Русенска баба олекна с 10 бона, звъннал й "роднина"

Възрастна жена „спаси“ сина си като на два пъти даде пари /първо 6 хил., после 4 хил./ на мъж, за да го спаси от затвор
17 яну 2008 10:10,
28
Русенска баба олекна с 10 бона, звъннал й "роднина"
Снимка: money.com
Възрастна жена от Русе е станала поредна жертва на телефонна измама с 10 000 лева, съобщиха от МВР.

В сряда на домашния телефон на 69-годишната Н. К. се обадил мъж.

Той казал, че синът й блъснал с колата си жена, и за да не се образува дело срещу него са му нужни 6000 лв., които да се дадат на близките на пострадалата.

Жената не се усъмнила в казаното и около 10 часа се срещнала с мъжа пред клон на Банка ОББ в Русе, където
предала исканата сума.

Малко след като се прибрала в къщи отново се позвънило на домашния й телефон.

Същият мъж заявил, че парите не стигат и са му нужни още 4000 лева.

Около 12 часа на същото място възрастната жена предала исканата сумата но на друго лице.

По случая е образувано дознание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Тъпо... преди 16 години
Абе и на мен ми се струва някаква постановка, тая баба от ги е избутала тез пари ве, ами ще има мошеници като продължава да има такива баби кът нея, а после пенсията ще вика не й стигала.. У дома имам двама пенсионери дето и 200 лв нямат пенсия, па тая бабка мн богата ве, баси, нещо се ен връзва тука!
26
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 16 години
само едно не разбирам-че бабата е ***, съграсна съм, това си от възрастта, но как знаят на кого да се обадят и колко да му поискат-колко баби в България имат по 10 000 в банка, а и дори да им звъннат, колко могат да ги съберат за това време от познати-дали имат 5%?Ясно е, че получават информация отвътре и е странно защоникоя не предпрема мерки след като това продължава вече година
25
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar преди 16 години
Ami vqrvala e Zenata i ne se e usamnila,4e moze da ima i takiva hora - moqta prepotaka e NE VIARVAJTE BRATQ I SESTRI - I NA SEBE SI VE4E NE VIARVAJTE - E I KAKVO OSTAVA PITAM ZA - I OTGOVOR NE ISKAM ( Zasto sme pobedili avarite - malko istoriq ? )
24
0
 
0
 
! Отговори
guro преди 16 години
nesnam no nisto zudno poliziata saedno da igraj s ti vyschkari ispital sym go na sobstven gryb no ne se poluzi ozilvaneto
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ubii BABATA!!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
provincialist преди 16 години
жената се е уплашила
21
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 16 години
Dnes ne znaiat kakvo da pi6at !!! i si izmisliat gluposti.Ako pak 4ovek e tolkova tap ne si zasluzava parite !!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ееех старост нерадост,горката жена явно е прекалено доверчива,но защо наистина не се е обадила първо на сина си, това не са 10 лв а сериозна сума, а и при условие че този род измами не са рядкост и постоянно се предупреждава за тях.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
вчера на варненската гара едни момчета заловиха един телефонен измамник.натрашкаха го на заемята
18
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
Prost narod slaba darjava kato e glupava da dava, jalko 4e dosta glupavi i naivni xora ima zatova nqma da se opravim, ni6to 4e e pensionerka
17
0
 
0
 
! Отговори
Spy преди 16 години
9. - 10:41 - много, ама МНОГООт: станМОЛЯ, тези които подготвят новините на тази страница да не ме занимават с ***. искам да науча нещо съществено, искам да прочета повече за "черната Сряда" на Българската фондова борса. Наистина ли и ние навлизаме в рецесия, а вие ме занимавате с някъква ***. ами имала, дала. дано да и са се свършили парите, за да не ни занимавате повече с нея.Пич, не си единствен, просто не се хвърляй така да хулиш всички за това, че е имало спад на БФБ. Не искам да те дразня, но си дръпнах всичко във вторник и съм много доволен, въпреки, че съм само със 25% доходност :) Успех!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Все си мисля,че бабите в градовете са малко по-отракани от селските,но явно не е така!Мойта баба Бог да я прости,колко пъти баща ми я предупреждаваше,но файда нямаше!Понеже баща ми има автобуси в градския транспорт,имаше цял гараж с резервни части!Като го няма вкъщи,идвали някакви непознати и и казвали ,"ние със сина ти сме се разбрали да ми даде от гаража еди си какво"и тя винаги им се връзваше!И им казвала "ето моето момче, заповядай,вземи си каквото ти трябва"!И те изпълнявали!И баща ми като се върне, се изненадваше "приятно",че му липсват частите!Не знам как може да се обясни на тези хора,че не бива така!?
15
0
 
0
 
! Отговори
nqma zna4enie преди 16 години
Ква черна сряда.Паниката *** маиката на борсата ни и страха на инвестиционните посредници да подкрепят пазара, тъй като никой от тях не иска да рискува.Имаше срив(ако трябва да бъдем точни бая голям), но докато не се появят хора с топки и пари ще продължаваме да падаме.При нас не виждам каква е връзката със САЩ при положение, че от борсовите предприятия няма търгуващи с тях(Щатите).Има проста страх и паника и хора с пари които чакат още по голямо сриване да си купят на по евтино и ***, които продават.Не е препоръка
14
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
абе от де толкоз пари??? тя няма ли ТВ и не гледа ли какво става с тези измами-как така ще се върже,след като навсякъде тръбят за измамите!тц тц тц е,как така ще иде и да изтегли 10 бонааа,лелееее,то аз нямам толкоз:)
13
0
 
0
 
! Отговори
Критик преди 16 години
Ба си бабата... тази да не е намерила златно съкровище или спестява от кисело мляко и черен хляб? Имала, дала. ако нямаше няма как да ги даде. Ще всема да си потърся някоя мома от Русе, дано нейната баба има поне 5К скътани за внучката ;)
12
0
 
0
 
! Отговори
Suzi преди 16 години
Мн ми е интересно как без предварителна заявка до банката ще изтеглиш за броени часове 10 бона? Май нещо за канарчета ни вземат?
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
новината е забавна, ако ви интересува фондовата борса, отидете в investor.bg.иначе тая баба как може да е толкова *** беее???
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да бе прав сиима толкова по важни неща за които да пишат
9
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 16 години
МОЛЯ, тези които подготвят новините на тази страница да не ме занимават с ***. искам да науча нещо съществено, искам да прочета повече за "черната Сряда" на Българската фондова борса. Наистина ли и ние навлизаме в рецесия, а вие ме занимавате с някъква ***. ами имала, дала. дано да и са се свършили парите, за да не ни занимавате повече с нея.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
за сетен път се убеждавам че нашите пенсионери са много изкукали вече и само мрънкат и имат претенции за какво ли не.И на мойта баба и звъняха но тя поне се сети да ми звънне