Майк и компания

Легендарният вокалист на Faith No More Майк Патън идва за втори път у нас
18 фев 2008 11:31,
Майк и компания
Снимка: New Music Agency

За втори път у нас ще гостува един от най-интересните творци в музиката - Майк Патън. След концерта си с бийтбокс машината Разел през 2004, Патън сега ще ни представи новия си проект заедно с Австрийския IDM и electronica музикант и китарист Christian Fennesz.

Концертът ще се състои на 28 Февруари 2008 в зала Универсиада в София, цената на билетите е 40 лв на предварителна продажба и 50 лв в деня на концерта.

Най-добре познат като лидер и вокал на легендарните Faith No More, Патън също така създава и е водещ вокал на групи като Mr.Bungle, Tomahawk, Fantomas, и в последно време - Peeping Tom.

Патън е познат като създател на невероятно трудни песни и притежава голямо разнообразие от вокални стилове и техники - от средновековни псалми и фалцетни пасажи, през джаз пеене и дет метал ръмжене до бийтбоксинг и хип-хоп, Майк Патън прави всичко с естествен талант и тънка ирония.

Бройката и качеството на страничните му проекти съвместно с други музиканти като John Zorn, Bjork, Sepultura, Massive Attack, Dan the Automator, Merzbow, Amon Tobin, Kid Koala, Melt-Banana и много други, го правят един наистина специален творец, може би най-уникалния който рок музиката познава.

Австрийският китарист и композитор Christian Fennesz е добре познат в съвременната музика с неговите композиции за компютър и китара, в които той извлича всичко от инструментите и електрониката за да създаде меки и разтопяващи звуци и ambient мелодии, и атмосфера, в която придава дигитална структура на класическата и съвременната музика.

Има 10 самостоятелни албума досега, но е широко известен и със съвместните си проекти и записи с едни от най-интересните съвременни творци, като Ryuichi Sakamoto, Jim O'Rourke, David Sylvian, Sparklehorse, Mike Patton и много други.

Общият им проект е психоделичен и нестандартен. А билетите за концерта вече са пуснати в продажба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание