Европа пращала писма, тук ги криели

Вицепремиерът Плугчиева обяви, че страната ни има краен срок да се справи с европарите, иначе Брюксел врътва кранчето
12 май 2008 10:08,
28
Европа пращала писма, тук ги криели
Снимка: Булфото

"Посланието е ясно формулирано, срокът е поставен и е краен", каза вицепремиерът Меглена Плугчиева по повод на писмото на генералния директор Майкъл Лий за спиране на парите от еврофондовете.

Очакванията на Брюксел са всеки, който е поел някакъв ангажимент, да си свърши работата, коментира вицепремиерът пред Нова телевизия.

Плугчиева отказа да прави анализ със стара дата кой носи политическата отговорност за забавянето и незадоволителните резултати.

Тя уточни, че кореспонденцията на Лий е с националния ръководител - зам.-министъра на финансите Димитър Ивановски и се отнася до съответните ръководители по усвояването на предприсъединителните програми ФАР, САПАРД и ИСПА в министерствата на земеделието, транспорта, регионалното развитие и екологията.

Според Плугчиева ръководителите на по-високо ниво - министри и премиер, не са били информирани за проблемите.

Тя употреби изразите "неглижиране", "забавяне" и "арогантност" за работата на преките отговорници във ведомствата.

"Проблем е ниското заплащане, заради което хората напускат работа и администрацията ни е обезкръвена", посочи вицепремиерът.

Според нея няма европейска страна, в която административният апарат да е така подценен.

Предстоят проверки в изпълнителните агенции, създадени за управление на парите от еврофондовете, до края на май идват европейски експерти в земеделското министерство за САПАРД, както и представители на контролното звено ОЛАФ.

"Лош манталитет е да чакаме да стане кризата и чак тогава да взимаме мерки", каза още Плугчиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КВА Е ТЯЗ СНИМКА на пощенски кутии бре??!?!? Да не би да си мислите че ги пращали тия писма по пощенски гълъби ххахаахТва Интернет, домати - краставици.... номер едно сме!!хахахахах
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според нея няма европейска страна, в която административният апарат да е така подценен.ПЕЧАТНА ГРЕШКА -> "ПОДЦЕНЕН" -->> "НАДЦЕНЕН" или "БЕЗМИСЛЕН"
25
1
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
Niakoi se smeiat, ama na men hich ne mi e do smiah, zastoto tova e istina. v BG pismata ne se dostaviat i mnogo chesto se gubiat-imam dulgogodishen kofti opit, koito produlzava i prez poslednite 10 godini....... ne znam na kakvo tochno se dulzi, no e goliama gadoria! predi vreme pone bulgarskite pisma se dostaviaha redovno-za chuzbinskite, ako si kusmetlia, i sega produlzava sustata divotia, no veche i bulgarskata korespondenzia e -ako si kusmetlia.
24
1
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
S teb sam choveche!!!! stahovita ideia, no s mnogo dobur analog v istoriata. mi togava niama da se pliuem edni drugi-a ste si znaem otkude idva problema-drugite ste sa ni vinovni-kakto vinagi!!!!
23
1
 
0
 
! Отговори
kamenl преди 15 години
Вие се подигравате, обаче това "надаване на вой" има ясен политически смисъл: след месец, като ни спрат всички пари и минат обратно под контрола на Брюксел, коми пропагандата ще ревне че Плугчиева си е казала че работа трябва да има, ама е имало "обстоятелства" които са попречили.Важното е винаги да има теза, която да подложат на пенсиите и *** - без значение колко е *** тезата. Избирателя на комуноидите има нужда от погалване по главата, не от смислени думи и действия.
22
1
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
Хвала Боже, най- накрая ми стана ясно защо се дъним така пред Брюксел! Добре, че туриха тази умна жена за вицепремиер, да ни каже на на, простите овци, че на администрациата й са малки заплатите и затова бойкотират държавата, та дано бял ден да не види, камо ли европейските пари! А и като си представя колко ни е мнооого администрациата - треска ме тресе!!!
21
1
 
0
 
! Отговори
Sanarodnik преди 15 години
...na 20-ti,predlagam "Dnes.bg"da napravi anketa tuk,i da ya razprostrani chrez mediite....Siguren sam, che mnozinstvoto ot misleshtite hora shte podkrepyat predlodzhenieto na 20-ti...Nyama da e pretsident v istoriyata ni...Nie tsar chuzdinets si vzemahme na vremeto...che edno pravitelstvo li shte ni se opre.....!
20
1
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Всички сме си виновни - робски душици сме.А робството ражда завистта и подлостта. Поради това, вместо да се обединим и да изтласкаме умни и кадърни личности да ни управляват, ние се крием в черупките си-не ходим да гласуваме,защото няма за кой, подливаме си вода един на друг и т.н. - вица за българския казан в ада е показателен! И след всички тези мисли, единствения изход, който ми идва в главата е да ни назначат правителство от ЕС, контрола/МВР/ да поемат германците, културата-французите, социалното-скандинавци, финансите-англичаните, селското стопанство-испанците, а за нас-нищо! Да се разтурят партиите, да се национализира всичко и да се почне на чисто - от нулата! Чак тогава ще се оправим!
19
1
 
0
 
! Отговори
Deutscho преди 15 години
Ей значи, заради една секретарка или пощальон без малко да не се разберем с Европа-та..*** смотаните оправдания, да не говорим за тази кифла Плугчиева...
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тези пощенски кутии от снимката много ми приличат на същите, поставени на ъгъла на пощата в Сливен... хахахах, ама те са! същите! пощенски код 8800 :Д след второ оглеждане... :Д:Д
17
1
 
0
 
! Отговори
someone преди 15 години
Ако се забрани на хората без завършено средно образование, замина постоянният електорат на ДПС :D :D :D
16
1
 
0
 
! Отговори
pozdrav преди 15 години
6te gi kriqt kato ne mogat da gi pro4etat.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ще бъде, но след като ги обесим публично :))))
14
1
 
0
 
! Отговори
do 13 преди 15 години
sy6to i na horata bez zavyr6eno sredno obrazovanie trabva da se zabrani, na avtobusite sy6to ... *** mi to tova mai nikoga nqma da go byde
13
1
 
0
 
! Отговори
someone преди 15 години
Правителството ти води страната към пълен провал, не само на Европейско ниво, а и на световно... Дойдеш ли на власт, настъпва мизерия и глад, скандали, корупция и инфлация. Дано никога повече не влезнеш в парламента ! И дано се забрани на изкуфелите червени бабички и дядовци да гласуват, защото само усложняват положението на младите и амбициозни хорица. Трябва да се приеме закон, който забранява гласуването на хора над 60 г. възраст поради психични отклонения !
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami nie ne mojem po-byrzo da rabotim, taka sme si sviknali ot krai vreme
11
1
 
0
 
! Отговори
Знаещ преди 15 години
Да дойде Пиночет и да оправи работата! Тая като толкова много знае , къде беше до сега ? Чешеше се из Европата и гледаше как стават нещата в Германия .Да приложим челния немски опит и да оправим забатаченото !
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимно преди 15 години
Мачкаха ни германци, мачкаха ни турци, сега ни мачкат Българи-комунисти! Мисля че трябва пак да се върнем няколко годинки назад и да грабнем оръжието, да направим гражданска война!
9
1
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
ха хах - не бе, пощаджийката е виновна. Накажате нея с мъмрене. Тия съвсем ни взеха за канарчета. :))
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на едните им били малки заплатите и затова не работели - и няма проблем, други са гладни и крадат - и няма проблем, други са им малки пенсиите и гласуват за БСП, предлагам регистрация за гласуване и интегрална бюлетина с много позиции - да гласуваме за кмет, парламент, районен съдия и прокурор, шеф на РДВР, шеф на общинската болница, шеф на водопада и така. всички висши позиции трябва да са избираеми и мандатни - тогава ще се оправим.