Застопориха акцизите на горивата

През следващите две години налозите за дизеловото гориво и безоловния бензин няма да се вдигат
20 май 2008 14:58,
3
Застопориха акцизите на горивата
Снимка: БГНЕС

Акцизите на дизеловото гориво и безоловния бензин няма да се вдигат през следващите две години.

Това беше договорено на среща в Министерство на транспорта с участието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, министъра на икономиката Петър Димитров, зам.-министъра на финансите Кирил Желев, генералния директор на Лукойл България Валентин Златев и представители на ръководствата на браншовите организации в транспорта.

Превозвачите обявиха, че техните искания са удовлетворени само на 60 на сто. На тяхното предложение част от акциза на дизеловото гориво да се преразпредели върху други видове горива от финансовото министерство отговориха, че България има договорености с Европейската комисия и това не е възможно.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
STALIN преди 15 години
Tva li e socialnata politika na BSP? 2.50 za nafta da davam?????? Svaliaite akciza be goveda!!! Tova ne e normalno s 300 evro zaplati v BG da plashtame po-skupa nafta ot Greece!!! Mamka vi komunisticheska deebem!!!
1
0
 
17
 
! Отговори
rat преди 15 години
Е бравос...дай като карам бензин да плащам акциз и на дизела!!! Егати малоумното искане...нестига че не оправят дупките по пътищата,а трябваше част от цената на горивата да иде там ама и още простотия...да вземат да кажат защо гледат цената на "американския петрол",а ние преработваме руски който е доста по-евтин?!май това е по-правелен въпрос...