Барозу не взел лекарство за БГ-корупцията

Шефът на Еврокомисията недоволен от борбата с корупцията у нас: "Не можем непрекъснато да повтаряме, че трябва още да се направи"
28 мар 2008 15:39,
36
Барозу не взел лекарство за БГ-корупцията
Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу. Снимка: БГНЕС

"Няма да приемем да бъдат преместени акцентите, както сме ги задали за България и не можем непрекъснато да повтаряме, че трябва още да се направи", каза председателят на Европейската комисия Жозе Барозу на съвместната си пресконференция с премиера Сергей Станишев

Барозу отбеляза, че България е постигнала известен напредък по отношение на реформите в съдебната власт, но подчерта, че Комисията очаква по-големи и конкретни резултати в борбата с организираната престъпност и корупцията.

"Въпросът е тези, които нарушават закона, да не се поставят над закона", допълни той.

Барозу изтъкна, че ЕС не е спрял фондовете за България и определи проверките по усвояване на предприсъединителните програми като “прозвъняване на алармен часовник”.

"Европейската комисия не е стопирала фондовете за целия период до 2013 г, защото става дума за около 6,8 млрд. евро. Това е огромно количество като финансова подкрепа", допълни той.

Попитан: „Носите ли лекарства за „болния човек на Европа” и какво точно е поискал за повишаването на ефективността на борбата с корупцията и организираната престъпност, Барозу заяви: „Вярвам, че присъединяването на България към ЕС бе един успех. Ако се върна повече от година назад, и ако ме попитат – след като знаеш неща, които тогава не си знаел, би ли препоръчал България да стане член на ЕС, отговорът ми би бил – Да”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
свилен преди 15 години
те крадат!махнете чичеви и йосифов,подлогата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
1
 
2
 
! Отговори
Теодор Денчев преди 16 години
ТОЯ МАЙ НЕ СИ Е ВЗЕЛ НИКАКВИ ЛЕКАРСТВА, ДОРИ ВИАГРАТА НЕ СИ ВЗЕ, КАТО МУ НАБУТАХА ДВЕТЕ КУ.ВИ НА ПАМПОРОВО И ГО ИЗПОЗАНСЕНХА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ - ЗАТОВА ЩЕ СИ ТРАЙКА И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ САМО ТИХИЧКО ЩЕ МЪМРИ КРАДЛИВИТЕ СИ БГ-ПРИЯТЕЛЧЕТА, КОЛКОТО ЗА ПРЕД ЕВРОХОРАТА ...
33
1
 
2
 
! Отговори
митко преди 16 години
ЧУДЕСНО,МИЛИ МОИ,ЧЕ НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ВЕЧЕ ЩО ЗА НАРОД И ДЪРЖАВА СМЕ-ДЕФИНИРАНЕТО НА ПРОБЛЕМА Е ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ РЕШАВАНЕТО МУ! О.К.,КАКВО ПРАВИМ ОБАЧЕ ОТТУК НАТАТЪК? ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГЛЕДАМЕ КОЛКО Е СКАПАНО ВСИЧКО,КОЛКО *** СМЕ САМИТЕ НИЕ И Т. Н. - ТОВА ЛИ Е СМИСЪЛЪТ НА ВСИЧКО?! ДАЛИ НЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ,КОИТО МОЖЕМ ДА СИ ПОМОГНЕМ,ИЛИ ПРОСТО ДА ОСТАВИМ НАЦИЯТА ДА ИЗЧЕЗНЕ? КАК МИСЛИТЕ?
32
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Лекарството е този награден европейски чиновник да си ги вземе нашите да сплотят Съюза! Да не ни говори алабализми, защото отдалеч е лесно! А и да не се прави загрижен, нека да иде в една българска, не депутатска къща и да отвори хладилника! То бива двуличие, но чак такова....
31
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Абсолютно съм съгласен с 30, българите в България са най-бързо деградиращата общност!!! За последните две десетилетия народа в България е изпростял до неузнаваемост!
30
1
 
2
 
! Отговори
Тупак преди 16 години
ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА СПИРО- 5! БЪЛГАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СЕБЕ СИ! НЕ МОГАТ ДА СИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА! НАПРОТИВ-ТЕ ЩЕ УНИЩОЖАТ И ПРИРОДАТА СИ, И ГРАДОВЕТЕ СИ И ДЕЦАТА СИ! БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е ПРИМЕР ЗА АНТИДЪРЖАВА, А БЪЛГАРИТЕ- ЗА НАЙ-БЪРЗО ДЕГРАДИРАЩАТА ЧОВЕШКА ПОПУЛАЦИЯ!
29
1
 
2
 
! Отговори
Българче преди 16 години
Или сте сляп и не виждате какво безобразно крадене на фондове става в България от нашите корумпирани политици и висши чиновници, или и вие в Европеиската комисия сте същите ***, а както е казано гарван, гарвану око не вади........
28
1
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 16 години
Предлагам Ви драги сънародници отидете да поработите в някоя нормална държава /независимо каква работа/ 5-6 месеца и се върнете тука да видите дали ще Ви се остава в тая *** държава . Аз се прибрах преди 20 дни и ще откача докато замина някъде навън
27
1
 
2
 
! Отговори
REPORTER преди 16 години
Много кирливи ризи ще извадим, ако бръкнем в архива на митниците, каза Румен Петковдата : 20 ноември 2005 г. 13:18 ч.Ще извадим много кирливи ризи, ако бръкнем в архива на митниците, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Румен Петков в Банкя.По думите му някои хора ги е страх и има защо. Една част от безспорните аргументи и факти, които имаме, няма как да бъдат реализирани в съда. Тези хора може би ги е страх от контраразузнаването, службата за борба с организираната престъпност или Икономическа полиция.За целта ще подготвим пълна информация и част от нея ще предоставим на премиера Сергей Станишев и министъра на финансите Пламен Орешарски. В тази информация ще има списък от хора, които все още са на работа.Ако някой от тези дейци си мисли, че с маниерите си за дълга отпуска ще предотврати определени действия, е сбъркал генерално жанра. Ако някой излезе в отпуск ще предоставя на медиите всичко, което законът позволява, категоричен бе Петков.Той за пореден път подчерта, че все още няма връзка между МВР, митниците, следствието и съда. Румен Петков и председателят на клуба Журналист срещу корупцията Рени Николова подписаха споразумение за съвместна работа.АМА НЕ БРЪКНА , ЗАЩО ЛИ???? АМИ БРЪКНА В ДЖОБОВЕТЕ НА БАШ МИТНИЧАРИТЕ И СИ СТИСНАХА РЪЦЕТЕhttp:// .obshtestvo.net/content/view/512/5/
26
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Ах да, произвежда се нещо ... кисело мляко с надпис: български йогурт. На луканката ще наишат след време български вурст. Следват оригиналните българските гуркен, томатен и картофелн. Да продължавам ли? Може би ти ще се сетиш за нещо българско в България. Аз се сещам само за селянията и простотията. Тя остана.
25
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Абе що не се ХХХ и спиро и емигрантите ??? Тук темата е ДРУГА !
24
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Spiro, има и още нещо: едно от нещата кито крепят още изтормозения български народ и икономика са точно емигрантите. Те са тези които вкарват в България една немалка част от валутата под формата на помощи за роднините си. А ние после се заблуждаваме че в страната има вътрешен продукт. Има грънци. П*оституция, търговия на бели роби, източване на благотворителни фондове ..... друг продукт в България няма и няма да има. България е история, благодарение на шепа предатели.
23
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Spiro, в България има много и прекалено силни хора които рушат (всичко) и скоро от българския народ с 1300 г история ще останат само емигрантите. Тъжно но факт. Половината от населението на България вече не са българи. Липсващата част е емигрирала. Това ще направят и останалите най-късно когато в България вземат превес чужденците. И недей да се сърдиш на емигрантите. Сърди се на управляващите. Това са предателите които докараха страната до абсолютен и необратим упадък. Който все още таи надежда че в България някога ще се живее нормално е достатъчно да прегледа статистиките от последните 10-ина години и ще му стане ясно че българския народ ще изчезне до 20-ина години. Аз още не съм емигрирал защото таях надежда но нещата вървят през цялото време на долу. Упадъка може да бъде спрян само от желязна ръка която няма да се появи.
22
1
 
2
 
! Отговори
"Патриот" преди 16 години
Ние, - всички, които живеем извън БГ, съжаляваме, че БГ е член на ЕС и всички нейни жители могат свободно да пътуват и работят в ЕС !Защото така се премахва нашата "изключителност", няма нужда никой да ни моли за покани, визи, уреждане на работа, докарване на кола и т.н., което много накърнява нашето самолюбие !Ние затова говорим за България - "вашата страна", за да подчертаем, че живеем извън нея и гледаме отвисоко на останалите в нея ***.Обаче, с голямо внимание следим всичко, което става в БГ, защото и тук (в чужбина) не сме станали "местни" - къде заради езика, къде заради виското заплащане и унизителната работа, която трябва да вършим. (Ако работехме в банки нямаше да имаме време да гледаме такива форими, а и тогава щяхме да можем да си позволим да имаме РС с кирилица, а не да пишем на латиница, нали?)Хак да вие на всички
21
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Станишчето се прави на ощипана девойка, но няма да успее да заблуди Европа.
20
1
 
2
 
! Отговори
nashenec преди 16 години
Abe,spiro ti naiasno li si che, takiva kato teb,otvoreni profesori,tuk v evropa duxat supata a ? Dobre,nie sme straxlivci,bokluci,miachi na chinii,iiii.....,t.n. ! AMI TI BE, CARVUL, kato si goliam patriot,i ne mardash ot BG.,zachto dopuskash shepa xaiduci da te KLATIAT denonoshtno,kiorav li si kvo stava be,selski tarikat ! Dug ti e problema na tab ! -- imash usta da govorish,ama niamash dupe i vazmojnost da napusnesh selo !!!
19
1
 
2
 
! Отговори
Барозу преди 16 години
Нека да съм ясен, не можем непрекъснато да повтаряме, че трябва да отстраните изп.дир. на ДП "Фонд Затворно Дело" , Свилен Чичев.Корупция и организирана престъпност нямат място в ЕС, каза Барозу.
18
1
 
2
 
! Отговори
Indubio преди 16 години
Спиро, още един път показваш основната си болна точка, а именно изказване на мнения и гледни точки без абсолютно никаква допълнителна информация и реална обосновка. За да си обективен следващия път, ще ти кажа само, че аз вече съм учил в България, че аз съм на 24 години и работя не като средностатистически имигрант в Германия, какъвто изобщо не съм, а като студент в малкото свободно време, което имам. Връзката ми с България е достатъчно силна и достатъчно често се прибирам обратно в БГ, въпреки тукашното ми следване. Не си представяй, че аз повече обичам и повече ми се нравят въпросните индивиди, за които ти говориш. С мен обаче си попаднал на грешния човек. Както и да е, това е без значение, съветвам те приятелски да се интересуваш по-сериозно с политиката и структурата на ЕС, преди отново да се изказваш, ползвайки същия нихилистичен и самосъвалителен тон;)
17
1
 
2
 
! Отговори
izbiratel преди 16 години
...."Бутна ли ни некой или сами паднахме"....
16
1
 
2
 
! Отговори
heh преди 16 години
q si maikata vsi4ki glupaci da vi sa izpraznq na ustata pedali