По убития Мариан Георгиев - Марата е стреляно с две оръжия

Марата бе застрелян снощи малко преди 20 часа през прозореца на офиса си в Равда
6 апр 2005 17:41,
По убития Мариан Георгиев - Марата е стреляно с две оръжия
Убитият Мариан Георгиев - Марата. Снимка: Булфото

По убития вчера 30-годишен Мариан Георгиев - Марата е стреляно с две оръжия, съобщиха от пресцентъра на РДВР-Бургас, цитирани от БТА. Събраните до момента данни сочат, че вероятно е използвано дългоцевно и късоцевно огнестрелно оръжие.

Марата бе застрелян снощи малко преди 20 часа през прозореца на офиса си в Равда. Според свидетелски показания, по Георгиев е стреляно 5-6 пъти през прозореца на офиса му. Сигналът е подаден в 19.55 часа. По време на стрелбата в кантората на Мариан Георгиев не е имало други хора. Стреляно е от лек автомобил "Лада".

От полицията разпостраниха днес съобщение - призив към гражданите за информация за издирван друг лек автомобил - бял, с неустановена до момента марка, който е напуснал Ахелой малко след убийството. Движил се е по посока към Каблешково. Колата е потеглила от района на улица "Елхово" 3 в Ахелой. Там е запалена "Лада"-та, с която убийците са извършили стрелбата, а после са
се прехвърлили в другата кола, за да напуснат района.

Полицията се обърна и към разследващите журналисти, които имат информация по случая, да я подадат своевременно. Работата по изясняване на обстоятелствата и причините за убийството продължава.

Мариан Георгиев е един от основните свидетели по делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, станало на 21 ноември 2002 година. Двамата са били съдружници.

Миналата седмица в Бургаския апелативен съд бяха произнесени присъдите по делото за убийството на Мастара. Физическият извършител - Бойко Стоянов, получи 20 години лишаване от свобода. Пламен Дишков-Кела, съден като поръчител, и Тодор Неделчев - привлечен да отговаря по делото като помагач за
убийството, получиха оправдателни присъди, припомниха от пресцентъра на съда.

Прокуратурата протестира това решение. Настоява за по-голямо наказание за Бойко Стоянов и за присъди на Дишков и Неделчев. В 30-дневен срок, който вече тече от миналата седмица, апелативният съд трябва или да препотвърди тези присъди или да ги промени, казаха от пресцентъра на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание