Филип Димитров си тръгна

"Един певец трябва да слезе от сцената преди да загуби гласа си, за да не стане смешен", обяви първият премиер от редиците на СДС
4 юни 2008 08:13,
28
Филип Димитров си тръгна
Снимка: БГНЕС

"Ние не пожелахме да се самообразоваме и затова сега под натиск на ЕС ще се образоваме", коментира настоящата ситуация в България Филип Димитров и обяви, че напуска политиката.

"Ние изпълнихме целта си - членове сме на ЕС. Е, не е хубаво да си тройкаджия дори и в елитно училище, иронизира положението първият премиер от СДС (1991 г. - 1992 г.). Но няма къде да ходим, дори и най-бедната страна в Европа, но трябва да се справим, макар и под натиск", каза той.

На въпрос дали неговото напускане на политиката не се дължи на това, че в България по принцип политиците не търпят интелектуалците, той отговори, че така и не е разбрал понятието интелектуалец на БГ-почва, независимо, че внимателно е прочел Пол Джоунс.

Филип Димитров се самоиронизира, като каза, че един певец трябва да слезе от сцената преди да загуби гласа си, за да не стане смешен.

Димитров ще подаде заявлението си за излизане от парламента най-вероятно до средата на другия месец, защото преди това има поети ангажименти.

"Не си сменям нито убежденията, нито партията и оставам член на СДС", уточни той.

Филип Димитров е вторият лидер от СДС, която се оттегли от активния политически живот.

Миналата година през септември синята партия напусна Петър Стоянов - президент (1996 - 2001).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
на Филип Димитров бих му казала, че е закъснял с оттеглянето си с цели 16 години. Трябваше да стори това през 92-ра когато поиска вота на доверие и заради това първото правителство на СДС падна
26
0
 
1
 
! Отговори
Riva преди 15 години
Ако някой е забравил, трябва да му се припомни, че Филип Димитров беше първият председател на СДС, който направи опит да отдели съюза от сценария на комунистите, да си направят контролирана опозиция. Като се има предвид колко дълъг и мъчителен е този процес, трябва да му се засвидетелства полагащото му се уважение и признание. Вярно дошло е време политиката в СДС да се прави от нови хора и това е още една причина за уважение към Филип, най-малко защото не се хвана да си направи своя партия или фракция, както другите преди него. Отделно може да се каже и това, че той беше един от първите, който заговори за консервативизъм в бъдещето на СДС. Трябваше да минат много години, тази тема да стане отново актуална и да се посочи категорично, че СДС трябва да избере неоконсерватизма като своя физиономия. Благодаря ти Фил, защото имаше тежки дни, когато само мисълта за теб и СДС, ми даваха някаква надежда и вяра в промените и бъдещето на България.Бъди жив и здрав! Желая ти успех в поприще по-благодарно от политиката.
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
mnogo si prav 19ala se iska pone malko mozyk da se vidqt tezi ne6ta.o4evidno v Bg misleneto e deficit, za tova trqbva da tyrsim sebepodobnite si i da se sdrujavame po ubejdeniq.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 19 пръдна ли или искаше нещо да кажеш ?
23
0
 
1
 
! Отговори
Drug преди 15 години
Pomnete mi dumata - tozi tyrsi vnimanie, shte se dovleche predi oshte da sie trygnal!
22
0
 
1
 
! Отговори
kamenl преди 15 години
Много интелигентен мъж, автор на някои от най-добрите анализи за прехода, които съм чел. За съжаление, убеден демократ, и като такъв не успя да разбере че комуниста не иска молитва, иска мотика (забита в главата)
21
0
 
1
 
! Отговори
оСД до Атака преди 15 години
и много добре той е философ.Ама защо падна без бой .Той помисли че демокрацията е дошла . Да ама не Старите вълци ограбиха и ограбват страната ни в едно с царчето и боздуганчо
20
0
 
1
 
! Отговори
cska преди 15 години
i za fd na izprovodjak, da mu haresa
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
На пръв поглед добра новина. Един п..ст по-малко в българската политика. След толкова национални предателства, слугинаж, служба на чужди държави срещу българския народ (и преди и сега) синьо-жълтия комунист манипулиран най-малкото заради об..ните си наклонности, явно е заслужил да мине задкулисите. Но не сме чак толкова наивни. Нека първо разберем къде отива. Отива на инструктаж при господарите си. Да си получи парите под формата на лекции в американски университети навярно. Както повечето е..ки ***. Те така плащат - с хонорари от лекции. Модерна форма на корупция. И Горбачов - гробокопачът (не на комунизма - той си е жив и здрав) а на Русия. Лекции изнася човекът с петното и добре си живее. Да не забравяме и другия хоноруван клакьор Петър Стоянов - авторът на скудоумната идея за "цивилизационния" избор който други направиха вместо нас. Като че ли българския народ не е направил своя цивилизационен избор още преди столетия. Трагично, но е добре да се знае макар и постфактум. И аз гласувах за него за съжаление. Само, че задачата му беше да е просто спаринг партьор на Гоце на едни избори. Театър който заблуди много хора. И досие му похвърлиха - да кротува и да не се прави на герой. Умеят ги тези работи те, но е време и ние да ги научим. И на следващите пък изобщо не се кандидатира (скандала агент Виктор) въпреки, че имаше шанс да слечели и остави още по комични от него кандидати да бъдат следващите спаринг партьори на Гоце. Разиграха добре познатата сценка с поредното разцепване на СДС. Помним. Една сервитьорка- от УБО бяха поставили начело на СДС тогава. Нещо за гаражи някакви се говореше но истинските и заслуги са във външната политика (не на българската разбира се). Къде ли се скри този агент Виктор за който единственото занимание преди 10.11 било да слуша Бийтълс. (сякаш други не са ги слушали) или поне така тръбеше пропагандата. А да - обикаля американски университети да чете лекции. Комична картинка. С какво ли може да просвети американските студенти по юридически и политически науки един български бракоразводен адвокат. Същото се отнася до нещото от снимката. Преценили са господарите че и то (нещото) трябва да се присъедини към кохортата *** за които се смята, че не са изхабени политически т.е. все още някой може и да повярва в тях и бързат да ги спасят за да ги използват в бъдеще. Сценария е ясен. Триумфално завръщане на някой като този. Медийна еуфория, купени избори и... помнете ми думата - този ще е поредния който ще ни "оправи" някой ден след поредната национална трагедия. Естествено в коалиция с ДПС.Помним 1992. Вземат властта по заповед - дават я по заповед. Такива ми ти работи с подобни гнусни, извратени "неща" кой знае защо родени в България.
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Големи *** сте. *** сте, прости сте, но за да го осъзнаете, трябва малко мозъчен капацитет, който ви липсва.А) Ставайки Министър Председател, не означава автоматично, че цялата власт е в ръцете ти и всеки прави, каквото му кажеш - припомням - по времето на Ф. Димитров местната власт беше тъмно червена номенклатура.Б)Издигнат ли те на власт, винаги се намира някой от твоите редици, който да иска да ти е на мястото. В)Г)има ли смисъл да продължавам. Били псевдо политици, били не знам какви си.... били брадати..... Единствено времето и делата им показаха, кои са се вкопчили здраво във властта и до ден днешен седят в парламента и кои разчитат на собствените си умения да си изкарват прехраната. Отдавна трябва в БГ Депутатстването да стане неплатено финансово, за да не ходят хора, които само на такива доходи разчитат.
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Нещастници, да плюете можете, но да видите истината не можете. Къде е доносникът Венци Димитров - този който удари шамар навремето на Филип Димитров. Ако сте забравили първо се подложи на царя,но го разкриха, че има досие на ДС доносник, а сега е президентски човек. Този поне не измени на идеята. Затова заслужава УВАЖЕНИЕ. Не вижда смисъл човека да яде народна пара да да симулира дейност. Затова се иска морал, който липсва на повечето от бг-населението. Чипът господа,чипът май излезе ганьовски.Но племето българско винаги е мразило учените и различните.Българската история е огледало на това-заклани,убити, антентати, концлагери, така до ден днешен. Срам!
16
0
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 15 години
ФиАето слушка много покровителите си.
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"Ф. Д. се самоиронизира като каза, че един певец трябва да слезе от сцената преди да загуби гласа си, за да не стане смешен."Да, той бе възторжен певец на лъжепрехода, какъв глас само! По негово време "демократите" се отличаваха от "живковистите" предимно с това, че бяха с бради. Ех, времена... Важното е че постигнаха целта си - сега хората не се интересуват от партии, вече са съгласни да бъдат управлявани и от НЕК или да гласуват за някой ТЕЦ, или за Ара Аудио Видео, май така му се викаше...
14
0
 
1
 
! Отговори
- преди 15 години
Можеше и въобще да не идва...Един луд по-малко в политиката.
13
0
 
1
 
! Отговори
GoWest преди 15 години
в друг коловоз каза човека! Плюйте колкото си искате ***! А сегашните политици още малко им остава на българина да му кипне и трамвай номер 97 да мине през народното събрание - други ще са ватманите но нищо. Хайде събуди се Българино!
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Навря се в нещо,което не знаеше какво е,дълго време се чуди какво прави там и накрая се сети!Е,лек път!
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ужасен политик, мекушав, още един от тези които превърнаха дясната идея в пародия
10
0
 
1
 
! Отговори
пак аз преди 15 години
"Ние не пожелахме да се самообразоваме и затова сега под натиск на ЕС ще се образоваме"Не Европата ами папата да дойде - няма да се образоваме...Такива като вас само калашник ги оправя и после при майките ви - да ви направим наново...
9
0
 
1
 
! Отговори
пак аз преди 15 години
ейййй, няма да се научите бе...Не мога да разбера неграмотни ли сте, *** ли сте, мързеливи ли сте или сте си природно тъпички.А бе има едно такова нещо наречено компютър (то не ми е ясно как сте написали постовете си без да знаете кво е тва), та част от този компютър е и клавиатурката..., та на клавиятурката има клавиши..., та върху тези клавищи има буквички - една част са от една друга азбука (наричаме я латиница), а друга част са си на нашата родна - кирилица.Ако сте толкова *** че не знаете как да си настроите операционната система (т'ва дето кара компютъра ви да работи и да показва нещо на екранчето) - извикайте някой по-умен (много, ама много по-умен от вас) и го помолете срещу 5 лева да ви го "бутне" така че да можете да пишете на родния си език...*** с ***...НАУЧЕТЕ СЕ БЕ АБДАЛИ....
8
0
 
1
 
! Отговори
pedro преди 15 години
Един от малкото почтенни хора в тоя парламент. Явно и той разбра, че вече нищо не може да се направи срещу тая ***. Жалко .........