Наши гейове: Свидетели сме на откровен фашизъм

С нищо не сме по-лоши, нито по-добри от всички други, коментират от БГО "Джемини"
28 юни 2008 13:15, Екип на Dnes.bg
290
Наши гейове: Свидетели сме на откровен фашизъм
Снимка: Булфото

Гейпарадът в столицата, който ще започне днес следобед от Моста на влюбените (зад НДК), е една от най-коментираните теми във виртуалните общности на българските гейове и лесбийки, установи проверка на Dnes.bg.

Преди седмица това събитие беше просто „гей-прайд”. Тази седмица станахме свидетели на нечувано досега посегателство към свободата и достойнството на една социална група в България, с нищо по-лоша, нито по-добра от всяка друга, пише в коментар на страницата на Българската гей организация „Джемини“.

Обикновеният човек, който не споделя противоречивите със законността си прокламации на националистите, беше наречен „малоумник”. Вече цяла седмица сме свидетели на откровен фашизъм и призиви за геноцид. Това се случва през 2008 година, в България – държавата, горда, че единствена в Европа е защитила евреите си по време на Втората световна война, коментират от БГО „Джемини“.

"Обръщаме внимание на г-н Расате, че в България няма нито един случай на лесбийска педофилия! Факт, който настояваме той сам да провери в медии и архивите на всички правораздавателни органи. Така сам ще се увери, че може да бъде спокоен от вероятно посегателство на хомосексуални хора спрямо неговата дъщеричка, за която той с право изпитва притеснения, поне до навършване на установената от Закона в България възрастова граница, за даване съгласие за секс.“, коментира Патриция Василева-Елия в сайта на българските лесбийки.

Във форума на BGLesbian четем и мнението на потребителката с ник „Терпсихора“- „И аз ще дойда, като се замисля, моят скептицизъм винаги е бил добър защитен механизъм, но тук не му е мястото. Писна ми да се обяснявам някому. Нямам какво да крия. Ще ми се веднъж да изляза над рамките си за някаква кауза и тази ще е тя.“

Припомняме, че гейпарадът стартира в 16.30 часа. Шествието ще приключи до Червената къща.

"Джемини" призовава участниците да не отговарят на провокации и да не участват в конфронтации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
2
 
0
 
! Отговори
boby преди 14 години
jalki kompleksirani sashtestva ostanaha v Bulgaria zatova nikoga nqma da mislqt razli4no i edin den kogato sobstvenite im deca podnesat novinata 4e izpitvat vle4enie kum sushtiq pol togava 6te gi vidim li v forumite da nalagat zlobnoto si mnenie
288
1
 
1
 
! Отговори
Cold преди 14 години
Мн ми е трудно да пиша, след всичките коментари ... Знаете ли защо, защото трябваше да се надрусам със хиляди лекарства, понеже доста от вас определиха тези като мен "болни"...Ще ви кажа само, че вие сте болни, да напомня че ние хомосексуалистие някога да сме пребивали до смърт "нормалните" някога да сме псували хетеротата или да сме се подигравали с вашата ориентация ... Вярно е , че повечето от "нас-хомотата" сме станали по злобни и надути , но това е заради вас противниците ни , защото от вашите обиди и омраза не ни остана друго, с което да се защитим. Истински добрия човек никога не кълне и псува по слабите нито се възползва от тях . Затова твърдя че хомотата са много повече хора от колкото Дрислиовците като вас които ни псувате... Като сте толкова извисени, защо прибягвате до псувни и насилие, и после ние сме били тъпите ... Иначе парадите от този сорт са , за да се отърсим от светската омраза и да застанем заедно един до друг и да покажем , че и ние сме хора със чувства и морал ... Не съм искал да се раждам гей ( момче съм btw ), но след като се случи защо да не го приема , както вие сте приели хетеро живота... Така че стига със фашистките си изказвания и се заемете със нещо сериозно , оправете си речника и спрете със псувните и насилието , И тогава ние гейовете ще спрем да организираме паради които явно толкова ви дразнят ...
287
2
 
0
 
! Отговори
глупак НОРМАЛЕН преди 15 години
Що им викат "гейове"?Нали са си ***.дера.сти!?
286
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Само комплексарят не може да приеме по-различният от него.Като не можеш да се докажеш като мъж много ясно,че ще плюеш по по-слабите и различни от теб,за да се почуатваш значим.
285
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дарина браво много првилно си разбрала. Те знаят на народа му трябва хляб и зрелища .е за хляба когато му дойде времето. Ама нали ни знаят хала пробутват ни разни прояви точно за отвличане на вниманието.
284
2
 
0
 
! Отговори
Таня преди 15 години
Хич не ми се занимава да пиша, ама няма как. За пореден път глупостта хвърли ръкавицата. Не зная защо реши,че съм писала най-много коментари по темата. Това ми е мисля петия. Темата ме вълнува "дълбоко" не защото съм хомо или би, както май намекваш, никой от близките ми не е, нито приятелите, тъй че не защитавам конкретен човек. Просто имам позиция. И аз да те попитам ти пък защо си така "дълбоко" против гейовете? Да не би любимия да има залитания с такава насоченост? :D Не ми се иска да те обиждам, въпреки че точно това ми се прииска да направя като прочетох,че за теб хомосексуалността е нещо "лошо", каквото е убийството. Ти не си добре. Наистина съм атеистка. И много ми се иска знам какво мисли твоят Бог за циклона в Мианмар,например или за Тибет и Зимбабве, за умиращите от глад деца, за сексуалната експлоатация, за СПИН, рак, Алцхаймер и т.н., че нещо ми се губи позицията му, пък и действие някакво от негова страна.Запази си нещастното съжаление за теб и поколението,което ти възпитаваш. Че будите съжаление във всеки, който има и малко толерантност. И дано никога не се убедя в "нелепостта на твърденията" ми. Че не зная как ще живея като тесногръда овца с "висок морал".
283
2
 
0
 
! Отговори
Националист преди 15 години
в България няма нито един случай на лесбийска педофилия - Ненормални извратеняци! Стойте си по къщите и правете там каквото си искате! Обаче не нужно да ви гледам *** *** и да ми демонстрирате болестното си състояние. Колкото до педофилите... вие сте даже по зле, тъй като те поне осъзнават колко болни са!
282
2
 
0
 
! Отговори
Дарина преди 15 години
През юли по традиция цените в България скачат; вместо НСИ да изкара една статистика за полугодието и да спорим по нея, нас ни отвличат вниманието с гейове.
281
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЩОМ ГЕЙОВЕТЕ ИМАТ ПРАВА ДА ПРОТЕСТИРАТ, НИЕ ТВ ЗРИТЕЛИТЕ СЪЩО ИМАМЕ ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАМЕ. ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТЕЛЕВИЗИОНЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЛУШАТ СВОИТЕ КЛИЕНТИ, СВОИТЕ ЗРИТЕЛИ. ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ СПЕШНИ МЕРКИ. КАНЯ ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА СЛАВИ ДОГОДИНА НА ПРОТЕСТ ПРЕД БТВ (САМО АКО СПРАТ ШОУТО МУ). ЕТО ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:Невероятен скандал се развихри около скандалната форумка и фенка на Слави Трифонов Златина Савова. Савова предупреждава, че ако спрат Шоуто на Слави ще направи проблем на бТВ под формата на митинг и ще раздуха скандала до ЕС. Савова също така ще направи скандал и на Нова, ако във Вип Брадър 3 не вземе участие популарната в близкото минало водеща Ася Статева от Такси.Оказа се, че през 2009 ще има митинги-шествия пред бТВ и Нова ТВ, които ще надминат скандалността на гей парадите. Този път ТВ феновете ще потърсят правата си.За какво става дума? В Интернет усилено тече подписка, която има за цел да накара продуцентите на Вип Брадър да поканят бившата ТВ зевзда на 90-те Ася Статева (позната от "Супершоу Невада" и "Шоу Такси" за участие в предаването. Феновете предупреждават, че ако искането им не бъде удовлетворено догодина, през 2009 г. те ще направят протест пред сградата на Нова Телевизия в столицата. Новината се разпространи като клюка из форуми и чатове в Интернет преди броени дни.Напоследък има много слухове в Интернет пространството, че Ася Статева ще участва във Вип Брадър догодина.Що се отнася до евентуалното бъдещо протестно шествие пред бТВ, става въпрос за "Шоуто на Слави". Въпреки, че Слави Трифонов подписа с бТВ нов тригодишен договор, феновете се безпокоят шоуто му да не бъде спряно, защото непрекъснато се появяват слухове за спирането на шоуто му. "Шоуто не е изчерпано, а е последното стойностно предаване в тази държава.", коментират разпалени фенове по форумите.Ако поне едно от тези протестни действия се осъществи, това ще бъде за първи път в нашата страна. Относно гей-парада в София, хората искащи да направят шоествията пред бТВ и Нова са категорични: "Щом гейовете и лесбийките имат право на шествия, ние, ТВ зрителите също имаме това право по закон". Крайно време беше ТВ зрителите да започнат да търсят правата си.
280
2
 
0
 
! Отговори
gogo преди 15 години
Много умно са направили германците преди известно време.Пуснали са ги през комина да си правят парад.Няма гей-няма проблем.
279
2
 
0
 
! Отговори
vazov преди 15 години
Bulgariya nyama da popzvoli na 6epa bolni , da si veyat bayraka nasred Sofia! predlagam lin4uvane na vseki plus kastraciya! da se postroyat specialni centrove za tezi lumpeni
278
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
хей стефи,джемини не е страхотна,тя е страшна за нормалните хора.в повечето зап. страни да изразиш негативно отношение към хомо... е противозаконно.ако кажеш-не обичам шпиндели ,рискуваш да те арестуват.т.е.те имат вече повече права от мнозинството което е длъжно да ги харесва.тъй че малко успокой топката.може след 10-20 години като поотраснеш света около теб да не ти хареса...
277
1
 
1
 
! Отговори
anI преди 15 години
ama smotanq4ko, koq si ti 4e da otsujda6 koe e pravilno i koe ne?? nqkva boginq li si kva si MA? za moite blizki ne znam koi kude se bocka, 6tot tva e 4ast ot li4niq jivot v koito az ne se burkam, kakto i ti ne moje6 da bude6 sigurna ba6ta ti kolko puti e uvyrvil maika ti otzad , dokato si turka6 prustite po klaviaturata :) ae s zdrave
276
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Срещу *** се действа и с фашистки методи! няма как.
275
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе прекалено голямо внимание на ощетените от господа се обръща тук! болни хора са това, не ви ли е ясно на всички. Те са за лечение, ние им даваме паради да организират, хм. Грешно зачатие господи!
274
2
 
0
 
! Отговори
Стефи преди 15 години
Много добра работа на Джемини! Целта е постигната без жертви! Държавните институции също взеха нужните мерки хората с различно мнение да го изкажат и да предявят искания за промени... Аз уча история и там най-ясно се вижда как светът се променя и това никой не бива и не може да спре, най-малко насилствено!!! Иска ми се онези опоненти, да се опомнят и да се примирят по-бързо с ФАКТИТЕ - всели има право да избере професия, религия, начин на хранене и сексуалност подходяща да бъде пълноценен човек и за да бъде полезен на обществото! Никой не парадира, че е гей, а изисква от обществото да го приеме като такъв! Спекулациите, манипулациите и общочовешката простотия запъват, но не могат да спрат развитието на личността! Дискриминацията на човек, води до негативни последици за всички и за потисканите и за потисниците. Бъдене наистина толерантни и вие и целите ви семейства, за да живеем в мир! Не съдете човека по сексуалната му ориентация, защото тя не касае неговите качества, така както не бива да се месим в една религия! Свободата на избор е нещо свято и всеки има право да бъде различен!
273
2
 
0
 
! Отговори
Ros преди 15 години
Ти чуваш ли се какво говриш? Ако теб и твоята майка,сестра,леля,стринка,братовчедка и т.н.ги боцкат в дебелото черво,това не значи,че на всички жени това им харесва и го правят.Докато при гейовете,секса е САМО там.Изключвам оралния секс,който е на друго място.Но дори и да има жени,които да обичат аналния секс,мисля че това си е част от любовната игра м/у мъжа и жената.Предполагам си чувала,че в секса забранени неща няма,стига да не се нараняват хората взаимно.Въпросът е ,че говорим за нормален секс,който се прави от жена с мъж,а не за ненормални неща,като секса на мъж с мъж и жена с жена.
272
1
 
1
 
! Отговори
PLAM преди 15 години
Виждам,че най-много коментари по темата си писала ти и явно тя те вълнува дълбоко...Интересно защо ли е така ? :) И не ми задавай риторични въпроси от рода "коя съм била аз,че да съм казвала кое е извратено и кое-не",защото на света има неща,за които не е нужно да се двоумим дали са лоши или не,а всички знаем какви са.Както за убийството няма две мнения по въпроса,че е нещо много лошо,така няма две мнения по въпроса и за това,че хомосексуализма е нещо гнусно и извратено.Четейки разсъжденията ти,ми става ясно,че си пълна атеистка и въпреки това,ще си позволя да цитирам мнението на Бог по дискутирания от нас въпрос,а именно "Мъж с мъж и жена с жена е гнусота".Съжалявам теб и поколението ,което ще възпитаваш.Пиши си колкото искаш-личи си,че теб темата те вълнува отблизо,но някой ден сама ще се убедиш в нелепостта на твърденията ти.
271
1
 
1
 
! Отговори
Таня преди 15 години
Ще "дрънкам" каквото сметна за добре. Моя воля. Не мисля,че в сексуалната ориентация,каквато и да е,има нещо извратено. Стига вече с тия тесногръди изказвания. Интересно ми е как точно злоупотребявам с това,че хората, оплюващи гейовете, са пълни с омраза? Повечето коментари,които четох тук бяха просто отвратителни. Повечето са от омраза. Останалите - от хора като тебе,които си позволяват да дават мнение по незасягащи ги въпроси. Коя си ти да решаваш кое е извратено и кое не? И да има гей-паради, да няма, пак все някой ден ще трябва да обясниш на детето си защо някои чичковци се обличат като лелки. Със забраната на такива прояви, да ти кажа, хомосексуалността няма да изчезне. Ще кажеш на детенцето, че природата е направила чичкото такъв - щастлив,когато е в рокля. Дано да се научи на търпимост към различното. А не да си вре носа в чуждите работи.
270
2
 
0
 
! Отговори
Ani преди 15 години
Az iskam da te popitam teb, oburna li se s tozi priziv kum vsi4ki tvoi priqtelki, lelq ti, maika ti, strinka ti i baba ti, a imenno s priziva da ne pravat *** sex? za6toto ako toi ne e normalen za mujete, ne e takuv i za jenite. v debeloto 4ervo vsi4ki sme ednakvi. i poluvinata golemi "muje" (pulni govneta) dokato se vuzmu6tavat kak moje nqkoi da pravi *** sex v su6toto vreme 4ukat gajetata i lubovnicite predimno tam, ubejdavaiki gi kolko e hibavo i bezopasno. da vi pikam na misleneto!