"Атака" атакува съда, съдят Волен и Капка за инцидента на "Тракия"

50 симпатизанти крещят в съда в защита на Сидерови
7 май 2008 11:26,
40
"Атака" атакува съда, съдят Волен и Капка за инцидента на "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд даде днес ход на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров и съпругата му Капка за подбуждане към лъжествидетелстване за катастрофата на магистралата "Тракия" на 7 април 2006 година.

Адвокатите на Сидеров поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата заради допуснати според тях процесуални нарушения в обвинителния акт.

Съдът обаче отхвърли искането им.

По думите на адвокат Марин Марковски обвинителния акт е изготвен неясно и неточно и в него има съществени процесуални нарушения.

Според прокуратурата обвинителния акт е пълен и точен.

Около 50 симпатизанти на Атака скандираха в залата "Волен" и "Мафия".

Заради виковете се наложи Софийският градски съд да прекрати днешното си заседание.

Делото бе отложено за 26 май.

Семейство Сидерови са обвинени в това, че са подбуждали Павел Чернев към лъжествидетелстване за пътния инцидент.

Тогава автомобилът, в който е бил Волен Сидеров, се сблъска с колата на Явор Доков, в която пътували баща му и дядо му.

След инцидента Сидеров заяви, че автомобилът, в който са пътували, е бил
управляван от Павел Чернев.

В хода на следствието Чернев първо потвърди, а след това се отрече от показанията си, че е управлявал колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
номер 11 преди 15 години
.....И така е навсякъде по света за съжаление. Затова се раждат националистически формации и това е съвсем естествено. В този смисъл национализма ще съществува със или без Сидеров. Ще съществува като партийна доктрина докато и последното *** не престане да излива кал върху българския народ, история и култура. А след това ще продължи да съществува единствено в сърцата и умовете на истинските българи. За личните си морални прегрешения (доказани или не) е отговорен единствено самия Сидеров но, национализмът като една чиста идея стои много по-високо от всяка една личност.
38
0
 
0
 
! Отговори
номер 11 преди 15 години
Той бил мислил...той бил склонен да вярва...Въпреки пълното отсъствие на мисли в коментара, все пак да допуснем, че не си от онези които нито мислят (камо ли пък да вярват - освен ако не им плащат за това) и лочат от ...ясно е коя паница. Затова нека ти помогнем в нескопосания ти опит да мислиш. И така нарочно или не, не си забелязал че коментираното тук дело не е за атентат а за подбуда към лъжесвидетелство от страна на Сидеров към Чернев (като ви наредят да "коментирате" новина поне я прочетете). Разследване относно атентат (независимо срещу кого) няма (няма и да има) защо - отговори си сам (така де нали се учим да мислим). Привлечена като обвиняем е и съпругата на Сидеров (може би е неудобен свидетел знам ли..). Никъде не е посочен начина по който Чернев е бил заставен да лъжесвидетелства.За омразата към турците - има я единствено в главите на такива като теб под формата на плашило (като се научиш да мислиш ще разбереш и кой го размахва) и как така стана, че национализмът като държавна политика десетилетия наред не доведе до етнически конфликт? Турския електорат (всъщност електорат на ДПС - различни неща са, но това е сложно още за несвикнал да мисли човек) не се е увеличил а напротив - намалява (ама и статистически данни трябва да се четат - не само днес.бг), но още повече намалява избирателната активност (Съвсем закономерно според мен). От там и преяждането с власт на ДПС.Някой си заявил нещо си.. къде?...ами по БТВ - е само името на медията е достатъчно да си направиш изводите но...нали сега се учим да мислим все пак.Всички медии заявили и разпространили.. - чии са медиите в България? това как да го коментирам? Вродена тъпота или какво?...коментара отново е излишен....налива вода в мелницата на ДПС...- ама чакай сега ти да не би да допускаш, че ДПС случайно е назаконна мафиотска организация финансирана отвън за да унищожава България? Сигурно допускаш иначе защо ще ни плашиш с ДПС? Значи опасно е казваш да се налива вода в тая мелница...- тук разбира се няма как да не се съглася естествено но за онези за които предполагам гласуваш (всъщност която и да е от всички партии участвали със властта) ДПС е съвсем нормално явление, коалиционен партньор а лидерът и - най- добрия политик. (Какъв ли ще е най-лошия?). И как да не се налива вода в тая мелница? Като гласуваш за тия колониалните партии, като не гласуваш? или...пак мислене се иска.За това че не си разбрал кои са и какви са въпросните Докови - твой проблем. Мислещите хора отдавна разбраха.И най-важното (това не е за теб "мислителю" номер 36 сложно е) - Трябва ли национализмът да е партийна програма? Според мен не. Трябва да се възпитава у всяко дете и да бъде верую на всеки българин. Да присъства невидимо във всяка една партия без дори да бъде афиширан открито. Защо обаче се стигна до синтезирането му като партийна доктрина? Отговор: ЗАРАДИ ПЪЛНОТО МУ ОТСЪСТВИЕ И ПОТЪПКВАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ. И така е навсякъде по света за съжале
37
0
 
0
 
! Отговори
атака преди 15 години
Няма нужда ти си овцата не ние и като говориш за простолюдието то аз съм на 58 и имам 2 висши и съм служил 38 месеца.Ясно ли ти е мушморок анонимен.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Четох коментара на 3 разбудил тази полемика. За някой от нещата не знам дали са верни но Волен Сидеров действително не е ходил в казарма и наистина с медицинско с 10 деоптъра е писан Негоден за военна служба а Волен дори не носи очила сега когато е на 51 години. Ако си националист и защитаваш националните интереси на страната си то поне да бе направил това ,което всеки български мъж е направил без да си лепи етикета-НАЦИОНАЛИСТ да бе служил като мъж в Армията ,която тогава главно ни пазеше от Турция. Е как така мразиш Турците а не си отишал да пазиш Българите от тях? Склонен съм да повярвам ,че Атака наливат вода в чужда мелница и по-конкретно в ДПС ,защото едва ли има чак толкова извратени хора ,които да не потвърдят ,че след като се появи Атака Турския Електорат се увеличи близо два пъти а гласуващите от Турция са намалели наполовина! Също така е вярно ,че Волен си взе изпита за Висшето образование с отче наш! И това е факт ,който всички медии разпространиха еми извинявайте ама аз за моето висше освен държавен изпит , правих и дипломна работа която писах половин година . Не може по-такъв начин да се излагаш. А магистрала Тракия ако си мислите ,че е постановка ,достатъчно е да чуете думите на шофьора -набеден ,че бил Чернев- който по Би-ти-ви каза ,че когато пукал третата гума видял ,че на задната седалка стенел много възрастен човек и в този момент каза той , разбрах ,че правим голяма грешка но Сидеров бе като обладан (сигурно от дявал) и размахваше пистолета си!! В следващия миг ,колата тръгна с *** газ по капли а Сидеров започна да стреля по колата!! Нормален ли е такъв човек? Ами ако ви се случи на вас? И къде е атентата? Какво да не би да е стрелял по сидеров? И с кво оръжие е нападнал добре охранявания и въоръжен Сидеров? Ми мислете малко.. Или вие сте като овцете ,накъдето ви кажат на там гледате. За това и само простолюдието е в тая партия.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
hehhhahahhahh pak se zapo4va sas sapunkata
34
0
 
0
 
! Отговори
атака преди 15 години
Браво на 32 Всичко си е точно така,а този под мен не пише на кирилица. Анонимен-мижитурка. Пълен сополанко.Но народа е търпелив и все някога ще изохка,дано да не е твърде късно.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ZATVOR ZA TOZI *** !!! TOI EE BOLEN ..
32
0
 
0
 
! Отговори
PLAM преди 15 години
Номер 10,11 и 14 са с БЛЕСТЯЩИ коментари.Изчерпали са почти всичко,което може да се каже с няколко реда тук.Искам само да добавя,че хора,които нито веднъж не са гледали дискусионните студиа по СКАТ и не са прочели и един ред от в-к "Атака",е желателно да не бълват плиткоумната си помия срещ Сидеров и партията му.Няма нужда да ни повтаряте неща,които четем и гледаме в правителствените вестници и телевизии и чиято цел е промиване на мозъка.Като прочетох коментара на номер 3,ми стана ясно,че целта е постигната.Поне при него на 100%.Няма да влизам в подробности,само ще кажа нещо,което явно не се знае от много хора.Става дума за случката на магистрала "Тракия".Въпросното "невинно" момченце Роман,като награда за добре-свършената работа,беше 10 -то в списъка на млади хора,които имат право да работят в президентсвтото.Това може да се провери.Какво е станало по-нататък-дали е започнал слугинаж при Гоце или не-не знам.Просто темата не ме вълнува и спрях да се интересувам.Но е факт,че така се отблагодаряват комунистите с *** на техните послуници.Какъвто е номер 3 тук.Само не знам,дали въпросният номер 3,за оплюванията на единствената свястна партия в Бг и лидера й,е получил апартамент,както Валерия Велева от Доган бей,или нещо по-дребно.Оставям го той да каже.
31
0
 
0
 
! Отговори
Solomon преди 15 години
Повече от 10 години не съм гласувал на никакви БГ избори но за следващите парламентарни спецялно ще си наглася така одпуската че да си дам гласът . Декларирам че това ще е за А Т А К А
30
0
 
0
 
! Отговори
Луд Доктор преди 15 години
ДА СЕ НАКАЖЕ СЕСТРАТА. ЗАЩО НЕ ИМ Е ДАЛА ХАПЧЕТАТА!!ВЕДНАГА ИМ ДАЙТЕ ХАПЧЕТАТА. СТАВА ОПАСНО!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 15 години
Щом говориш много-си неудобен.Следователно отиваш на съд.Това дело ме убеди че трябва дагласувам за Атака.Ако осъдят Сидеров ще стана активист на партията.Честно.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе Ванче, какви коалиционни партньори могат да бъдат БСП и Атака? Не пиши повече глупости.
27
0
 
0
 
! Отговори
Vanq преди 15 години
за всички мислещи хора е ясно,че това са следващите коалиционни партньори...атака и бсп!
26
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Методиев Охрид преди 15 години
До номер 23!!Отговора на въпроса ви е лесен-защото кретеноидните илитерати са толерирани негласно от собствениците на много сайтове,защото всяко кликване за тях е важно!! Ако се въведе забрана за писане на лайняница ще има полза за всички!!
25
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 15 години
ABE 4OVEK TI PRO4ETE LI KAKVO SI NAPISAL - VSE EDNO SI SE RODIL V4ERA I JIVEESH NA MARS !?!
24
0
 
0
 
! Отговори
VOLEN SIDEROV NAMBAR преди 15 години
SICHKI SA STRAHUAT OT ATAKA NO NIE SHTE SMAJEM GADNITE BOKLUCI GLASUVAITE ZA ATAKA
23
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател от Българ преди 15 години
Защо вие драги дами и господа не се научите да пишете с български букви? Ако употребявате латиница пишете на английски или немски! Грозно е да се пише на български с латиница! Уважавайте делото на братята Св.Св.Кирил и Методий! А по отношение на статията, търсят си неща, които да отклоняват вниманието на българина от злободневните въпроси!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе що прокуратурата не вземе да потърси сметка на тези които застроиха цялото черноморие с хотели - да докажат как са изкарали милионите за тези хотели? Ами тръгнали да съдят Волен Сидеров заради някакъв смешен (и вероятно предварително организирана постановка срещу него) инцидент на автомагистрала Тракия.
21
0
 
0
 
! Отговори
anarhista преди 15 години
Poviarvaite mi idva kylominaciata, NEIZBEJNO E!!SHTE VIDITE ...BALGARITE NEZASLYJAVAT TOVA IMA MNOGO VIARVASHTI HORA KOITO ZASLYJAVAT DA JIVEIAT DOBRE TYK!!
20
0
 
0
 
! Отговори
д-р. Генев преди 15 години
четейки се натъквам на простаци които си позволяват да обиждат хора изказващи лично мнение ! Моля *** на сайта да елиминират такива като това с номер 20 , защото писаното от това същото просто е признак на много агресия и злоба , а в тези сайтове всеки има право на собствена гледна точка по новините