Срути се панел от блок

Инцидентът е станал в Стара Загора, няма пострадали хора, но автомобил е премазан
25 апр 2008 09:14,
26
Срути се панел от блок
Снимка: Булфото

Лицев панел от жилищен блок се срути рано тази сутрин в Стара Загора, съобщи Дарик радио.

Панелът е паднал върху лек автомобил, паркиран до блока, няма пострадали хора.

Живеещите на последните етажи са евакуирани.

В момента на мястото на инцидента има екипи на Гражданска защита и на полицията.

Предстои строителни специалисти от община Стара Загора да определят каква е опасността за хората в блока и какви мерки да се предприемат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
моден преди 15 години
Ами това е положениетоСкапани тесни, малки, грозни и старамодни панелкиКво да се подържат - те сами си падат като крушиНекачествена работа
24
0
 
0
 
! Отговори
MimoSa преди 15 години
Tova e snimka ot srutilata se kozirka na pokriv na jilishtna sgrada v centyra na Sliven.... malko aktualiziraite novinite!
23
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 15 години
А бе защо приказвате глупости. Какво общо има това с падналия панел. Вие какво си мислите .... че като си сложите една изолация от вън и няма да падне ли.... ще падне заедно с нея и изобщо не се зъмнявайте. Или пък ел инсталации, ВиК и не знам си какво. Няма спасение. Хванати са с едни арматирни железа които са оставени на матереологичните условия. Скъса ли се ... няма спасение.Моли се само да не си отдолу.
22
0
 
2
 
! Отговори
Божидар Димитров преди 15 години
Е па щото за цар е строено. Панелките за пролетариата от онова време отдавна са паднали :)
21
0
 
0
 
! Отговори
няма име преди 15 години
Дайте малко повече информация! Къде се намира блока, на колко е години...Иначе много компетентно са се изказали пишещите тук! Всеки си прави ремонти както му хареса, без да се съобразява с елементарни норми за безопастност!
20
0
 
1
 
! Отговори
scum преди 15 години
Лелеееее добре че не са минавали хора от долу
19
0
 
2
 
! Отговори
инж. преди 15 години
Абе хора, една сграда, ако ще и от *** да е построена, ще се срути ако не се поддържа редовно. Хората не искат една стотинка да дадат, за да си оправят общия водопровод и след 2-3 години течове се чудят защо сградата започва да се разпада. Ами разпада се защото зялата е подгизнала, а е подгизнала защото обитателите са скръндзи и си мисля, че като не им тече в хола значи всичко е ок. Същото важи и за ел. инсталациите, за мазилките, за стълбищните прозорци, ако щете и т.н.
18
0
 
2
 
! Отговори
{{{{{ преди 15 години
Не е истина колко, сте прости! Перди се изттрепвахте да купувате панелни жилища, сега ги плюете, ей така, да се наирате на приказка. Новото стрителство е стотици пъти по- некачествено от панелните блокове, а за площите и размерите на помещенията да не говорим. В панелен апартамент никога няма да видите спалня 8-10 кв. м или дневна 12 кв. м. обаче в новото строителство други размери просто няма. А качеството на изпълнение е извън всякакви стандарти- при средно силно земетресение около 30% от сградите строени през последните 11-12 години ще паднат като зрели круши, а кривата стена в панелен апартамент е идеално права в сравнение с кривата стена в новото строителство.
17
0
 
0
 
! Отговори
Inka преди 15 години
Dnes.bg tazi snimka ot kade ia izkopahte. Samo zablujdavate horata. Kato ne moje da si namerite material, pitaite dir.bg. Tam horata sa poblikuvali aktualna snimka. Ama naposledak vao bshte ne me kefiat neshtatal, koito poblikuvate - palni s greshki, snimki ot niakade i taka. Mai spiram ta vi cheta tapia sait
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Снимката е от блока в Сливен.
15
0
 
2
 
! Отговори
дед преди 15 години
Нема страшно!И аз живеем в такъв блок.Требва само кат падат панелите да не са на нещо твърдо а на некай кола.Тука е спазена процедурата.Требва да се направи рекламация пред Виетняамските другари да видат на коя страна да падат!П а тия хора вервам се радват на тоя теферич къде е бил панела?Така и не разбрах това строителство,езък че толкова години го учих и работих!Но какво е един панел,кога у Турция падат цели къщи от раз.Молите се да нема земен тръст,че направо погина ме.Всичко че стане като сандвичите на Макдоналс.
14
0
 
1
 
! Отговори
ДО Ккк преди 15 години
Живея в панелен блок. В нашия вход са общо 24 апартамента, по три апартамента на етаж.На всеки етаж има СРЕДНО ПО ДВЕ жилища, в които са събаряни стени с цел "разширяване". НИКОЙ НИКОГО НЕ Е ПИТАЛ И НЯМА НИКАКВО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА НИТО ЕДИН ТАКЪВ РЕМОНТ. И - какво правим в този случай?? На коя *** кратуна да обясня, че щом си е купула гарсониера от 45кв.м. тя ще си остане 45кв.м, ако ще да събори и стените на ***-тоалетната?!?!?!?!?!
13
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Гледам тази новина е във всичките новинарски портали. Довечера ще я дадат и по всички новинарски емисии по телевизията. От утре всичко ще е по старо му и ще се забрави за случката. Наистина честито на такива като мен живеещи в панелки за по 40 000 евро и заплати 200 евро.
12
0
 
0
 
! Отговори
Па що преди 15 години
Па що Царевецо у Търново не падне кат е на десет века
11
0
 
0
 
! Отговори
Kaloqn преди 15 години
Predi mesec stana sushtoto i v Sliven!
10
0
 
1
 
! Отговори
E. D. I. преди 15 години
Nai trudnoto e stara ky6ta da popravq6, ot *** pari da ima6 da vzema6 i malko dete da gleda6- no za ky6tite nai sigurnite i ve4ni domove sa gore v nebeto.....taka 4e na vseki zapisal se za tam, moga da mu kaja- 4estito ti ve4no i nerazvalq6to se jili6te :) :) :)
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Na vsichki, koito imat shtastieto (ili po-skoro neshtastieto) da zhiveiat v panelki-CHESTITO! Teparva shte ima da gledame takiva kartinki. Shtoto ako neznaete panelite ne sa vechni. Az zatova zhiviah po-naem niakolko godini. Po-dobre po-naem i posle da si kupia normalno zhilishte, otkolkoto tsial zhivot v panelka i da se chudia koga pokrivat shte mi padne na glavata!
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Казвате некачествено стройтелство от комунизма, може би не сте виждали новото, какво е. Скоро си купих нов апартамент, ужас няма права стена, да не говорим по време на строеж какви неща съм виждал! А тези блокове са издържали 50-60 години, навремето са строени панелни тьй като е имала остра нужда от апартаменти за хората! Имат гаранционен срок между 40 - 50 години, което ще рече, че вече са си изживели живота и то без ремонти! Проблема е другаде, жилищния фонд трябва да се подменя, няма 100 годинишни блокове, а за съжаление основните инвеститори са частни клиенти и дерат безбожни пари за това! На запад дял в строежите имат и общините, за да могат да си позволят апартаменти и не толкова заможни хора! Друг проблем е че в България този блок е собственост на живущите в него, нормално е да е в такова състояние! Как се събират пари от толкова хора за осветление и ток, камо ли за ремонт! В други страни въпроса е решен по друг начин, общите части са на инвеститора и той се грижи за всичко, независимо, община или частна фирма, разбира се за това се плаща годишни такси, но поне живеят в сигурни жилища
7
0
 
0
 
! Отговори
Niko преди 15 години
*Снимката не е от съшия блок!
6
0
 
1
 
! Отговори
Ккк преди 15 години
Някъде се спуква връзка това е съпроводено с шум и сътресение. В по-редки случаи има видимо преместване на конструкционни елементи или, както в дадения случай, падане. Обикновено съседи се обаждат в пожарната, полицията, по-рядко в гражданска защита!? След това идва човек от гражданска защита идва и предписва мерки. В някои случаи тези мерки са евакуация на живущите. Едва тогава се включва общината и то със стандартното обяснение, че имотите са кът и изнудва хората да се спасяват поединично за известно време. Едва след това осигурява общински жилища на останалите по-малко на брой лица. След това вече никой няма интерес да ремонтира сградата и тя продължава да се руши... Тази практика урежда, пак казвам, само строителните предприемачи-перачи, които се навъдиха напоследък и които искат да станат бели милиардери за няколко години, без да влагат много в биз(н)еса.