Да се замислим за Земята поне днес

Денят на Земята се отбелязва от 1970 година на 22 април
22 апр 2008 10:50,
7
Да се замислим за Земята поне днес
Снимка: БГНЕС

По повод Деня на Земята еколози организират от 14.00 до 20.00 ч. днес пет инфо- спирки в София. Това съобщиха от коалиция "За да остане природа в България", екологично сдружение "За Земята" и други екоорганизации.

Първата спирка е в градинката между СУ "Св. Климент Охридски" и Народното събрание и е с послание за чиста и зелена градска среда. Втората ще бъде на ъгъла между бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий" и ще информира за вредите от цианидните технологии при рудодобива.

На пл. "Св. Неделя" акцентът ще бъде върху презастрояването на Черноморието.

Спирката на паметника на патриарх Евтимий ще представя информация за велоалеите в София.

Темите на спирката пред Народния театър са за Национален парк "Рила", ски курортите и алтернативния туризъм. На езерото "Ариана" се открива фотоизложба "Земята отдолу".

В двора на Софийския университет са предвидени дискусии, форум-театър и среща за велошествието, което ще започне в 19.00 ч. и ще приключи пред пилоните на НДК.

Сред проявите е включен концерт "Музиката за Земята" на сцената в Борисовата градина.

Международната природозащитна организация WWF също ще се включи в отбелязването на Деня на Земята днес. Между 18 и 19 часа пред паметника на патриарх Евтимий в столицата пандата на WWF ще раздава флайъри със съвети какво може да направи всеки за ограничаване на промените в климата.

Това е част от кампанията "Климатичните аномалии се случват тук и сега. Можем да ги спрем", съобщиха от природозащитната организация.

Същевременно община Приморско поде инициатива по почистване на река Ропотамо. Бригада от 60 души - еколози, ученици от екопаралелки, представители на Регионалната инспекция по околната среда и водите ще се включат доброволно в акцията.

Община Приморско ще извози събраната смет.

Денят на Земята се отбелязва от 1970 година най-напред в САЩ. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в над 170 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
Az sum si posadil na terasata tamun 8 rastenia, vsichkite sa mi jenski i sum mnogo shtastliv...esenta shte ima marijuana fest
5
0
 
0
 
! Отговори
md_corp преди 15 години
Само мнооооооооооооо, ама мноооооооооооооо коноп ще ни опраи.
4
0
 
0
 
! Отговори
момче за всичко преди 15 години
Щото бил ВРЕДЕН!:)
3
0
 
0
 
! Отговори
Plam преди 15 години
:) трябвеа да засадим огромни количества коноп ,който всъщност се храни с въглероден диоксид и готово :) хем няма да сечем дървета за хартия и да ползваме петрол за пластмаса :)
2
0
 
0
 
! Отговори
ека преди 15 години
Съгласна съм с пост 1 и добавям да престанем с ***, че те наистина скоро ще ни "залеят"!
1
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 15 години
... да се мисли за Земята, тя сама се грижи за себе си. Трябва да мислим за нас, хората, защото същата тази Земя може лесно да ни издуха от повърхността си, ако се държим все така зле с нея. Земя е имало преди човека, ще я има и след нас. Хората сме незначителен епизод в нейната история.