ГЕНЕРАЛна София

Бойко Борисов печели 52,86% от гласовете на столичани; Пловдив, Добрич, Варна, Плевен, Кърджали си имат кметове още на първия тур
29 окт 2007 08:44,
49
ГЕНЕРАЛна София
Борисов е новият, стар кмет на София. Снимка: Булфото
Бойко Борисов води с 52,86% на местните избори в София при 83,6% обработени протоколи на Секционните избирателни комисии.

Втори е Мартин Заимов с 18,18%, следван от Бриго Аспарухов с 15,74%.

Останалите кандидати имат общо 13,63%.

В Пловдив при 71% обработени протоколи убедително води кандидатът на ВМРО и ГЕРБ Славчо Атанасов с 55,93%, следван от кандидата на БСП Захари Георгиев с 19,01% и Тодор Христев от Атака с 6,69%.

Във Варна на базата на 93.19% от протоколите Кирил Йорданов печели още на първи тур с 53.6%.

Кандидатът на Ред законностт и справедливост Веселин Марешки остава втори с 13.22%, следван от Димо Гяуров с 10.28%.

В Добрич на базата на 100% обработени протоколи Детелина Николова печели още на първи тур с 64.82%.

Плевен също избра кмет на първи тур. Настоящият  Найден Зеленогорски получава подкрепата на 50.3% от гласоподавателите.

Кандидатът на БСП Васил Антонов има 23.06%, а кандидатът на ГЕРБ Цецка Данговска остава трета с 12.17%.

В Кърджали Хасан Азис печели още на първи тур с 61.85%.

Във Велико Търново кмет ще се избира на балотаж.

На първи тур най-голяма подкрепа събира досегашният градоначалник Румен Рашев - 30.53%, следват кандидатът на ДПС Евгени Честименов със 17.18% и този на ГЕРБ Антон Иванов с 15.86%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Bobi преди 16 години
1/5 ama istinski sofiantzi,a ne kato vas-izmisleni geroi ot selo!!!
47
1
 
0
 
! Отговори
Непромит Мозък преди 16 години
добре би било да си "новите софиянци" да бяха си останали на село, а не да правят задръствания по улиците ни и да избират б.б. за кмет на ЛЮБИМИЯ НИ ГРАД, в който те просто пребивават от понеделник на петък - а относно семейство Янчулеви, трудно ми е да кажа кой от двамата съпрузи е по-корумпиран
46
1
 
0
 
! Отговори
Alex преди 16 години
"11. Кога ще бъдат спрени от движение автобусите втора ръка, които се вдижат в столичния градски транспорт от времето на Янчулев?"===============Недей така - затрудняваш новите софиянци.... Откъде да знаят кой е Янчулев? Те тогава са били още на село... ;-)
45
1
 
0
 
! Отговори
ztz преди 16 години
bate boiko moje da e tap,bivscha mutra i chikidjia, no se prazni na naschite fizionomii. e koi e po tap sofiiskite jeni,deto go izbraha ili nie majete koito ne glasuvahme
44
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
повръща ми се от тази смахната самовлюбена мутра - в царството на слепите и едноокият е господар
43
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ами ГЕНЕРАЛна ще е София, като е пълна с провинциални ***, които дадоха гласа си за Б.Б. - СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО, Жабата Желю да бъде настъпена, след което и изгорена - тя отвори вратите за селската напаст заляла Столицата
42
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ами Бойко не е обикновена мутра, той е по-специална - такава, ползваща се с покровителството на висшата партийна номенклатура - те си го готвят отдавна, тъй като самовлюбените *** са и лесноманипулируеми
41
1
 
0
 
! Отговори
Непромит Мозък преди 16 години
1. как така пожарникар става бодигард на Тодор Живков преди 1989 г.?2. Къде се губят 11 години от СВ - то на бате Бойко - от 1990 до 2001 г.?3. Как така в лудите години на охранителния бизнес, ВИС и СИК бяха "мгръсни" охранители, а Ипон - чисти?4. Случайно ли банката, която обслужва МВР е СИБанк? Защо това е единствената банка, в която можете да внесете такса като сменяте документи за самоличност или плащате глоба?5. Бойко Борисов кмет ли е, или е неуспял футбалер? Колко мача изигра с благотворителна цел пред празни трибуни на "Васил Левски" (къде са парите от благотворителността?) във времето, когто трябваше да е на Московска и да решава проблемите на София?6. Колко политически срещи проведе Бойко Борисов във времето от 8 до 17 ч., когато би трябвало да е кмет и да се занимава с проблемите на града?6. Защо след дъждовното лято на 2005 година, когато решаваше проблемите на наводнена София като главен секретар на МВР се стигна до нови такива проблеми през 2007 в други части на София?7. Какво означава неформален лидер на политическа партия, когато в закона е записано, че кметът на едно населено място не може да ръководи политическа партия?8. Като се размахват досиета и се говори за ДС, г-н кмета забравя ли, че той е полковник, а председателят на партията му също е полковник от МВР?9. Г-н Борисов не се ли усеща, че след рекорда на Димо Гяуров той също е записан с уникален резултат по произвеждане в чин?10. Когато спечели предните избори, г-н Борисов в нощта на изборите веднага нареди да се асфалтира една дупка до НДК. Коя дупка ще се асфалтира утре?11. Кога ще бъдат спрени от движение автобусите втора ръка, които се вдижат в столичния градски транспорт от времето на Янчулев?12. Кога ще се асфалтират улици в Младост, Люлин, Надежда, Обеля? Кога асфалтираните тази година улици няма да бъдат обект на ремонт след 5 месеца?13. Знае ли г-н кмета колко точно строежа в момента изпълняват заповедта му да измиват камионите си преди да ги пуснат по улиците на София?14. Колко е IQ-то на г-н Борисов?15. Защо работното време на столичната община е до 17:30, а забраната на граждани да паркират на паркинга пред църквата Св.Александър Невски, който е предназначен за общински служители, е до 19:30?16. Защо след миналите избори се закани да уволни Минко Герджиков, който се кандидатира срещу него, а след това го остави на работа в общината?Вие може и да се гордеете от избрания кмет, аз - не. Много бързо забравихме вицовете за милиционерите.
40
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Kolega, ne se izlagai. Che bubojko e zle, zle e, ama kato go sravnish s drugite pomiari si e napravo "cvete za mirisane"
39
1
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Ta koj kazvash go e izbral BB-to...Sofianci li..? Ot 18% aktivnost e vze 50%..tova pravi 9% ot Sofianci....6% ot tiah sa na shtad v GERB, 2% sa kupeni i 1% sa zabludeni ovce.... ;) Ako trqbva da budem chestni edva 10 000 choveka simpatizirat na Bojko i novata sapunka GERB.... ;))))
38
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какъв кмет ще е тоя копой, като са гласували 1/5 от софиянци! Какви избори, какъв вот!
37
1
 
0
 
! Отговори
pipo преди 16 години
Като се има в предвид , че БСП падна в София с 3:1 - това автоматично я прави в победител !! Това искаше да ни внуши онзи *** другаря Станишев. Ако сте гледали , даже съпартииците му от първите редове в залата едва прикриваха усмивките си. Други направо си бяха закрили лицата с ръце . Голям СМЯХ ,ГОЛЯМ !
36
1
 
0
 
! Отговори
ccc преди 16 години
basi seljandurite ...sofianci hahahahahhahaa
35
1
 
0
 
! Отговори
b преди 16 години
OT VSI4KI GLUPAVI KANDIDATURI ESTESTVENO,4E NAI-DOBRATA BE NA BATE BOIKO!NAVRJA GI VSI4KI V MI6A DUPKA!!KADE E BRIGO?ME4TAE6E SI DA E KMET NA BOIKO,NO UVI V DRUGIA MU JIVOT!NAI-POSLE HORATA POMISLIHA I ZA SEBE SI!DANO B.B. NE GI RAZO4AROVA!4ESTITI!URA!
34
1
 
0
 
! Отговори
swiss преди 16 години
Бате Бойко за София и това си е. Беше ясно че той ще обере каймака на хорския протест срещу гласуването.Младите не гласуват, едвам кретащите старци с идеалите си от преди 60 години ще се избият да отидат до секциите, и естествено на талази *** с каруците се надпреварваха да си пуснат вота. И това ако не е пародия! И все пак това са само кметски избори, а на парламентарни вече е истински цирк!
33
1
 
0
 
! Отговори
mnogo_div преди 16 години
Честито на законно спечелилия кандидат! И респект!По волята на съдбата , това е Бойко Борисов.Мутра ли е? Според многото (и от официални източници), бизнесът му в миналите години е тясно свързан с т.н. мутри. Въпреки че нещата могат да се тълкуват различно.Защо спечели? Защото действа, и то открито, или създава впечатление за действие.Защото се показва като състезател на открити писти(терени), а не зад кулисите.Един умен човек преди 150г. е стигнал до извода, че значимите събития на човечеството са резултат от действащи, а не постоянно разсъждаващи и обсъждащи хора.На голяма част от пишещите Б.Б. не се харесва? Същият умен човек преди 150г. е казал, че тълпата(като социологическо понятие) винаги мисли по-примитивно от индивида.Когато мнозинството негласували стигне до единство в своите критерии и предложи по-качествени кандидати , резултатите ще бъдат други.Сега това е положението!
32
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
При тия хора които бяха предложени резултата беше ясен. Да и той не е нищо особенно, но някак си успя да убеди хората, че би могъл нещо да направи, а това ще го видим с времето. Вече е време да се разчистят пенсионери и изтъркани лица. Стига с тия шефове минали отдавна 63 годишна възраст. Бойко поне възрастово е добре.
31
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Очаквам Бойко да прибере Азис,Ивана,Драгана и други световнонеизвестни чалгари,за да бъде картинката пълна! Вие ли,софиянци, точно такъв си го заслужавате! Халал да ви е! Айде,честит ви Цирк БУШ!
30
1
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
30-ти, ти си мазохист:))))
29
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 16 години
Ей, това българите сме глупаво племе. Няма угодия за никой..Може ли на някой от Вас да се угоди? Че дори Господ да стане кмет и на него ще му намирате кусури. Софиянци си избрахме Бате Бойко. На който не му харесва..Ами съжалявам..Това е положението. Стига с определения от рода "мурта" и т.н. Защото, ако гледаме миналото на хора и партии, няма нито една личност в България, която да заслужава да бъде кмет. Така че...:) Това е положението..:)Честито, бате Бойко :) :)