Шофьорът на Фатик е намерен мъртъв

42-годишният Желязков се е прострелял в слепоочието с пистолет "Парабел". Оставил е и предсмъртно писмо, в което не посочил причините за самоубийството, само се сбогувал с близките си.
16 апр 2005 15:50,
Шофьорът на Фатик е намерен мъртъв
Мерцедесът, каран от Желязков по време на покушението срещу Фатик Снимка: Булфото

В брезнишкото село Душинци е открит трупът на Румен Желязков, който е бил шофьор на убития през 20036 г. Фатик, съобщиха от полицията. Тялото на Желязков е открито вчера в къща на негов приятел.

42-годишният Желязков се прострелял в слепоочието с пистолет "Парабел". Оставил е и предсмъртно писмо, в което не посочил причините за самоубийството, само се сбогувал с близките си.

Трагичният инцидент станал през януари, трупът бил мумифициран от студа. Собственикът на къщата го открил вчера, защото през зимата не бил ходил в там.

Не се изключва и версията за убийство. По случая е заведено следствено дело.

40-годишният Филип Павлов Найденов-Фатик бе застрелян на 19 август 2003 година в автомобила си на кръстовището на бул. "България" и "Гоце Делчев" в столицата. При престрелката шофьорът на "Мерцедеса" Румен Желязков бе ранен. Публикации го определиха тогава като "близък бизнес партньор на убития".

За Фатик се предполага, че е бил замесен в наркотрафик, незаконна търговия с оръжие и кражба на коли. Той е син на известния в близкото минало оръжеен търговец Исмет Шабан, свързван от медиите с Държавна сигурност и организираните от нея канали за износ на оръжие и каптагон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание