"Писателят на мутрите" се бори за живота си

Простреляният Георги Стоев беше опериран, състоянието му остава критично
7 апр 2008 16:33,
58
"Писателят на мутрите" се бори за живота си
35-годишният Георги Стоев, бе прострелян днес в главата недалеч от хотел "Плиска". Снимка: Булфото

Приключи операцията на простреляния Георги Стоев. При хирургическата намеса са открити два проектила.

Състоянието му е изключително тежко, съобщиха от Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”.

Веднага след операцията Стоев е преведен в реанимацията на болницата.

Известният със скандалните си книги за престъпния свят у нас, 35-годишният Георги Стоев бе прострелян днес в главата недалеч от хотел "Плиска".

Според очевидци нападението е извършено от двама души, които са избягали преди пристигането на силите на реда.

БГНЕС твърди, че Георги Стоев е разследван за подготовка на убийството на Георги Пехливанов. Стоев бил обект на разработка за готвено от него покушение срещу Георги Пехливанов, който се смята за една от знаковите фигури по време на прохода у нас.

Стоев нашумя с книгите си за подземния свят. Той твърди, че е бил част от групата за "мокри поръчки", но никога не изпълнявал такива.

"С някои от тях имах и общ бизнес. От тези мои контакти с тях съм научил доста неща”, разказа неотдавна Стоев.

Първата му книга е "ВИС" и в нея разкрива подробности от кухнята на борческата групировка ВИС. Реалното му кръщение е преди години като главен информатор за някои от романите на Христо Калчев, с когото заедно написват "Сънят на уморения лъв". 

Автор е и на книгите "BG Кръстника 1: истинската история на Маджо", "BG Кръстника - 2: Маргина, Бойко и другите", "BG -Кръстника 3: Любен Гоцев - истинският кръстник",  "На пилона"; " СИК - книга 1", "СИК - книга 2", "СИК - книга 3".

В последните месеци Георги Стоев дава няколко интервюта по национални медии. В интервюто си от 6 февруари 2008 г. в предаването "Горещо" на Нова телевизия Стоев признава, че вече се бои за живота си.

На 10 февруари 2008 г.  в интервю за TV 2 на въпроса коя е причината за всички убийства в България Стоев отговаря, че най-честата причина не са парите, защото пари има достатъчно, а личните интриги и това кой е по-голям в тези среди.  

Според Стоев нито полицията, нито прокуратурата досега са проявили интерес да бъдат проверени нещата, за които разказва.

"Не си заслужаваше риска да напиша тези книги", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
DJ Ради преди 16 години
Как не ви срам да пишете, че книгите му са скандални, след като всичко в книгите му са самата истина. Пресата трябва да не взима страна , а да пише истината. Вие и всички вруги сте купени и продадени и затова това общество ще е на този хаос. Аман от нескопосани драскачи.Скандално е това което не е истина. Истината никога не скандална. Тя е позор или гордост(не и гордост в случая), но не и скандал.
56
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 16 години
Какъвто и да е бил, всеки човек има право да живее... Да, бил е смел... а този, който го е убил страхливец. Отнемаш живот,като че ли имаш права над живота му? Какво се печели и какво се губи като го няма? На негово място ще се "роди"друг и друг... Истински мъже са тези, който излизат срещу страха си и го гледат в очите. Жалки са тези убийства, жалки са постъпките им. Книгите му били измишльотина? Да, ОК... защо тогава някой се чувства засегнат. Защо не са заведени дела -за клевата, обида... Не им се занимавало... може и да е чистата истина... Никой от нас не е бил там за да каже. Не мога да повярвам, че няма престъпност в България... или някой ще ми каже-че няма наркотици, , кражби, измами.... че някой не използва власт за лични изгоди... Представям си, че за някой ЧОВЕКА е вече история... а за близките му- мъка, която няма да забравят. Бъдете хора и Вие- не плюите по човека... И се молете близките Ви да не ги застигне нещо подобно и да им отнемат живота-случайно или не...заради интерес на някой или немърливост.... Мразя смъртта...
55
0
 
1
 
! Отговори
otgovor преди 16 години
Предполага се, че е по-различен, след като не си е мълчал като другите и истината и реалността не му е давала покой и го е "ръчкала" да напише истината, която го е смазвала.Не съм била вътре в техните кръгове, но като репортер преди години съм се сблъсквала с някои от тях. Но едно е верно на този свят - човек се ражда сам и умира сам - останалите хора около него в един даден момент навлизат в твоя живот, но в друг - изчезват. Винаги има нещо, което да преобърне колата. Да не ти припомням и друга една притча където е казано- който е безгрешен, нека хвърли камък....
54
0
 
1
 
! Отговори
Ina преди 16 години
Хубаво лека му пръст!!! НО вие защо си мислите, че този човек е по-различен с нещо от собствените му герои.Нали той сам твърди, че е бил близък с тях?!? И защо си мислите, че това , което е написал е истина?!?Да не би да сте били там?!? Защо според мен и той не е бил! И какво толкова е написал не разбирам, книгите му са толкова прости, елементарни и безинтересни, но видиш ли той великият герой се вдигна срещу лошите, които до преди това бяха неговите дружки.Сигурно е получил провидение докато се е "чудил" коя мокра поръчка да изпълни тази на Поли Пантев за Маджо, или тази на Маджо за Поли Пантев, и чудейки се той героят ги въртял тези двамата сладури няколко годинки, а те го слушкали и му вярвали и му давали парички и извъднеж "О!Небеса" му светнало "Трябва да напиша книги за всичко това".Смях!!!!!!!Но вие го жалете "новият Ботев" - СРАМ!
53
0
 
1
 
! Отговори
А преди 16 години
Жалко за последната ти книга Жоре, не знам дали да я оставя в компютъра си или да я пусна. Не знам дали си заслужава. Сам ми казваше, че май не си струва, ама нали си се хванал на хорото... Още тогава се страхуваше. Сега разбирам и защо ме отстрани и престана да идваш да пишем сега си спомням и осмислям последния разговор. Винаги ще пазя двата смс-а, които останаха от теб. Иска ми се да не плача - ти сам казваше, че това не помага. Надявам се, че ще имам твоята смелост и ще пусна книгата ти някой ден не за пари, просто ще я пусна в нета. Поклон пред паметта ти! Ти беше пич! - както казваше често Христо Калчев. От двама Ви ще ми останат многото спомени и факта че сме работили заедно. Възхищавам Ви се и на двамата!
52
0
 
1
 
! Отговори
Д преди 16 години
Обяснения? Че кой политик дава обяснения за постъпките си? В дъното Маджо - да, Гоцев - да, Бойко и Румен Петков - кой знае? Те са следствие на една измислено политическо управление.Жоро Стоев пишеше книгите си с надеждата някой да го чуе и да се стресне, макар че не може да се каже, че е писател - просто хроникьор. Жалкото е, че сега ще последва сценария отпреди две години - почина един писател Христо Калчев и неговите издатели измислиха негова книга и я пласираха на цял един народ. Сега същите тези издатели, от които самия Жоро Стоев се дистанцира заради пладнешките им обири заедно с един "велик писател" Даверов подготвят същия сценарий - ръкопис оставен от Стоев, който е на път да се издаде - "О, свещена простота!" както е възкликнал Ян Хус.Хайде, българино, сега чакаме новата последна книга на Жоро Стоев възстановена по памет от Владо Даверов - да живее новия жанр в българската литература - Даверова редакция!
51
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
do 41 , dokato niakoi ot nas si pozvoliavat da nari4at naroda ovci; stado i t.n. niama kak da stane tova nadigane i sabujdane. da ne mislish 4e taka shte stane revoluciata kato obijdash, taka li be plazmodii prost !
50
0
 
1
 
! Отговори
sel4o преди 16 години
покон пред подвига на един съвремен Ботев....Давид срещу голиат...ИМА СИЛНИ БЪЛГАРИ братя полиТцаймутробизнессикиджии
49
0
 
1
 
! Отговори
sel4o преди 16 години
Всичко в даржавата варви както оттърва на управниците,хегемоня на и ***,откакто баи *** уби създатела си......О неразумнии юруде дога ще траеш...някои мисли ли че турското робство е било по страшно от сегашното икономическо робство?
48
0
 
1
 
! Отговори
nora преди 16 години
бог да го прости. рядко се раждат такива хора- трьгна сам срещу всички! както и да е живял, каквото и да е правил-тои е достоен, защото българите сме мишоци и сме свикнали да си траеме. жалко че такива хора са малко!
47
0
 
1
 
! Отговори
към румен петков преди 16 години
кой още трябва да гръмнат,че да си ходиш в коиловци, ама и там те неискат, защото си ***......и алкохолик
46
0
 
1
 
! Отговори
neznaen преди 16 години
vsi4kite knigi sum4el i to s goliam interes.silen 4ovek i istinski muj.kakvoto i da se kaje ve4e e kusno...mir nad duxa mu!!!s uvajenie ipolkon pred pametta mu!!!
45
0
 
1
 
! Отговори
.... преди 16 години
Мир на праха му!
44
0
 
1
 
! Отговори
stefan преди 16 години
Живеем в държава обгърната от простотия , селения, деформация и всички останали форми на деформация. Тази деградация на ценностната система която настъпи е доказателството ,че живеем или в в страна която бавно и сигурно си отива или в страна , която умира. Избора е на всеки един от нас. Лека му пръст на момчето.
43
0
 
1
 
! Отговори
ЮЛИЯ БЕРБЕРОВА преди 16 години
МВР- РУМЕН вика МАДЖО!!!
42
0
 
1
 
! Отговори
Агент 007 преди 16 години
ПОРЪЧИТЕЛЯ ДАЛИ НЕ Е НА ПОСЕЩЕНИЕ НЯКЪДЕ ПО ЕВРОПА.......!!!!!!!!ВИНАГИ СЕ ПИТАЙТЕ КОЙ ИМА МОТИВ ЗА ИЗВЪРШЕНОТО.....И КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА....И ДАЛИ ЦЕЛИТЕ НЕ СА МУ ВИСОКО ВЛАСТОВИ........!!!!!!!!!!!!!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Revenge преди 16 години
Мутри мафия. Всички знаете кои са - МВР най-голямата мафия!!! Дигнете се стадо и смажете подтисницитте!!!!!!!
40
0
 
1
 
! Отговори
яворов преди 16 години
Бог да прости Георги Стоев.Смел човек.Сега трябва да проверят алибито и на Румен Петков.....той и приятелят му Маджо са пряко заинтересовани.
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Пише книги и не слиза от екрана, може би защото е решил, че това трябва да го каже... а след като службите не искат да ги приемат прави така, че да не се затрият
38
0
 
1
 
! Отговори
Did преди 16 години
Welcome To Bulgaria !!! (no comment)