На летище София: Китайско в митничарски сос

Спецакцията на полицията предотврати изнасянето на 350 хил. евро през летището
19 фев 2008 15:03,
8
На летище София: Китайско в митничарски сос
Снимка: БГНЕС

Разкрит е канал за износ на валута през Летище-София при днешната специализирана полицейска операция.

Задържани са трима китайски граждани, митничари и служители на транспортното министерство.

Пратката, която е трябвало да бъде изнесена, надхвърля 350 000 евро, съобщи зам.-градският прокурор Роман Василев и уточни, че полетът е бил за Москва.

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е имала информация за съществуването и функционирането на канала от два месеца.

Веселин Марков, директор на Дирекция „Икономическа и финансова сигурност” към ДАНС обясни, че в периода на наблюдение два или три пъти е било пропуснато изнасяне на средства от страната с цел да се локализират лицата.

С изпраните пари китайските граждани внасяли контрабандни стоки, които пласирали на Илиянци.

В момента операцията продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
bentley°° преди 16 години
samo taka pribrahte gi i sled nqkolko dena 6te gi pusnat ,da prodaljava operaciqta samo che ne znaem koi e hirurga :DDnormalno za balgaria
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Китайците ДГД
5
0
 
0
 
! Отговори
maini4ka преди 16 години
продават на цени, в които очевидно не са калкулирани вносно мито и ДДС, да не говорим за квоти за текстила и обувките. Вероятно част от стоката е чиста контрабанда, а повечето е внасяна на занижени цени. За да си купят от китай нова стока парите трябва да се изнесат. Как - кеш.Аз като съм носил суми десетина хиляди евро, и като ги декларирам, митничарите вадят един тефтер и винаги питат: Сега кво, ша записваме ли. И много се учудват на отговор, че парите са служебни, командировъчни, и естествено - трябва да се декларират.
4
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 16 години
Този канал върви и ще върви докато има китайци в Илиянци - язък взехте хляба на митничарчетата- горките/ ако им затворят и корекома на летището ептен ще умрат от глад/
3
0
 
0
 
! Отговори
jovani преди 16 години
kolko e bila to4no sumata 500 000 ili 1000000 evro
2
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
Разкрит е канал за износ на валута през Летище-София ...Пратката, която е трябвало да бъде изнесена...Контрабандните стоки се пласирали на Илиянци и се пренасят от Китай...======================================== ========Последно : внос, износ или реекспорт...Нещо недоуточнено има тук и дали самота новина не е лъж-вериж.Я се поинтересуваите и допълнете, щото така поднесено ми прилича на В момента операцията продължава.
1
0
 
0
 
! Отговори
goriko преди 16 години
KOLKO E TOCNATA SUMA 250 000 ILI 350 000 EVRO?