Куйович с БГ паспорт, издаден от върхушката в МВР

Румен Петков: ген. Илия Илиев е подведен да издаде документ за самоличност на Будимир Куйович и така е превишил правомощията си
2 яну 2008 15:55,
24
Куйович с БГ паспорт, издаден от върхушката в МВР
Снимка: БГНЕС
Вътрешният министър обяви, че проверката, назначена, след като главния секретар на МВР Илия Илиев подаде оставка е констатирала дисциплинарно нарушение.

Румен Петков уточни само, че генерал Илиев е подведен от зам.-директора на разградската полиция да резолира издаването на документ за самоличност на Будимир Куйович и така е превишил правомощията си.

За разработката, която Илиев е подписал,  Петков разбрал близо 4 месеца по-късно и според него Илиев е направил достоен избор, като сам е подал оставка.

Зам.-директорът на полицията в Разград Тодор Димов е отстранен временно за превишаване на власт и за използване на служебно положение за облагодетелстване на трето лице.
 
Петков се закани още, че ще бъде извършена проверка и в Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

Dnes.bg припомня, че при подаване на оставката си, ген. Илиев обяви, че е подведен, но не уточни за какво и от кого.

В първия ден от новата година Илия Илиев заяви, че е подал оставка, защото подписал оперативна комбинация за залавяне на 4 тона наркотик, който така и не преминал през границата.

Месец след като напусна МВР, 60 кг от наркотика обаче бяха заловени, заедно с един от сочените за големи наркоразпространители Будимир Куйович.

Според Илиев операцията по задържането му в крайна сметка била успешна.

Стана ясно още, че сърбинът е бил арестуван у нас и преди 2 години.

На 3 януари 2005 той е задържан по обвинение, че ръководи нарколаборатория за синтетични наркотици в пернишкото село Дивотино.

Месец по-късно Куйович е експулсиран със забрана да се връща за 10 години.

Тогава оперативни работници предложили на ген.Илиев сърбинът да се върне като сътрудник на МВР, за да помогне за разкриване на наркоканали.

След като Будимир Куйович получава разрешителното обаче, възстановява бизнеса си с наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
Пръхчо преди 15 години
Добре че ви осигуриха, /че ни осигуриха/ сносно зрелище, та нали от това се нуждаем, за да не мислим за нашите си проблеми и за некадърното им управление и как тихичко полека полека си правят тяхнята политика и си пълнят джобовете. А за хляба смятам, че все още успяваме да изкараме някой лев.
22
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Зам.директорът на полицията в Разград Тодор Димов неправомерно е заемал длъжността, не е отговарял на изискванията!!!
21
2
 
0
 
! Отговори
илия илиев преди 16 години
не мога да разбера защо не дават и снимка на тези който бяха хванати с дрогата нито говорят за тях.само куйович им е в устата.сега ще излезе че тиа с дрогата са агенти под прикритие а куйович ще лежи все едно той е карал този хероин.това е българия всичко може ама не е честно.
20
2
 
0
 
! Отговори
ПОЛИЦЕЙСКА КУЧЕ преди 16 години
Вие си чешите езиците а тоя пидирес мустакат ИЛИЕВ си е взел няколко милиона за подписа на тоя наркобос ХУЙОВИЧ;)) само си направете простата сметка 60 кг хероин стрували към 4милиона лв а колко ще струват 3940 КГ!??? и къде отидоха 3940 кг хероин г-н ШАДРАВАН !???
19
2
 
0
 
! Отговори
Nov преди 16 години
Цялата историа е много,ама много тъмна! Някой е объркал схемата за печелене на лесни и мръсни пари. Но спокойно - всичко ще бъде оново възтановено!
18
2
 
0
 
! Отговори
ILKOPI4 преди 16 години
Това заяви тази сутрин по бТВ генералът!И,че "...имам 24 години служба в МВР".А как се остави да те подведат...Резолюрайки,висшестоящият разрешава или не на низстоящия да процедира!Та кой е виновният?
17
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нахални родни политици и управляваща пасмина! В дън земя да потънат!
16
2
 
0
 
! Отговори
hej преди 16 години
kakvo stana s tqh - o4akvame da zapo4nat rabota v bg fbr
15
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
http://stirka.my.contact.bg/
14
2
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 16 години
e на това му се вика жииива далаверка......хи хи хи
13
2
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
Омръзнаха ни тея постановки на тъпите министри,политици и всякакви управници с малко "у", ще се вържат само простите български хорица, които четат и цъкат с устенца мазни и олигавени от спермата на мвр-то и на всички служби...главните каналджии са точно нашите управници, народе каде си се скрил като мишок в ***, дигнете глави и помислете какво всъщност става...
12
2
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 16 години
лелеее тея как си измиват ръцетеее..... подведен бил....аиде бе, невярвам аз пък и 'целия стадион' ;)
11
2
 
0
 
! Отговори
Sai Baba преди 16 години
KATO IZBERETE "BRIDJIT BARDO" B.B.ZA PREMIER DUPE DA VIE IAKO! SNEGA 6TE VI SE VIDI PRIATEN SPOMEN.SLAGAITE ROZOVITE O4ILA I GLASUVAITE :))) NE SA DALE4E IZBORITE.
10
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
" генерал Илиев е подведен от зам.-директора на разградската полиция " ... interesno :)
9
2
 
0
 
! Отговори
Balistic преди 16 години
Tova s syrbina stana taka i e napraveno ot vihrushkata s cel razpredelenie na kanalite ot turciq kam bylgariq. Turcite si raz4istvat kanalite s podkrepata na AHmeD Demir DogaN eto zakvo hvanaha syrbina ta nali toi raboteshe s sytrudni4estvo s Bylgariq da se oblagodetelstvat hora sha podava ostavka ne kato podplashen zaek sha bqga kato e kukla na konci
8
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
трябва да му се даде 2ри шанс, добър човек ми се вижда и е действал все пак с добри намерения
7
2
 
0
 
! Отговори
tms преди 16 години
То само със службогонство не става.За главен секретар си трябва и акъл.
6
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ало, родолюбците българи, поради что се срамите да пишете със собствената си азбука, а използвате чужда и осирате иначе хубавия ни език?
5
2
 
0
 
! Отговори
karies преди 16 години
g-n ministur....bulgarina e mnogo turpeliv,no izbuhne li....-dupe da vi e qko!!!ina4e do togava produljavaite da ni zalugvate(samo 4e koito se smee posleden,nai-dobre se smee)!!!!
4
2
 
0
 
! Отговори
kasapo преди 16 години
G-n Ministyr, sho ne otskubnete po nqkoi kosym ot policaiskite glavi na vyprosnoto Razgradsko raionno. a na bas ce se drusat.