Симеон поискал: Вълчев, Близнаков и Василев да си ходят

Трима министри от НДСВ са нарочени за смяна?
31 яну 2008 20:06,
38
Симеон поискал: Вълчев, Близнаков и Василев да си ходят
В началото на седмицата Сакскобургготски е изложил идеите си в тесен кръг. Снимка: Булфото

Трима министри от НДСВ са нарочени за смяна, съобщи bTV.

Според информация на телевизията Даниел Вълчев (министър на образованието), Веселин Близнаков (министър на отбраната) и Николай Василев (министър на държавната администрация) ще напуснат постовете си по искане на Симеон Сакскобургготски.

За техни приемници се спрягат Нина Чилова- за министър на образованието и Антон Станков- за министър на отбраната.

Другите двама министри от НДСВ- Гергана Грънчарова и Миглена Тачева засега запазвали постовете си.

Според източника на bTV Симеон Сакскобургготски ще смени и 15 заместник-министри, защото принадлежат към кръга на бившия вицепремиер Пламен Панайотов и заради участие в корупционни схеми, за които засега се говори неофициално.

В началото на седмицата Сакскобургготски е изложил идеите си в тесен кръг, но дори тези, които са присъствали, заобикалят темата за министерските рокади.

"Ние не смятаме че самоцелната смяна на министри е начин за решаване на вътрешно-партийни проблеми. Министрите, ако бъдат сменени, някой от тях по преценка на премиера, това ще стане по причини за подобряване на управлението", заяви заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев.

Причината за поисканите смени на министрите била разцеплението в НДСВ, както в местните структури, така и в Народното събрание. Жълтите вече се делят на лоялни към бившия монарх и лоялни към бившия вицепремиер Пламен Панайотов.

От пресцентъра на НДСВ заявиха, че не могат да коментират слухове по повод на казаното по bTV.

В момента лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски отсъствал от страната.

По-късно пред Дарик радио Милен Велчев нарече „инсинуация и провокация“ информацията за смяна на жълти министри. Той бе категоричен, че не съществува такъв документ, в който Симеон Сакскобургготски да е набелязал за смяна членове на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Валентина Велкова преди 16 години
НДСВ заприлича на останалите партии-рожби на БКП.Всички некадърници- с високи постове!Смятам,че това е умишлено,т.е. те само чучела и послушковци,готови да продадат и майките си за дребни грошове.Не се ли усеща царя,че с такива около него става за присмех?
36
0
 
0
 
! Отговори
теменужка преди 16 години
Оставка на цялото правителство, защото и останалите освен посочените трима са същите маскари - дали здравеопазването е здравеопазване, дали образованието е образование, дали културата е култура, дали отбраната ни е отбрана, дали земеделието ни е земеделието, дали правосъдието ни е правосъдие - дайте пример за едно нещо което е в ред в тази страна, защото аз не се сещам уважаеми реакционери, баби яги и прочие ***
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вълчев е най-некадърният министър на образованието.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Саксидиотски - едни *** заменят други ***.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Смятам ,че първите,които трябва да си заминат са Гайдарски и Вълчев!Не мога да разбера тия,които толкова харесват Вълчев!Може да е интелигентен,но е адвокат,да отива в съда!От образование определено не разбира!Гайдарски е още по-зле!Той пък уж доктор ,тотално срина здравеопазването!Това са най-важните сектори във всяка страна!Те ги унищожиха!
32
0
 
0
 
! Отговори
хипо преди 16 години
Симеон каквото и да прави,за себе си го прави!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
г-н преди 16 години
Отдавна това трябваше да стане -още след учителската стачка .Такъв хаос в България е нямало -в нормалните държави това е недопустимо .Магарета на лед-запънали се и няма мърдане !
30
0
 
0
 
! Отговори
АХП преди 16 години
С какви дрехи трябва да работи една бълг.лекарка в българиядокато вземе специалност,след като я пращат в затвор,не в карцер,при ескорта й от оряхово до пловдив,за да може на следващия ден камуфлажен плъх да я пита защо е работила с бялата си лекарска манта в под.32990,от което е освободена по член и параграф преди месеци и отдавна не работи за военните.Може би без дрехи.Ами тъй кажете,бе джанъм,не всички схващаме бързо, ако ще да имаме и приличен IQ.
29
0
 
0
 
! Отговори
АХП преди 16 години
Съветвам го преди да казва и пише нещо да се запознава с наличната документация.Не може да твърдиш,че на някой му е предлаган ТЕЛК за определяне на работоспособност,без да е бил хоспитализиран и да е ползвал болнични.За справки да си погледне Наредба за експертиза на работоспособността.И освен това г-н зам .мин,преди да започне работа във военно поделение човек минава пълни мед.прегледи във военна болница,защото работи с въоръжени и оръжие.
28
0
 
0
 
! Отговори
Ani преди 16 години
Нина Чилова - министър на образованието? Милата, дано се е образовала в периода, когато не се правеше на разбираща от култура и туризъм. Справка: добрата й информираност относно композиторите, художниците и техните произведения.
27
0
 
0
 
! Отговори
без значение преди 16 години
Отдавна Симеон трябваше да изчисти това сладникаво и самовлюбено присъствие на Д.ВЪЛЧЕВ в министерско кресло.Безхаберник,който няма място в МОН. ВЪН !Учителите ще почерпят от "голямото "увеличение,което им отпусна този самозабравен и аморален вожд...Наздраве за партенката,дано е истина!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
К'во го слуате тоя, лъже та лъже! Пак е измислил някаъв "геиален" ход да остане на власт! Тия тримата много добре знаят, че е ход - отлюспва все повече и повече, но бавничко, хитричо и ХОП - ГЕРБ-чето ги прибира и ПАК СЪЩАТА ПРИСПИВНА ПЕСЕЕЕЕН! СЪБУДИ СЕ, НАРОДЕЕЕЕ! Как си представяш Симеон и Бойьо да се разделят?! Да не мислиш, че ГЕРБ е измислица на Борисов!? Откъде толкова акъл? Смешно е сега, но трагично може да стане всеки момент!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Най-бюрократичния,некомпетентен,неработещ и лицемерен министър на образованието от времето на прехода е възвеличавания от Вас г-н Вълчев.Готов съм да преведа конкретни доказателства за това...Но почакайте, всички ще видят каква какафония ще забърка с матурите." Моля ви, наистина поне тук постнете доказателства. Защото този "компетентен" министър издевателства с децата (обявил е конкурс сред пенсионирани учители за изработване на тестове за матура!!!!! - работа, която се върши с години от големи екипи специалисти, статистици, оценители и психолозози при нас се очаква да я свърши един пенсиониран учител нямащ понятие от тест!!!!)
24
0
 
0
 
! Отговори
yes!!! преди 16 години
zaminavai te si !!!!!!!!!!!!!!!!ne iskam da vi vijdam ped*rasi mrasni:@:@:@
23
0
 
0
 
! Отговори
doctors преди 16 години
Това са просто слухове,преди няколко месеца пак го чухме същото,този път беше по вестнниците,сега по телевизията.Според мен това са слухове без покритие.Хора от Ндсв казват,че царя няма да сменя министри това го казва Милен Велчев и други придружени до царя.Също казват,че информацията която е разгласила Бтв е лъжа и инсинуация,освен това казват че няма такъв списък,и че информацията е дадена от някой който работи против Ндсв и е близък до отцепниците.Както казах според мен това са само едни слухове,ще поживеем и ще видим.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Веселин Близнаков (министър на отбраната) - този е най-големия ***. От Стралджа е . Най трудно ще го махнат него - вкопчил се е здраво за поста!
21
0
 
0
 
! Отговори
Arkan преди 16 години
vmesto da gi smenjash, gi dai na sud
20
0
 
0
 
! Отговори
val4ev pederast преди 16 години
Даниел Вълчев най-накрая го разкараха !!!! Празничен ден за образованието в България
19
0
 
0
 
! Отговори
dulo преди 16 години
Даниел Вълчев за мен е един о туспешните министри в кабинета, ако не успя с реформите в образованието, то поне се опита. Много други дори не се и опитаха...
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** мръсен дето окраде България и взе девствените й гори,махай се бе,народа те мрази и ненавижда-не усещаш ли?Или какво ли си викаш-я да си взема и някоя планина.*** мръсен испански-махай се.