Китайците идват по 3000 годишно

Китайска делегация е на посещение в България по покана на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова
25 яну 2008 15:19,
41
Китайците идват по 3000 годишно
Снимка: БГНЕС

Между 2000 и 3000 китайци идват годишно в България. След преговори между България и Китай ще бъде подписан договор, уреждащ законните права на работниците.

Това каза в Министерството на труда и социалната политика министърът на труда и социалните грижи на Китай Тян Ченпин. Китайската делегация е на посещение в България по покана на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Масларова посочи, че китайските граждани работят у нас предимно в областта на хотелиерството, ресторантьорството и изкуството. В Китай обаче работят малко българи, а живеещите там предимно повишават квалификацията, уточни министър Масларова.

Тя отбеляза, че предвид на предстоящото изграждане на големи инфраструктурни обекти, страната ни ще има нужда от внос на работна ръка.

Масларова и китайският й колега се обединиха около идеята, че двете държави трябва да имат динамично развиващи се социални отношения в контекста на подписания меморандум за сътрудничество и разбирателство между България и Китай през ноември 2007 г.

Макар че трудовите пазари на България и на Китай са несравними, вече започнахме експертни разговори за политиката на заетостта и социалното осигуряване, каза още Масларова.

По думите й, повишаването на заетостта, конкурентоспособността, повишаването на квалификацията на работниците и ученето през целия живот са проблеми, които стоят и пред двете страни. Тян Ченпин напомни, че в плана за развитие на Китай до 2020 г. е заложено сътрудничеството с други държави в областта на трудовите взаимоотношения.

По неговите думи, безработицата в Китай е 4 процента (8,4 милиона души) през 2007 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
4
 
! Отговори
hurtu преди 16 години
Ако 8,4 милиона са 4%, значи всички китайчета са 210 милиона. Бая са намалели от преди известно време, когато бяха 1,5 милиарда. Май трябва да вземем опит от тях и да приложим спрямо ***.
39
1
 
3
 
! Отговори
преди 16 години
6to ne idvaha po vremeto na komunizma ?
38
2
 
5
 
! Отговори
observer преди 16 години
Ако България трябва да се избира между Китай и Америка, и се допитаме до народа чрез референдум, никак няма да изпадна в шок когато узная че 90% са гласували за Китай.Китай не е нещо, с което можеш да се ***. Цивилизация на 8000 години. Родина на едни от най-големите технически открития. Великолепна култура. Велика нация. И не на последно място- непоквареност от редица престъпления на демокрацията като наркотърговия, за която разстрелват директно на стадиона, разпространение на порнография, за което отиваш в затвора, и отричане на китайската ценностна система, за което бият доста здраво в местния участък. Както си му е редът. Единствено по отношение на Тибет имат известни прегрешения, но ако сравним техните прегрешения с американските, ще ни се видят като невинна детска пакост на фона деянията на закоравял рецидивист.Имало няколко хиляди китайци в България- възкликва драматично някой си драскач. Ами да има. Освен 2-3 хиляди китайци има и 2 милиона ***, и няколко хиляди евреи, но за разлика от китайците не са нито трудолюбиви, нито порядъчни, за качества като честност и лоялност към държавата по-добре да не споменавам. При великия източен народ те тези неща са генетично вродени, и бих предпочел вместо 2 милиона *** в страната да има 2 милиона китайци. Пък и проблемът с уличните кучета и котки, иначе преносители на цял куп болести и зарази, би бил решен магически бързо. Пряко истеричните крясъци на онова недоразумение и ***, Бриждит Бардо.
37
2
 
3
 
! Отговори
KOT преди 16 години
Белким я изядът и нея. Според мен освен кучешко биха яли и тая гълъбица.
36
1
 
3
 
! Отговори
преди 16 години
Арабите имат нефт, за тва строят. А ти по добре вземи учи китайски 35-ти, че до 50 години може да е втория английски.
35
1
 
3
 
! Отговори
преди 16 години
Mekere n26 ei zaradi takiva kato tebe 4ernogledci i polurasisti sme s takav mantalitet. Arabite 6toto sa mnogo zle zatova imat vsi4ko nai laskavo v sveta zatova struqt takiva ne6ta v Dubai a ti umni mi balgarino umira6 ot glad tuka i samo se zalagva6 4e vsi4ko ti e nared. ***
34
2
 
3
 
! Отговори
преди 16 години
Vkusno li e mesoto ot kitaec po restorantite?
33
2
 
3
 
! Отговори
Украйна и Молдова преди 16 години
Абе как може да канят китайци, не знаят ли каква мафия са, по телевизията им показаха канала зи търговия на китайци, а пак подписват за работна ръка! Защо не вземат молдавци и украинци? Или филипинци, поне са християни! После тия китайци как ще ги върнат обратно? Нали знаете китаец не е умрял в България, въпросът е обаче какво става с онези, които наистина са умрели. В отговор ще задам един въпрос- защо има толкова много китайски ресторанти
32
2
 
3
 
! Отговори
шихан преди 16 години
Масларова разказа играта на българите в България.
31
3
 
3
 
! Отговори
преди 16 години
Добре дошли на китайците и са се махат ***! Да заменим за колкото китайци да им дадем ***! Там *** ще гепат и на бързо ще ги озаптят по стадионите! Иначе Масларова е пълен ***, както и повечето 'политици' в БГ. Всъщност ако бяха политици в Китаи, да ги бяха разстреляли вече. Да заминава и Масларова за Китай и на нейно място някоя работлива китайка!
30
2
 
3
 
! Отговори
Мастарков преди 16 години
Масларова, ставаше за нещо преди 10 ина години, а сега е заприличала на крава, няма откъде да я захванеш. Засрами се другарко Масларова, народа гладува.
29
1
 
3
 
! Отговори
Luboto преди 16 години
Приятелю в Скуби Стърнище може да нямате липса на работна ръка, но в останалата част на България има. Това с процентите определено не е вярно защото на срещата в Давос същият този министър каза, че средно годишно в Китай се отварят 20 милиона работни места. Ако бяха само 8 000 000 щяха отдавна да са го закъсали
28
1
 
3
 
! Отговори
Dr_Doolittle преди 16 години
Другарката Масларова като нищо ще отнесе 3000 китайци с пълна програма ...(за безработицата бе !)
27
2
 
3
 
! Отговори
преди 16 години
по-добре китайци, отколкото турци и араби
26
1
 
3
 
! Отговори
преди 16 години
По-добре китайци, отколкото арабци.
25
1
 
3
 
! Отговори
Ronaldino преди 16 години
Elate kitayci tuk viv veliko Tirnovo. Ima rabota za vas mnogo. Bulgarite sa mirzelivi tuk.Ste vi plastame dobre, ( 400 ? ) na mesec.Dobre dosli KITAUCY.
24
1
 
3
 
! Отговори
SD преди 16 години
Виц: Масларова - министър на труда и социалната политика
23
1
 
3
 
! Отговори
hahhaahaaa преди 16 години
14 razbi D:D:DD::D:D:D:D:D:D
22
1
 
3
 
! Отговори
Жоро Фитила преди 16 години
Иванчо!За работоспособното население иде реч,там не влизат пенсионерите и пеленачетата.
21
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 16 години
4% безработни от 1 300 000 000 население си е 52 000 000 души , а не 8 000 000. Голямо разминаване има тук.