Въртят Вретенаров на вретено за „Трамкар“

Разпитаха шефа на „Трамкар“; според адвоката му обвинението, повдигнато срещу Христоско Вретенаров, води и до отстраняването му от поста
12 дек 2007 16:23,
9
Въртят Вретенаров на вретено за „Трамкар“
Директорът на „Трамкар” Христоско Вретенаров бе разпитан днес в Софийски градски съд. Снимка: БГНЕС
„Обстоятелството, че срещу Христоско Вретенаров е повдигнато тежко обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, автоматично води до отстраняването му от длъжност“, каза защитникът на директора на дружество "Трамкар" адвокат Димитър Вълчев.

Той бе категоричен, че няма да опонират на искането на прокуратурата за отстраняването на подзащитния му от длъжност.

Адвокатът добави, че всички доказателства за движението на парите, присвоени от касата на "Трамкар", са на разположение на прокуратурата.

Димитър Вълчев добави, че не може да даде повече подробности за показанията, които Вретенаров е направил пред съдия, тъй като те са следствена тайна.

Прокурорът по делото Андрей Андреев съобщи, че предстои да бъде проверена версията на Вретенаров за начина, по който е ставало присвояването на парите от касата на общинското дружество.

Прокурорът добави, че при разпита пред съдия, Вретенаров е поел своя дял от вината, след което Софийския градски съд го отстрани временно от длъжност.

Dnes.bg припомня, че преди два дни столичният кмет обяви, че над 600 000 лева са били източени от „Трамкар“

Днес Бойко Борисов огласи, че аферата е стигнала и до директора на Столичния електротранспорт Йордан Василев, който е бил лицето, взимало парите, източени от общинското дружество.

Стана ясно още, че присвояването на средствата е извършвано от декември 2005 до декември 2007 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да правят трамваи не ги бива - цяла България ги видя !Ама далаверата ... ох как я можем !
7
0
 
0
 
! Отговори
bobev преди 16 години
неизвъртяната статистика по отношение на извъртяната тъй наречена практика в подобни въртеливи ситуации показва, че в крайна сметка на вретенаров ще му врътнат една врътка на вретеното....
6
0
 
0
 
! Отговори
keyholder преди 16 години
А кой ще обезщети пътниците? Които си купуват карти и билетчета, но се возят като в каруца, защото нямало пари за нови превозни средства или поне за облагородяване на старите...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
zavaliata kolko zle izglegda,ama 6te se nameri niakoi i 6te go opravat.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Nomer 2 - prav si :)))
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вретенаров е *** - заради него предприятието дължи пари на доста фирми...инъче го бива и да лъже,че ще се разплати!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Татко Махно преди 16 години
Какъв е тоя измислен Христоско ? Къв е тоя *** миризлив ? Виждате ли какви *** се слагат на сладки и доходни места ? Та тоя има вид на умряла риба бе !!!! Дано му пръснат халката в ареста на тясно ,както хората им се пръска на тясно ,мръсно и *** в поверените му за управление,ръководство и съхранение превозни средства !!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Sled 2-3 meseca 6te se okaje ili 4e ne e vinoven ili 4e niama dokazatelstva. Kakto vinagi parite gi niama i vinovni niama.