 16 години
До Ставински да бъдат изправени и двата полицаи като некоственно съпри4инители на катастрофата, а до тях да седне и родата с които кънкьора е посръбвал до забрава.Защо НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗВА ЧЕ В ХАМЪРА Е ИМАЛО ПРИЯТЕЛИ НА МАКСИМ?
94
0
 
1
 
! Отговори
Becko преди 16 години
Aко са му измерени въпросните 1.нещо промила на мястото на катастрофата и по-късно от кръвната проба излиза 4е коагато се е ка4ил на хамара 4е е имал 1.5 промила.ей затова 4исло трябва да го скопът. погледнето колко премерени словестни упражнениа ни пробутва.1) само две-три глътки домашна ракия, след което се качих в колата, като дори съм забравил, че съм употребил алкохол--- да збдавиш озна4ажа це ти е за първи път и 4е се е слу4ило преди 100 години.2)Не бях пиян и неадекватен по време на катастрофата. Може би алкохолът се е отразил, защото тогава бях на диета---ако е бил на диета той е щял да остане при водораслите при подводниа риболов3)Не искам да има политически спекулации около тази трагедия---пробутва 4е е полити4еска жертва зада избяга от Българиа по полити4ески при4ини. превръща криминалното деяние в полити4еско. ли4и 4е има стратегия за измъкването му.4)Аз не мога да се призная за виновен, докато не станат готови всички експертизи---излиза 4е кънкьорът не се признава за виновен за смъртта. 5)Обичам да карам бързо, но винаги съм се съобразявал с пътната обстановка. В деня на катастрофата това не стана и се случи този инцидент, но не мога кажа с каква скорост съм карал---това е следващото твърдение което ще бъде силно оспорвано в съда и има на4ин да изкарат 4е загиналото мом4е е карало с убийственната скорост. отножо кънкьорът е посъветван каква секвенциа от думи да ни втълпява.Кънкьорът е карал пиян, с превишена скорост и навлизайки в насрещното движение е при4инил тежка катастрофа от която един 4овек е загина, друг е в кома има и ранени както и са потрошени две коли, както и е застрашил други у4астници в движението. и е карал пиян от дома кадето е пил, до спирката с полицаите и последвалата катастрофа.Излиза 4е ако полиците не са го спяли 4е тази катастрофа можеби е нямало да се полу4и.зна4и виновни са полицаите, до като не си признаят 4е са усетили 4е са спрели пияница, но 4е са го пуснали защото са познали в него великиа кънкьор.До Ставински да бъдат изправени и двата полицаи като некоственно съпри4инители на катастрофата, а до тях да седне и родата с които кънкьора е посръбвал до забрава.
93
0
 
1
 
! Отговори
Справедливост преди 16 години
Понеже законите ни са скапани и той ще се оттърве кожата хората пишат.И не бъркайте чувството за СПРАВЕДЛИВОСТ със злобата!
92
0
 
1
 
! Отговори
niki преди 16 години
STIGA S TAZI ZLOBA. IMA ZAKONI V TAZI DARGAVA. KOGATO NE SI OSAGDAN , E USLOVNA PRISADA, TAKA 4E STAVINSKI NQMA DA LEGI V ZATVORA. ....USPEH V KARIERATA MU GELAIA, NO SHTE MU OTNEMAT KNIWKATA I PO-DOBRE ! I UMNATA STAVINSKI,VIARNO E, 4E DA SI IZVESTEN IMA MNOGO MINUSI, NO, SADBA !
91
0
 
1
 
! Отговори
човек преди 16 години
Ако не беше общественото мнение случаят да е потулен отдавна.На всеки може да се случи , но за пияните не трябва да има милост.Стига вече с хора над закона!
90
0
 
1
 
! Отговори
Plam4os преди 16 години
Ей, хора, осъзнайте се! Погледнете статистиката. От началото само на този месец са загинали 59 души. Това прави по 3-*** на ден. Дори и днес в София има смъртен случай. Защо си мислите, че като вкарат Максим в затвора нещата ще се променят??? Какво значи справедливост??? И за кого? Гледни точки много, ама ефект няма. И докато се чепкаме из форумите дали трябва да бъде осъден, колко е виновен, дали трябва да бъде оплют или не още утре може да има поредните трима загинали. Но някой да знае нещо за виновниците за всички тези 59 загинали за няма и 20 дни? Не. Но понеже е Максим - ето ни изкупителна жертва. Защото е известен. Това няма да реши проблема и да спаси животите, които предстоят да се погубят...
89
0
 
1
 
! Отговори
mihail todorov преди 16 години
*** kato e svetoven shampion kakvo tryabva da kara pian i da ubiva hora po putishtata ako nebyaha dvama mojeha da budat poveche zad kolata v koyato 1 zagina i edna v koma imashe mikrobus sus deca tova che e svetoven shampeon i go poznava cyala bulgaria tryabva da budi za DOBUR PRIMER NA REPUBLIKATA a ne da stradat nevini hora NAKAZANIETO MU TRYABVA DA BUDE SPRAVEDLIVO ZA DA SE SPRE TAZI VOINA PO PUTISHTATA
88
0
 
1
 
! Отговори
Христо преди 16 години
Нямаше да пиша нищо тук, новярно има българи със замъглени мисли, или казано с други думи потенциални клиенти на съда. как намирате сили да защитавате шофьор убил в пияно състояние 2-мадуши. минат ли изборите вижте какво е се случи с момичето в кома. Ставийски в момента е това подсъдим за убийство в нетрезво състояние. Другото. Когато стана шампион цяла България им се кланя, защото на всяка държава им трябват звезди за повдигане на духа на нацията. искам да кажа избързаха да ги слагат и туки там. Много българи прославят с добро България учници по олимпиади математика физика, но не влизат и не ги обявявт за звезди, но с фигуристите това се случи. Коя институция определя кой да е звезда в България и кой не? Ако си бяха назначили псохоаналитик щяха да усетят лабилния характер на Максим още когато станаха втори на пъвоо им интервю след завръщането им. На този човек му предстоеше огромно надуване. Собственото му аз говори страхотно лошо за него. Е сега това аз и славата му го доведе до тази позиция. Не им завиждам на двойката. Аз лично съжалявам, че стигнаха дотук. Спря да се говори, че е пил с бащата на половинката си. Истината постепенно се измества. Вече има нов сценарий аха на път да успее, но максим си е приказлив човек и на всяко интервю си казва по капка от истината. Признава си вината, но не иска да бъде осъждан. След такъв слвавен живот в България и на ванко1 не му се влизаше в затвора. А кой знае максим мое да влезе в затвора да попадне на хора и да стане човек. Може след това и с бизнес дасе захване. нима чоек е полезен само на леда. Между впрочем откога не е ходил да види момичето в кома или е питал за състоянието и? Пародия. Максим си знае много добре урока даден от авоката му. А народа знае колко е виновен и защо на развален български иска дас еизкара по-невинен и от светец. Това ли е България? Законите само за конете ли са?
87
0
 
2
 
! Отговори
Емо преди 16 години
84 ти си голям профан, чесно! Ходи това го разправяй на близките на загиналия и момичето в кома! Мене лично не ме интересуваше това, че са станали някакви си шампиони. Може би съм *** и идеалист, но искам и вярвам, че пред закона всички сме равни! Не трябва да има значение колко титли си направил и прочие.... Убил ли си човек - затвор.Не ми разправяй, че 1,2 промила нищо не са. Ако искаш границата да я вдигнем на 3-4 промила? Да може да се кара с 1-2 промила? Аман от ***! 85-ти относно, карането пийнал, морала и тези които пискали били слаби шофьори....Първо аз много, ама много пискам навсякъде, но всеки около мене знае:1. Никога не сядам пийнал, даже и след чаша вино!2 Винаги, ама винаги и за 5 метра слагам колан и всички в колата, които се возят. Ако има такива, които не искат да се возят с колан, слизат и върят пеша.3. На магистрала карам с 110. Извънградско 80-90 максимум.4. Толерантен съм. Спирам на пешеходни (и не само там) и пускам коли на кръстовища, които чакат дълго, въпреки че съм с предимство.Може да не съм много опитен шофьор и да не карам много често, но за 4 годишната си практика и към 100 хил. километра (не са много) не съм създал, нито едно критично положение. Не съм засякъл или отнел предимството на никого. Нито веднъж!!! А на мене такива с мерцедеси, хамъри, голф 3-ки колко са ме засичали и са правили всичко възможно да се блъснем и аз благодарение на това, че карам бавно съм избягвал досега сблъсък.Не ми говори, че понеже хулим и недоволстваме по този случай сме слаби и аругантни шофьори! Точно тези, които карат като *** (за жалост познавам много такива), не искат да чуват за катастрофи и си мислят, че на тях няма да им се случи...
86
0
 
2
 
! Отговори
зоро преди 16 години
Изправил се пред народа с Истината?!Неговата истина бе, че не помни с колко е карал и дали е навлязъл в лентата за насрещно движение?Или е бил пиян като мотика, или лъже да отърве кожата!Иска да докаже че е карал нормално, без алкохол и убитото момче само се е ударило в него...А, приемал уж вината си..За това не се разчита на съвестта на престъпника и има затвори!
85
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Точно така е. Ако на пътя бяхме всички толкова критични към себе си, колкото към чуждите грешки, почти не би имало катастрофи. 20%-не повече са способните водачи, които знаят да карат, а тия дето най-много плюят са най-слабите шофьори
84
0
 
1
 
! Отговори
madlady преди 16 години
Прегледах писаното по темата и реших да ви попитам,всички вас дали не седяхте пред телевизорите да гледате със затаен дъх представянето на Албена и Максим на състезанията по фигурно пързаляне?По това време цяла България гледаше и никой не можеше да повярва,че българи са взели златен медал на световното по фигурно пързаляне.Всички им се възхищаваха.Всички ги обичаха.Всички деца видяха в тяхно лице пример за подражание.Те бяха героите на българския народ.Никой не казва,че е леко да загубиш дете.Напротив-това е най-голямото нещастие,което може да преживее един родител.Да погребе детето си.Никой не оневинява Максим,но и самият той не се прави на светец.Лично аз мисля,че в дадената ситуация алкохола не е бил от толкова голямо значение,колкото това,че е карал бързо и не е могъл да овладее тежкия джип.Ако е изпил малко количество концентрат пробата може да му бъде 1,2 промила защото все още организма не е преработил алкохола.Но дайте да се замислим колко хора в България карат пияни(при това видимо),но за тях никой нищо не споменава.Всичко се е забравило за няколко дена.Когато обаче става дума за известна личност хората искат да я видят публично опозорена("изгорена на кладата"-метаф.).Което не означава,че аз оневинявам Максим,а просто казвам,че това е един порочен кръг.В България шофьорите нямат навика да спазват закона за движение по пътищата,да дават предимство,да са толерантни,да карат умерено или да съобразяват с другите участници в движението.При нас цари хаоса-псуване,викане,свиркане,кой кого не видял и му отнесъл огледалото или го блъснал отзад.Обаче всички тези псевдо шофьори се изкараха големи моралисти,когато стана тази трагедия.Всички казаха"***","как може да кара пиян като е лице на кампанията Не Карам Пил".А защо като се възмущават толкова не променят собственото си каране.Стотици хора измират всяка година в следствие на катастрофа.Откога станахме толкова примерни шофьори и граждани,че си позволяваме да оплюваме другите.Човека е направил нарушение.Отнел е човешки живот.Това е нещо,което той за разлика от повечето пияндурници,които прегазват хора и изчезват той е решил да си признае.Да поеме вината си.Кои сте вие,за да решавате какво наказание да изтърпи.Най-голямото наказание винаги е била и ще бъде съвестта на хората.Без нея и доживотен затвор не би накарал хората да се покаят за грешките си.
83
1
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ами не влизат! Затова сме на тоя хал-няма адекватни мерки и закона е доста либерален-има куп вратички поради това, че липсва "умисъл" и пр.Не казвам, че е правилно, но не виждам, защо точно Максим да бъде изкупителната жертва за всичките тарикати. И!!!! Нека не забравяме, че и случайността има думата-всички сме карали пили поне веднъж, но ни се е разминало и това, не ни прави по- добри с нещо.
82
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Не мога да разбера, как може да повтаряте непрекъснато, че имало и други катастрофи и виновниците за тях не влизали в затвора!!! Напротив, влизат! Всеки, който направи подобна беля влиза и стига глупости, че бил изкупителна жертва.