Насила Първанов се не става

Президентът: Не знам кой иска на сила да ни събере /Георги Първанов и Бойко Борисов бел.ред./ в политиката
12 юни 2008 08:12,
17
Насила Първанов се не става
Снимка: Булфото

"На футболни срещи, при които с Бойко Борисов сме в един отбор, обикновено сме побеждавали. Не знам кой иска на сила да ни събере и в политиката", казва президентът Георги Първанов в интервю за в. "Труд".

По повод на твърденията на политолога Стефан Гамизов, че той е недемократ, държавният глава отговаря: Този човек даже не си прави труда да обоснове това противопоставяне. Разбира се, не е виновен този, който яде баницата. Проблемът е кой го подтиква, кой му осигурява тези възможности и трибуна, за да лансира почти всекидневно своите тежки обвинения да внушава заплахи, че ще има кървави избори, че в държавата стават ужасяващи неща.

По думите на държавния глава Борисов и Първанов има за какво да бъдат критикувани.

"Порочно е обаче вместо да излезе един или друг лидер и да направи своите критики, да разчита на поставени лица. Порочно е да се бяга от дебатите за политиката за управлението. До нищо добро няма да доведе залагането на такива тенденции", заявява Първанов.

По повод на информацията, че премиерски съветници и по специално медийният Ивайло Данаилов е станал директор на борда в мини "Марица-Изток", Първанов казва следното: Намирам за сериозна политическа грешка на министър председателя /ако е вярна информацията в медиите/ слагането не само на този негов съветник, но и на други в бордове на предприятия, при това без те да имат отношение към съответния бранш или материя.

На въпроса дали новият министър на вътрешните работи ще се справи с престъпността и кризата в МВР, Георги Първанов заявява: Ако престъпниците по улиците не бъдат натикани в ъгъла, ако те не разберат, че те не могат да бъдат над държавността, министър Миков може да направи най-добрите закони, но няма да убеди хората, че е направил реформа и това съм му го казал.

Георги Първанов не приема, че "всички босове се движат по-тежко и по-добре охранявани, отколкото който и да е държавник".

"За мен това е недопустимо. Това обезверява хората от МВР в ефективността на системата ...Най-малко трябва да им се проверят лицензиите, защото около тези босове има въоръжени части колкото за половин армия", казва още държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Гоце Гоцев преди 15 години
почна да се изявува во медиите . Кога требуваше да се направи нешто за рушветчията Амет , или Р.Овч. , или Румен Главъта , што си пие водката со криминалци - никаков го немаше . Кога спонзорот му от Перник го фанаха со крадените от ФАР пари , пак се криеше като партизанин на 7-ми септември 1944. А сЕга , секойдневно се изявува , и акъл дава , се едно не е обичен ***(к)ьонолизец , и *** на бугарската УДБА , а некой со велика памет !Море, *** с ***.......
15
0
 
0
 
! Отговори
Гоцеола преди 15 години
Амчи да беха споменали и най новата правна "придобивка" на Президентството-др. Доков-Магистралски-младши......бореца срещу фашизма....
14
0
 
0
 
! Отговори
Добри Божилов преди 15 години
Леле мале какви *** били Първанов и Бойко. Мислех ги за по-сериозни хора. Ако един политолог от типа на Гамизов, може да предизвика такава гневна реакция, то това не е държава. Това е пародия на политици. Започвам да си вярвам, че моята мини-партия може да ги бие на избори... Смешници.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Уважаеми Г-н Президент!Уважаеми сънародници!Моля Ви, оставете на мира премиера Станишев, защото той самия няма нищо общо с управлението на държавата, а е просто послушна кукла на конци и жертва на ситуацията, няма лична вина!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е една демагогия на президента. Голямата корупция в изборите идва от президента и от изпълнителната власт. Оттам идват проблемите. И този цирк със залавянето на местни мафиоти за купуване на гласове е опит за пренасочване. Това е стара теза на президента че корупция има по общините, а на централно ниво няма. Това не е така. Големият проблем, с който ще се сблъскаме на парламентарните избори, няма да са местните олигарси, а големите. Тези сблъсъци между Станишев и Първанов са точно сблъсъци на икономическите кръгове около тях
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето ви тука една статийка от в. СЕГА от миналата събота.Четете внимателлно да видите как стоят нещата: Съветниците - много власт и малко отговорностОще когато Станишев влезе в премиерския си кабинет за първи път, Ирена Борисова вече беше спечелила конкурса за съветник по протокола, същото направи и шефката на правителствения протокол Боряна Симеонова.Най-близките служители до министрите и премиера са в сянка, правителственият пресцентър дава с мъка и най-малката информация, свързана с тяхДевет са явните съветници на премиера Сергей Станишев, които работят на щат или по граждански договор към политическия му кабинет. Тяхната работа е да формират мнения, да предлагат политики, да подготвят документи, да участват в комисии за избор на важни длъжности. Те остават встрани от обществения интерес и най-често могат да бъдат забелязани по време на задграничните командировки на премиера. Съветниците не подават имуществени декларации и не обявяват конфликт на интереси, независимо че са най-близко до премиера. Съветниците на Станишев никъде не са обявени публично и затова вестник "Сега" поиска данни за тях по закона за достъп до обществена информация. От правителствената пресслужба предоставиха само двете им имена, вероятно за да не може да се направи справка за участие във фирми и фондации. В тайна запазиха и времето, от което заемат този пост, защото според шефа на правителствения пресцентър Таня Джаджева това са лични данни. Не съобщиха и сферите, в които подпомагат работата на премиера. Причината - нямали ресори и отговаряли за всичко. Двама от съветниците са назначени на граждански договор - Лидия Руменова и Росен Карадимов.Неофициално обаче се знае, че Валентин Радомирски е ангажиран с въпросите на външната политика. 31-годишният Драгомир Стойнев дава съвети в областта на икономиката. За връзка с медиите, синдикатите и работодателите отговаря Ивайло Данаилов. Лидия Руменова се занимава с имотни въпроси и връщане на земите. Иван Дочев отговаря за военните въпроси. Той е и секретар на междуведомствения съвет по ВПК и мобилизационната готовност на страната. Калин Славов следи здравеопазването. Ценка Василева има едни от най-силните позиции в Министерския съвет, но не е ясно по какво точно съветва премиера, скрито зад понятието "секторни политики".Още двама премиерски съветници са с не съвсем ясни функции. Росен Карадимов, който вече трета година се спряга като бъдещ говорител на кабинета, засега е натоварен да пише словата на премиера. Ирена Борисова може би е с най-силни позиции пред Станишев. "Май го съветвала нещо за протокола, макар че в МС има цяла дирекция "Правителствен протокол", опитват се да се ориентират служители от сградата на "Дондуков" 1. Тя е около 26-годишна и служители в МС разказват, че стои в стаята преди премиерския кабинет, при секретарките. По време на задгранични визити на премиера попада много по-често в списъка с официалната делегация от някои други съветници като Лидия
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ехеее, то само Ивайло Данаилов да беше в бордове.... Всичките съветници и съветнички на премиера, пресаташето на премиера и съпруга й са в бордовете на разни предприятия! Първанов естествено знае тая работа, ама що да казва поименно?
9
0
 
0
 
! Отговори
Илия Павлов преди 15 години
Гоцеола Сирещянски май е решил да скине лекичко "опашката на гущера на мутрокомунизма",за да не уплаши горките европейци....
8
0
 
0
 
! Отговори
lakshmi преди 15 години
Босовете не са на улицата ,а в парламента!
7
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
беше създадена от БСП (най-старата терористична организация в света).Така че Гоце да не се прави на паднал от Марс. Защото все някога ще го застигне възмездието. Както, се надявам, и всички негови ортаци.
6
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
- Когато се съмняваш в правописа, поглеждай в правиписния речник- Ама аз никога не се съмнявам?!
5
0
 
0
 
! Отговори
OK преди 15 години
Порочно било да се бяга от политически дебати. Че кой отказа да има дебати по време на президентската кампания. Егати държавата, на която Първанов й е президент :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Neon Knight преди 15 години
Тези приказки са като за вечиринка в село Сирищник, откъдето си излязъл.
3
0
 
0
 
! Отговори
буба лззи преди 15 години
Аааа, точно са си ПОСТАВЕНИ лицата! Хич не са се объркали, нали си знаят как ги ПОСТАВЯТ там, където им трябват най-доверени! Така че на посъзнателно ниво журналистите са НАЯСНО! Само дето не са си НАМЯСТО:):):)О
2
0
 
0
 
! Отговори
Пак съм аз преди 15 години
"Порочно е обаче вместо да излезе един или друг лидер и да направи своите критики, да разчита на поставени лица. Порочно е да се бяга от дебатите за политиката за управлението. До нищо добро няма да доведе залагането на такива тенденции", заявява Първанов. Когато направих бележката за заглавието, не бях прочела целия текст. Както може да се забележи, в текста не става дума за "поставени" лица, а за "ПОДСТАВЕНИ" лица! Не знам с какво образование е авторът, но си мисля, че не е редно статиите да се пишат от хора, които нямат елементарна представа от граматика и им липсва усет за езика!
1
0
 
0
 
! Отговори
Marina преди 15 години
"Насила" е една дума, понеже е наречие: "Как?" - "насила"!Когато не сте сигурни, обръщайте се към правописния речник на българския език! Наречията се учат в пети клас!Както е казал Пайсий: "Болгарино, знай своя род и език!" - Това се отнася и за журналистите!