Европа: Престъпността разяжда българското правителство

София е в шок след убийствата на две известни личности, Брюксел - също, отбелязва Фигаро
9 апр 2008 18:32,
49
Европа: Престъпността разяжда българското правителство
София е в шок след убийствата, Брюксел – също. Снимка: БГНЕС

Престижният френски вестник Фигаро днес пише, че организираната престъпност разяжда българското правителство.

София е в шок след убийствата на две известни личности, Брюксел - също, отбелязва изданието.

От два дена балканската държава, която скоро стана член на ЕС, е потресена от убийствата (само за едно денонощие) на изпълнителния директор на енергийната компания Атоменергоремонт Борислав Георгиев и на автора на книги за българската мафия Георги Стоев. От влизането на България в ЕС, Брюксел не е престанал да критикува мащабите на корупцията и организираната престъпност в бившата комунистическа държава, където през последните години бяха убити десетки предприемачи, висши мафиоти и други престъпници, отбелязва вестник Фигаро.

"Няма да се примирим и да останем мълчаливи свидетели на поредицата от убийства в центъра на една европейска столица", заяви Жозеф Дол, председател на групата на ЕНП-ЕД в Европейския парламент, по повод убийствата на Георги Стоев и Борислав Георгиев в София. Това съобщава DW.

Има съмнения, че убийствата носят почерка на престъпните групировки, отбелязва DW.

Жозеф Дол предупреди, че групата му ще наблюдава внимателно действията на управляващите български партии и при необходимост ще предложи налагането на санкции на правителството.

Говорителят на Европейската комисия Марк Грей изрази загрижеността на Брюксел относно последните две убийства в столицата и заяви, че Комисията е поискала подробна информация от българските власти за случилото се.

„За съжаление подобни убийства продължават да стават редовно през последните няколко години. В същото време отсъстват адекватни съдебни и полицейски мерки. Ние приветстваме инициативата на премиера Сергей Станишев да свика заседание на всички отговорни органи за предприемането на спешни действия срещу организираната престъпност, както и за установяването дали има връзка между организираната престъпност и последните убийства”, каза Марк Грей- говорител на еврокомисаря по правосъдието и вътрешните работи Франко Фратини.

Грей допълни, че Комисията възнамерява в най-скоро време да изпрати в София нови експертни мисии,които да направят оценка на обстановката на място, отбелязва DW.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички сме си виновни - робски душици сме.А робството ражда завистта и подлостта. Поради това, вместо да се обединим и да изтласкаме умни и кадърни личности да ни управляват, ние се крием в черупките си-не ходим да гласуваме,защото няма за кой, подливаме си вода един на друг и т.н. - вица за българския казан в ада е показателен! И след всички тези мисли, единствения изход, който ми идва в главата е да ни назначат правителство от ЕС, контрола/МВР/ да поемат германците, културата-французите, социалното-скандинавци, финансите-англичаните, селското стопанство-испанците, а за нас-нищо! Да се разтурят партиите, да се национализира всичко и да се почне на чисто - от нулата! Чак тогава ще се оправим!
47
0
 
0
 
! Отговори
антикомунист преди 15 години
ха да видим,като мразите комун. какво ще направите на изборите-ще гласувате ли или след 2 год. пак само ще дрънкате във форумите
46
0
 
0
 
! Отговори
realist преди 15 години
то добре ще има глоби,но какво е виновен Българина.да взимат глобите от корумпираните.т.е.тези от власта..
45
0
 
0
 
! Отговори
Mimi преди 15 години
KOGA KOGA KOGA???????? Trqbva po-skoro da im nalojat vsevuzmojni sankciiiiiii
44
0
 
0
 
! Отговори
ЛИДИС преди 15 години
И БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ ! ДЕТО СЛУГУВАТ НЕ САМО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО В БГ ,АМИ И НА ПОСЛАННИЦИТЕ В ЧУЖБИНА !!!И ТО ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ !!!!!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
D преди 16 години
We have to mobilize and crash the criminal structures. HEIL ***!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Как се правят сапуни? Как се замазва и измива такова нещо, което няма ***? Това да не е от днеска? Факт е, че през последните години са извършени показни убийства т.е. на известни личности от различни сфери. Няма значение къде работят. Сигурността на всички граждани на републиката е застрашена от престъпния свят и от полицията до известна степен. Това е патова ситуация и докато няма осъдени престъпници, което и правителство да дойде няма да помогне. Реформите трябваше да се извършат много отдавна, но за съжаление днешните политици(вклчително част от опозицията) са спомогнали за сиуацията в последните седмици.
41
0
 
0
 
! Отговори
Юруков преди 16 години
Приятно да узнае човек, че още има хора вярващи в демокрацията и след 20 години градивен преход.
40
0
 
0
 
! Отговори
оооооооооооооо преди 16 години
е е много далеч са европейците за да разберат ,че изобщо има такива *** сред хомо сапиенса като нашите политици,прокурори съдии......не забранявайте бкп ,те са вода ненапита пред техните наследници тия в БСП . БСП И ДПС ВЪН ОТ ДЪРЖАВАТА НИ ТЕ СА ТУМОРЪТ В НЕЯ.
39
0
 
0
 
! Отговори
ИВ4О преди 16 години
Алексей в ДАНС, Маджо-ПРЕМИЕР,Маргина-Министър МВР...
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Напротив!!!Европа знаеше че сме неподготвени и за това ни взе, ще ни спре и останалите фондове, а пък ние ще си плащаме вноските към ЕС като пичове.Страшното е, че "големите" в ЕС имат изгода да сме на това положение!
37
0
 
0
 
! Отговори
valeri преди 16 години
Европа ни взема неподготвени и сега се чуди какво става.Европейските политици ако още малко лаят и те могат да попаднат на мушката на мафията.
36
0
 
0
 
! Отговори
зоар преди 16 години
Всички които са членували в БКП и понастоящем работят в прокуратурата, МВР и съда, следва незабавно да бъдат изведени от тези ведомства. Основанието е,че БКП е обявена със закон обнародван в държавен вестник ,закона е приет от българския парламент, за престъпна организация, виновна за катастрофата на българската държава. Следователно не може да си членувал в престъпна организация и да водиш борба с престъпността или да правораздаваш.
35
0
 
0
 
! Отговори
наблюдаващ преди 16 години
и исете да се обесите ! докога ще мърсите форумите бе *** ! не виждате ли че не сте за тук ! тази извратения я докараха генералите от дс и кгб и техните мутри като черепа , маджо , маргини и други подобни герой ! но всяка приказка си има край ! има и господ запомнете го това мръсни московски *** ! идва вашият край !
34
0
 
0
 
! Отговори
Особено мнение преди 16 години
Със закон да се забрани БСП, наследник на престъпната БКП.БСП е противонародна антибългарска и престъпна политическа организация , която постоянно генерира престъпност.
33
0
 
0
 
! Отговори
sado mazo преди 16 години
molq vi EC izgonete ni ot saiuza. Dano togava da se setime da staneme i da im maikata na vsi4ki parlamentarni bokluci.
32
0
 
0
 
! Отговори
един човек от село преди 16 години
Не се карайте милички, виновни са тези в управлението на държавата, а не всички ние.Гадовете горе се интересуват единственно от това, колкото може повече да се открадне, а не от ВСИЧКО ДРУГО.......
31
0
 
0
 
! Отговори
22 преди 16 години
Млад съм, ама чета история и не получавам образованието си от холивудските ***. Всички пред които сме се прекланяли, след това сме обявявали за смъртни врагове.
30
0
 
0
 
! Отговори
от 22 преди 16 години
.....да ама за сега такива като тебе копат и гледат *** на запад, пълнят вертепите, пускат ги за храна на хищните риби за забавление на на цивилизована Европа, а след това им продават органите. На добър път!.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
22ри, ти си луд или много млад.докараха ни до тук, тези , които не гласуваха и вси4ки, които гласуваха за 4ервената ***.жалко , 4е голяма 4аст от тях са на6ите маики и ба6ти.