Един министър отвъд морала

Румен Петков: Не въпросите на журналистите ще ме накарат да си подам оставката, не съм се срещал с Галеви
9 апр 2008 13:47,
45
Един министър отвъд морала
Снимка: БГНЕС

Не е сериозно един доклад да бъде достатъчен аргумент някой да си запази поста. Това коментира в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Румен Петков в отговор на въпрос дали подготвеният от него доклад за реформи в системата на МВР ще бъде достатъчен, за да запази поста си.

Попитан дали проверката на прокуратурата срещу него за издаване на класифицирана информация не е достатъчна, за да подаде оставка, Петков каза, че тази проверка трябва може би първо да приключи.

Министърът обаче не очаква да бъде освободен след вота на недоверие, който ще бъде гласуван в петък от парламента.

"Това е въпрос на сериозен анализ и оценка на ситуацията", добави Румен Петков.

На въпрос, реформите в неговия доклад възможно ли е да бъдат извършени, след като той си подаде оставката, Петков каза: "невъзможни неща няма".

Той уточни, че не въпросите на журналистите ще го накарат да си подаде оставката.

Една от радикалните мерки, които препоръчва в доклада си вътрешният министър е изваждането на контрола на използването на СРС в самостоятелна агенция, извън МВР.

"Трябва да се разбере, че ние повече от години говорим за промени в МВР. Изграждането на ДАНС постави въпроса за ефективната работа на службите, които осъществяват принципите на СРС. Заявителите са МВР, ДАНС, прокуратурата, следствието, разузнаването и военната полиция. За добрата организация на работа е необходимо една равно отдалечена агенция от тези звена и която да обслужва заявителски материали", каза Петков.

Според него тази агенция може да бъде както под контрола на прокуратурата, така и на Министерство на правосъдието.

Относно срещата му с братя Галеви, която според доклада на вътрешната комисия е била нерегламентирана, министър Петков каза, че да се говори чак за среща медиите малко го надценяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Няма ли кой да му тегли куршума на тоя нагляр....Мамицата му ***,доколкото знам (класифицирана информация),той има пръст в бруталното изнисилване и убийство на сестрите Белнейски.
43
0
 
1
 
! Отговори
дед преди 16 години
Айде бе мой човек,засрамисе и подай оставка.Ти го плюеш то мисли,че дъжд го вали.
42
0
 
1
 
! Отговори
sergo преди 16 години
Румен е над всичко не виждате ли, той така ги е уплеел че дъжи за всички компромати а са го махнали а е пуснал СРС за него...
41
0
 
1
 
! Отговори
onzi преди 16 години
реформи ала-бала целта е не всеки да може да подслушва вече, че стават "гафове" явно
40
0
 
1
 
! Отговори
КОЛЕГА преди 16 години
*** ВИЕ КЪДЕ СТЕ ЧУЛИ МАФИЯТА ДА ИМА МОРАЛ ? АКО ИМАХА МОРАЛ КАТО ЯПОНЦИТЕ ПОЛОВИНАТА МИНИСТРИ БАЛАБАР С серГЕЙчо И АГЕНТ ГОЦЕ ТРЯБВАШЕ ДА СИ НАПРАВЯТ ХАРАКИРИ !
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
е няма по-голям наглец!
38
0
 
1
 
! Отговори
Т.Тодоров преди 16 години
Този който иска бесилки / 37/, нека пръв си сложи въжето.
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Vreme e za besilki po bul Ruski...kato visnat 300,drugite 6te se osvestiat
36
0
 
1
 
! Отговори
Kozi Rog преди 16 години
Не е толкова виновен Петков. Всички са маскари .Стани да седна.Така е като махнаха още отдавна чесните хора в системата.Само "Сталин" ще ги оправи. Това чест и достоиство са непознати в днешни условия.Ако ги види Левски в гроба ще се обърне.
35
0
 
1
 
! Отговори
abdul преди 16 години
Е да ама в момента той е най-големия, нагъл дразнител. Затова... пък и все от някъде трябва да се започне. Ти можеш ли да си представиш каква ще е реакцията ако довечера по новините кажат така и така днес Р. Петков беше брутално разстрелян...почина от раните си в пирогов ?! ...примерно...Аз веднага вдигам банкет у нас.
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
triabva da imat strah narodnite deputati (KAKTO NARODA IMASHE STRAH OT BORCITE
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
mojebi si prav te imat tolkova miliarda ce mogat da stabilizirat ikonomikata na bulgaria tocno za edin den
32
0
 
1
 
! Отговори
О-ПОЗИЦИЯ преди 16 години
Победа над комунистите!!! Веднага!!!Пълно сливане с мутрите!!! Бойко Б. ПРЕМИЕР!!!!! Веднага!!!! Маджо ПРЕЗИДЕНТ!!!! Веднага!!!!Маргините пазители на реда!!!! Веднага!!!! Останалите както са падредени от Станишев!!!! Веднага!!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Goce, P.Petk. i BSP otdavna razkazaha igrata na durzhavata!!
30
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 16 години
адски ми е смешно как псевдожурналистите изместват винаги темата натам, накъдето им е изгодно, и то винаги в страни от темата :)))кво, за пореден път петков да доказва че сестра му не спи с ***?писна му да повтаря че няма сестри, ама платените плазмодии едно и също си знаят - сестра ти спи с *** и толко:))жална и майка на българия, след като със няколко милиона, платени от бойкоборисовица може да се разкаже играта на държавата....
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Министерство на Правосъдието не се занимава с разследване на престъпления.Това е роля на Прокуратурата и в този смисъл е резонно Агенцията за подслушванията да е към прокуратурата.
28
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 16 години
ABDULE,NE STAVA I TAKA.TOI NE E SAM I NE TOI E VINOVEN ZA VSI4KO.XORATA ZA 4ISTENE SA IZVAN BULGARIA OT MNOGO VREME.TUKA TIA SAMO SA KUKLI NA KONCI.NIAMA ZNA4ENIE OT KOIA PARTIA SA.NA VSI4KI IMMESTIAT GLAVITE.OT TIAX NI6TO NE ZAVISI.
27
0
 
1
 
! Отговори
abdul преди 16 години
Предлагам всички да съберем пари на някой убиец и просто да го учистим този човек. Щом в крайна сметка няма никаква воля от никой от управляващите да върши работа ще трябва да се действа по законите на мафията. С неговите камъни по неговата глава.С голям кеф бих отделил 100 лв. за главата на този човек. Ако се съберат 1000 човека които да дадат по 20 лв. това са 20 000 лв. По ценоразписите на килърите най-виските им цени са от порядъка на 100 000. Смятам че няма да е трудно да съберем някаква солидна сумичка и просто а го учистим. Успех.
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
do 18,ti ot koe selo si be tapako malumen.?
25
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 16 години
a kolkoto do GALEVITE........ami ubeden sam ,4e te mnogo po barzo bixa se spravili s prestapnostta v bulgaria ,otkolkoto MVR........samo 4e niamat 6ans da im se dade tolkova vlast....e,verno 4e posle te 6te sa BOSOVETE.no pone 6te sa samo te,kakto e po cial sviat....a sega kvo stava?????niama red nikakav.te pone red mogat da vkarat .i po dobre te,pone sa po4tenni i beden 4ove4ec ne sa precakali,otkolkoto *** koito sa po ulicata i v MVR.