Австралийският убиец остава в затвора за Нова година

Съдът остави в ареста за Нова година чужденецът, убил младеж в центъра на София
31 дек 2007 16:05,
118
Австралийският убиец остава в затвора за Нова година
Българската Темида бе непреклонна към австралийския гражданин, убил 20-годишния младеж. Снимка: Булфото
Софийски градски съд /СГС/ определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на австралиеца Джо Пол Фриймън, убил 20-годишният Андрей Монов. Това стана по предложение на прокурора Георги Христов.
 
Прокурорът се аргументира, че когато се извърши престъпление, което изисква повече от 10 години затвор, се определя тази мярка.

Освен това Джо Пол Фрийман не е български гражданин, няма постоянен адрес и може да се укрие не само в България, а включително и в чужбина.
 
20-годишното момче бе убито на през нощта на 27 срещу 28 декември до църквата Света Неделя. Ранен бе и още един младеж, на 19 години, който бе изписан от ВМА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
31
 
! Отговори
... преди 16 години
abe vijte sega znam 4e im e ma4no na rodninite na po4inaliq ama ne moje edin avstraliec da napadne tolkova maje zna4i te sa po4na li parvi tova e samoutbrana
116
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
"Според съда това че Фрийман се движи постоянно с нож в себе си в България и очаква постоянно да бъде нападнат сочи готовност за агресия"-------------------------- Това е пълна глупост. С такива методи много лесно ще докажат, че съда е бил пристрастен и ще си го приберат. Що за *** се назначават за съдии???
115
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Нищо няма да кажа - няма смисъл, освен - евала на "бай ***", пичага си. Тези, които се правят на интересни и са против него, много жалко... Защо сте толкоз ограничени??!
114
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
интервю с бащата:http://***.focus-news.net/?id=s1732
113
0
 
31
 
! Отговори
zoro преди 16 години
ami ako e bilo ubiistvo pri samootbrana.kak li pak tozi smel avstraliec e napadnal cela kompania mom4eta,da kajem dori maje na po 20 godoini sa si maje.kamerite sa si raboteli i rabotata e jsna.sega sledstvieto ima dumata.
112
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Данчо, историята от както излезе по медиите досега доста се промени и ако питаш мен работата определено не е чиста. Искам да видя имената на замесените. Почти съм сигурен че там има поне един син на влиятелен човек! Като изключим убития разбира се. Около местопрестъплението освен това има доста камери. Засега още нищо не е показано и нищо не се знае със сигурност. Факт е обаче, че сам чужденец се е оказал срещу цяла тумба връстници, посред нощ в развиваща се страна като България. Ако чужденеца е рейнджър, то той е минал психо тест, което означава че не е психично болен. Е, един да кажем сравнително нормално мислещ човек трябва да има добра причина да застане срещу толкова много хора. Не мислиш ли? А изхода от схватката не е критерии за това кой е крив и кой прав. В екшъна убитото момче може в последния момент да се е завъртяло. Може и австралиеца съвсем умишлено да го е убил. Това за сега не се знае.
111
0
 
31
 
! Отговори
Данчо преди 16 години
Изкукалия си ти и си личи от коментар 110 - защото аз не смятам че българинът е прецакан по условие, а отбелязвам този ФАКТ - отношението на нашето правосъдие към чуждестранните бандити и ***. И това правосъдие не се дължи на такива като мен, защото както виждаш аз се бунтувам срещу това а не си пия ракийката и не махам с ръка, както мерзко изкарваш нещата - напротив 2 дена се дразня с теб, който смята, че след като не е имал проблем с чужденци, значи другите, които имат са го заслужили, а ти си голямата работа. Само че и ти няма да можеш да ми обясниш с какво бармана е предизвикал английското говненце да му разбие главата с паве, защо два дена след като са скъсали в побой пагоните на полицаи руските туристи си тръгват по живо по здраво, или пък с какво толкова това момче е заслужило убийство с нож в гърба, само и само "добрия самарянин" къркан до козирката да се прави на голям мъж пред очите на приятелката си? Дори да го е напсувал, дори да го е замерил с камък това не заслужава убийство. Не на такива като мен, а на такива празноглавци като теб, които мислят, че те като не са имали проблем с чужденците, значи такъв проблем не съществува, се дължи правосъдието. Защото ако не гледаше само от своята камбанария, а мислеше малко по-обективно щеше да признаеш и друго - че щеме не щеме сме от третия свят в очите на чужденците (дори и ти, за колкото и голем пич да се мислиш) и това ще е така докато не закопчаеме извергите и не изразиме твърдо позицията си пред правителствата на техните държави, които ги защитават по всякакъв начин.В паспорта на американците дори пише, че правителството и АРМИЯТА на Америка стои зад своя гражданин и ще го защити по всякакъв начин!Ето това искам - твърда позиция и от нашето правителство а не като *** и дупеблизци да пускат чуждите ***, а такива като теб да викат "аз съм нямал проблмем - значи проблема е във вас". Аз лично също съм нямал проблем но това не ми пречи да виждам проблемите, които има тази лайнена държава пълна с всякакви измети и безлични хора с хуйски имена.
110
0
 
31
 
! Отговори
бай хуй преди 16 години
от различни никове, обаче пък сега ми стана ясно, че си губя времето да говоря с теб - надценил съм те. изкукал си.
109
0
 
31
 
! Отговори
бай хуй преди 16 години
коментар 106 - признавам, че има нещо вярно в думите ти "българина щеше да е в затвора, а *** или чужденеца ще го псунат" - за съжаление го има това; но то никак не се дължи на такива като мен - точно обратното е, дължи се на такива като теб, които смятат, че българина е прецакан по условие. ако осъзнаете, че никой с нищо не ни превъзхожда, може би ще почнете и да отстоявате това равенство. щото сега правите точно обратното "е ми да, тоя е чужденец и ще гио пуснат" или "еми да, ние сме бтлгари и ни ***" - и примирено си сипвате още една ракия. е точно това ме дразни.
108
0
 
31
 
! Отговори
Данчо преди 16 години
а ти спри да пишеш от различни никове
107
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
вече почвате да омръзвате на хората, повтаряш едно и също от вчера. ти познаваш ли жертвата?
106
0
 
31
 
! Отговори
бай хуй преди 16 години
колко пъти да ти обясня специално на теб, *** алкохолизиран - на никой не симпатизирам! ако е виновен австралиеца - да мре в затвора! говоря за съвсем друго нещо - дразни ме това, че масово се изживявате като жертви! докато се смятате за жертви, наистина ще бъдете такива. моля те, опитай се да разделиш нещата - не говоря за кирливия австралиец, повтарям - ако е виновен, пандиз - вече е задържан, скоро ще видим. само че като кажете "аааа, чужденците ни имат за хора втора ръка!" и побеснявам - ми може би така се държите, за това ви смятат за такива. аз нямам проблеми от такова естество.
105
0
 
31
 
! Отговори
Данчо преди 16 години
Разликата е, че българина щяха да го вкарат в затвора, а чужденеца или *** ще го пуснат!И това не са коплексарски мисли, а грозната действителност.Така ще е докато има такива *** като теб, които подскачат като мажоретки и викат "Браво на австралиеца ако е заклал скинар"!
104
0
 
31
 
! Отговори
Данчо преди 16 години
австралиеца, на който многократно показа че симпатизираш в предишните си постове е бил къркан като мотика, причаквал е с нож в храстите край Хепи, пресекъл е улицата и е наръгал момчето с нож В ГЪРБА в явно нетрезво състояние.С пяно съзнание може да види не само скинари, но и извънземни. Пожелавам ти ако имаш син пян австралиец да го изкорми в центъра на София и тогава друга песен ще запееш, вчерашно ***.Всички знаем че в армията на САЩ и Англия служат най-големите *** и неудачници. И стига си петнил паметта на момче, което дори не познаваш, турчин ***!
103
0
 
31
 
! Отговори
бай хуй преди 16 години
може ли да си глътнеш лексотанчето, след което да ми обясниш ЗАЩО трябва "такива българи като мен да ги разпорват" еди къде си? защото не мисля, че сме нещо по-малко от чужденците ли? ако не си разбрал, точно тва казвам - тъпо е да се говори, че "чужденците си правят квото си искат с нас" "идват тук на сафари, да ни убиват", и прочее - тва са комплексарски мисли. *** всякакви - и родни, и вносни; и като стане фал, да се съдим според законите, а не да си избиваме националните комплекси на чужд гръб. пак те питам - ако убиеца беше българин, всичко наред ли щеше да бъде?
102
0
 
31
 
! Отговори
Данчо преди 16 години
Бай *** - такива българи като теб трябва да ги разпорят на площада, където австралиеца е убил момчето!
101
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Убийството си е убийство, няма спор, но все пак инцидентът е предзвикан от жертвата. Не може да не уважаваш чуждите права и да очакваш да се отървеш без последици. Познавах жертвата и лека му пръст на момчето, но бе достатъчно нахакано, за да е способен да предизвика такъв инцидент. А относно правосъдието в САЩ, не забравяйте, че там е важно с колко пари разполагаш и какъв адвокат можеш да си позволиш.
100
0
 
31
 
! Отговори
бай хуй преди 16 години
много си ***! глупост в степен като твоята трябва да подлежи на задължително въдворяване в спец-заведение. аз говоря за криминални деяния и правосъдие, ти се дереш за национална чест. е кво общо има тая работа? кво значение има какъв е по националност престъпникът и къде е извършено престъплението? това го повтарям не заради теб - ти нямаш шанс да разбереш каквото и да било. повтарям го, та ако някой евентуално се зачете в разправията, да добие представа за казуса.
99
0
 
31
 
! Отговори
stani преди 16 години
Най-обидното е ,че се държи като че ли нищо не е направил и ще му се размине. Щял да събира свидетели и т.н. Всичко това е следствие на принципното бездействие на държавата.
98
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Четохте ли, че тези добре облечени мамини синчета били наркобанда и си разчиствали територията по това време, когато станал инцидента.