ДСБ иска оставката на Румен Петков

Тъмносините настояват за оставки в МВР след скандала с арестувания шеф от ГДБОП
18 мар 2008 12:47,
29
ДСБ иска оставката на Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Сергей Станишев незабавно да отстрани от длъжност вътрешния министър Румен Петков заради прикриване на корупция и да предложи на президента да освободи главния секретар на МВР Валентин Петров, настояха от ДСБ.

Поводът е арестът на зам.- директора на ГДБОП Иван Иванов по сигнал на депутата от ДСБ Атанас Атанасов.

В справката, дадена от Атанасов са посочени данни за нерегламентирани връзки на висши полицаи с фирми от сивата икономика.

Ако премиерът не предприеме тези действия, от партията ще се обърнат към опозицията в парламента за обща реакция, както и ще подадат сигнал до Европейския съюз.

Атанас Атанасов настоя за цялостно разследване на скандалния случая

Според него от поста си трябва да бъде уволнен и главният секретар на МВР Валентин Петров, който “многократно е настоявал Иван Иванов да бъде назначен за зам.-директор на ГДБОП”.

По думите му в МВР има кадрова търговия.

„Ако не последва реакция от страна на премиера Сергей Станишев, ще последват действия в парламента“, посочи Атанасов.

Междувременно след среща в прокуратурата, главният секретар на МВР комисар Валентин Петров каза, че няма да коментира делото срещу зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов.

Петров допълни, че всеки носи персоналната си отговорност, ако се докаже такава и допълни че няма да коментира проблемите на Иванов и че не е имало информация за връзките му със съмнителни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
neck преди 16 години
костов раздаваше предприятия с "бележки"!какви ги дрънка сега,не че р.петков и сие не го заслужават...
27
0
 
0
 
! Отговори
НОСТАЛГИЯ преди 16 години
ТОШО СТАВА ВСЕ ПО ЛОШО.....
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
тука има ли вече свободни и честни избори и коректни и неподправени социологически проучвания, следващите избори - с наблюдатели от ЕС като в третия свят
25
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Добре си го казал в поста си!Народната памет е жива !СИК,ВИС...ИПОН бяха създадени и дирижирани от кардиналите на ДС и олигарсите от БСП .Днес техните фирми са гръбнака на новите застрахователни компании!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
по-добре е да оставян министъра на спокойствие да си свърши работата и да прочиства високите етажи на властта от корумпирани
23
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
Най-добре е Костов да дойде ...
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
съгласен съм, ето че държавата дава ясен сигнал че ще е безкобпромисна към корупцията, контрабандата и др.
21
0
 
0
 
! Отговори
petar преди 16 години
слава богу и в МВР нещата явно потръгват! За първи път има синхрон между Петков ДАНС и Прокуратурата. Дано да е за добре - предстои да видим. А Иванов ако е имал инфо което си е спестил...
20
0
 
0
 
! Отговори
синя теменужка преди 16 години
ИСКАМ КОСТОВ ОТНОВО ПРЕМИЕР И ГЕН. АТАНАСОВ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР ! САМО ТАКА ЩЕ СЕ СПРАВИМЕ С ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ !!!
19
0
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 16 години
Oтвсякъде смърди на нещо неморално ....гнус,гнус,гнус!Може да звучи утопично, но все пак моралът е основният двигател на доверието към политиците. А доверието е конвертируемата валута на партиите. В крайна сметка една политическа сила идва на власт само ако избирателите й имат доверие. Може да не си прекрачвал никога рамките на закона, но ако хората се съмняват в намеренията ти, то просто няма бъдеще за теб в политиката. Затова в западните демокрации,Оставките висят над тях като дамоклев меч и още при първата грешка си заминават. Затова там публично се отчитат всяка стотинка, всяко кафе, всеки обяд. Къде сме ние? Ами никъде. У нас за всякакви изцепки дават ордени, а министрите се обиждат от името на България. Точно поради това не трябва да се подминава нито една, дори и най-незначителната, случка, която подкопава морала. Не бива наглостта да се възприема като имунитет срещу обществена критика.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 години
Динко ти май нещо си се по объркал.ВИС бе официален спонсор на ЛЕВСКИ и СДС,Крокодила /мафиот от Кюстендил които бе застрелян от бодигарда си/ бе официален спонсор на СДС и Бат Петьо при изборната му кампания за президент,На клетвата на Бат Петьо в народното събрание в ложата до брат му бе шефът на МУЛТИ ГРУП -вземи вестници от това време и провери.Относно закона сигурно имаш предвид закона за застраховане с който по принцип се узакониха парите на силовите групировки / гущера отряза опашката си / е пуснаха се и някой лични застрахователи например ЮПИТЕР,а на кой бе ЮПИТЕР направи си труда да разбереш сам.така че мафията е била винаги с властта независимо кой е бил на власт.Ако пък имаш предвид разните комари на г-н Бонев то е още по смешно.
17
0
 
0
 
! Отговори
n-n преди 16 години
Оох,и аз колко много работи искам!*** де ги?????
16
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 16 години
какви обществени и политически фигури са тези които изброявашпо-голям грабеж от този при мадридския измамник и сегашната триглава мафия няма 2милиалда излишък се стопиха като 1000 тона захар на Мултигруп На Бургаското пристанище
15
0
 
0
 
! Отговори
ww преди 16 години
Не мога да повярвам, че 17 год. след преврата все още има *** като 6, които да продължават да вярват на комунистическата пропаганда.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нагъл, безскруполен, високомерен, некадърен. Това говорят за него служителите от министерството, което ръководи. Познайте как се казва той?
13
0
 
0
 
! Отговори
bor преди 16 години
stiga ste se opravdavali s kostov! pone edin pat se zamislete, kogato praroditelite vi slyazaha ot planinata s galoshi, koy im beshe vse vinoven?
12
0
 
0
 
! Отговори
Селянина с голямото преди 16 години
И аз искам Костов в затвора.*** и крадеца гаден заедно с фондация бъдеще за Костови
11
0
 
0
 
! Отговори
Антикомунист преди 16 години
Бива ли толкова да си изкукал от злоба драги?Кои престъпници е правел Костов общесьтвени фигури? Какви обществени фигури са изброените от тебе Самоковеца, Пилето, братята Илиеви, които и да са те?Аз познавам само един дето със сигурност е престъпник и дето днес е обществена фигура и това е Румен Петков. И той не е в затвора само защото престъпната банда БСП му осигури имунитет преди 7 г. и така делата срещу него останаха недовършени.Та неговата оставка искат днес ако не си разбрал.
10
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
..a drug put JP Morgan iziajda mechkata... ;)
9
0
 
0
 
! Отговори
Динко преди 16 години
н. 6 или си хранилка или си пълно куко. Мафиотите в Б-я винаги са имали общо с БСП и ДС и са спонсорира ли тази партия. А ако не беше Костов и до ден днешен СИК, ВИС и още десетина такива щеше да има и щяха да рекетират и обикновените граждани. Или се застраховаш или магазината ти гръмва. Така беше. И в парламента избухна скандал, когато СДС които имаха множенство тогава решиха да гласуват закон с който закриха групировките. От БСП просто пощуряха от това и започнаха да отправят заплахи.