Уверяват ни: 20 тона тротил няма да гръмне

"Всички опасности вече са преминали, защото складът е изгорял", категоричен е военният министър Николай Цонев
3 юли 2008 11:10,
76
Уверяват ни: 20 тона тротил няма да гръмне
Снимка: БГНЕС

Най-големият склад с 20 тона боеприпаси се е запалил, но тротилът не се е взривил, съобщи военният министър Николай Цонев.

"Всички опасности вече са преминали, защото складът е изгорял", категоричен е той.

Цонев отхвърли версията, че фирма е наела складовете.

"Складовете винаги са били управлявани от Министерството на отбраната".

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков потвърди информацията, че няма опасност от нови мощни взривове в Челопечене.

„Всичко е взривено, всичко е изгоряло“, каза още Стойков и добави:

„Няма да има повторение на онова, което се случи тази сутрин в Челопечене“.

"Няма никаква опасност от замърсяване на въздуха. Това искам да кажа на всички граждани", каза още началникът на Генералния щаб.

Генерал Златан Стойков отказа да съобщи какви са причините за тежкия инцидент, който стана тази сутрин малко преди 6.30 часа.

Според него причината за експлозиите ще стане ясна след като експертите извършат необходимият анализ на случилото се в Челопечене.

В момента екипите на Гражданска защита, пожарната и полицията очакват да приключат взривовете.

Един час след това ще започне разследване за причините на взрива.

Вътрешният министър увери, че 5 минути след взрива на място са пристигнали 4 противопожарни коли и 1 линейка.

В момента е осигурена охрана на къщите в Челопечене, а хората са изведени извън зоната на евентуалната взривна вълна.

Прибирането на жителите довечера по къщите зависи от това кога ще приключат взривовете, уточни Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
desi преди 15 години
тротила се прави от същите неща от които се прави и атомна бомба
74
0
 
1
 
! Отговори
cyceto преди 15 години
65. - 16:12 - От: FerkoДа не би контактьорката от Царичина да се е намесила?Ама колко са гламави тези хора. Компактна маса взрив не се складира. Или поне в подземни бункери и пак разпределени количества. Ама пари нямали ...А за контакьорката с отвъдното имат!__________________________________Като не знаеш по-добре си трай!Поделение 18 250 (кв. Челопечене) е единственото място в България на което се унищожават снаряди и от всички други поделения в страната ни се докарват тук за да се унищожът щом им истече срока на годност,как няма да е претрупано като е едно единствено място където се разглобяват снарядите по специална схема и начин и част от тях се изгаря в специални за тази цел пещи. И другото което е че те са наистина под земята и над тях има бетонен капак с дебелина метър - метър и педесе , но просто отдолу като се взриви един се блъска и започва да удря другите и ги взривява и като се взривят повече въздуха се сгъстява и от налягането, огромното количество топлина което се отделя в следствие на което бетона е нагрят до чевено и силата на ударите на снаряда бетоновия капак се е спукал на няколко места и от там излиза дима и снарядите и експлодират над земята, като образуват "гъба". И между другото се нарича погреб, а не бункер!
73
0
 
1
 
! Отговори
В. Иванов преди 15 години
малко ли ви беше толкова десетилетия да ни тровите с ''ЧЕРВЕНИЯ'' Кремиковци, а аварията в Чернобил за която мълчахте почти цяла седмица докато радиацията ни пронизваше а да не забравяме и бомбите с урана в Сърбия хора са ми казвали 4е покрай границата в дворовете им дърветата са изсъхвали и постоянно са намирали мъртви птици а сега и това тази отрова и смрад не ви ли стига нещастни комунисти кога най после ще отидете там кадето ви е мястото в АДА. Дано да е скоро никой и нищо не може да пребори силата на народа, но трябва обединение, нека отидем пред парламента и да видят те АДА.
72
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
Няма да ви търпим повече!!! НЯМАА!!!
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
62 dedo mraz me ubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hahahaha
70
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Убийци мсъсни! Трябва да ви изметем! Стига търпание!Айде, ченгета долни, -- слухтете! -- а, да ви видим...
69
0
 
1
 
! Отговори
В. Иванов преди 15 години
какво ми обяснява един по надолу че земетресението и взривовете ниамат нищо общо а тои знаели че сутринта в домът ми в град Сливница на 50 километра от квартал Челопечене дрънкаха вратите и прозорците и се чу савсем ясно далечен тътен в 6:30 и 7:03 а по касно когато говорих с мои колега от град Драгоман на 65 километра от мястото на взривовете е усетил същото нещо. Какво да не би да искате да кажете че по това време някои там е бил на лов и е стрелял ро диви патици.
68
0
 
1
 
! Отговори
В. Иванов преди 15 години
не им вярвайте на теа *** вече започнаха и с БОМБИ да ни изтребват и не е вярно че въздуха не е замарсен та това са бойни вещества няма процес на горене от който да не се отделят вредни вещества те просто казват на хората това което те искат да чуят а не истината сега е момента да се отиде пред парламента и да ги смажеме тези утописти и комунисти и да плюеме на тях
67
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Желязна логика, Дядо Мраз. Счупи ми главата! Абе бива ли толкоз простотия?!?!?
66
0
 
1
 
! Отговори
scum преди 15 години
Апокалипсиса идва :-P
65
0
 
1
 
! Отговори
Ferko преди 15 години
Да не би контактьорката от Царичина да се е намесила?Ама колко са гламави тези хора. Компактна маса взрив не се складира. Или поне в подземни бункери и пак разпределени количества. Ама пари нямали ...А за контакьорката с отвъдното имат!
64
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Прочетох някой коментари за тази толкова странната "гъба" която се е появила веднага след взривяването...да имаше такава "гъба" видях я лично (и не само аз),но в това няма нищо необичайно(това че по филмите сте гледали за някакви ядрени бомби където гърмят и се получава подобен ефект не значи почти нищо) при почти всички експлози се наблюдава този ефект. ПС:тези 20 тона няма да гръмнат,защото сигурно са продадени,иначе отдавана да са изгърмяли ;]
63
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Земетресението е било предвождано от гръм!!! Стига писахте като не сте усетили. Синът ми (4) е отишъл уплашен при майка си, за да и каже че е гръмнало и се е разплакал. СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ НАРОДА МРЪСНИ !!!!И това ако не е знак всички да са на площада към 18:00 незнам какво чакаме! ВСИЧКИ ЛЪЖАТ И ВСИЧКИ трябва да си ходят!!! Започнете да пишете във всеки свой пост бил той и глупав или хумористичен, че трябва да се съберем!!!Всички в 18:00 пред Президентството да ги питаме лично какво точно се случва!?! СТИГА СЛУЧАЙНИ ХОРА В УПРАВЛЕНИЕТО!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
АЗ пък не чух гръм от взлив преди земетресението, съмнавям с емного ситуацията в Челопечене да е отговорна за земетресението, все пак сутринта гърмежите бяха много, много силни, а нищо не се тресеше при мен, а сега нищо не чух и се разтресе - определено двете неща не са свързани.
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
*** държава, нали нищо повече нямаше да има??? Аз съм в Люлин 3 на противоположния край на софия и тука се разтресе ! Алоооооооо военните !!!!!!!!!!!!!
60
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
и аз съм в Дървеница, почти съм сигурна че имаше взрив преди труса, въпреки че не се чу силно по скоро като тътен, но труса беше добър. Лъжат гадовете мръсни
59
0
 
1
 
! Отговори
медиум преди 15 години
EВРИКА!!! Всичко е било планирано!сутринта, още всички спят, но не много рано а при съмване за да ниама голяма паника сред населението, изолиран е склада с "големия взрив" и обезопасен за да се ограничи мащаба на операцията и разчистването на терена на закриващото се поделение да мине без инциденти. Защото сега да се разправят да го местят, а тези *** - стари снаряди, да се грижат за безопастното им транспортиране , така е по-лесно на място, пък и охраната е жива и здрава, то това са цветя много охрана не е нужна, а само 2,3-човека и те пък точно не са там повреме на инцидента. абе супер постановка. сега няма да местят, транспортират и т.н. Чиста работа.
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да и в Дружба 1 се люляxме
57
0
 
1
 
! Отговори
Aleks преди 15 години
И това ако не е знак всички да са на площада към 18:00 незнам какво чакаме! ВСИЧКИ ЛЪЖАТ И ВСИЧКИ трябва да си ходят!!! Започнете да пишете във всеки свой пост бил той и глупав или хумористичен, че трябва да се съберем!!!Всички в 18:00 пред Президентството да ги питаме лично какво точно се случва!?! СТИГА СЛУЧАЙНИ ХОРА В УПРАВЛЕНИЕТО!!!
56
0
 
1
 
! Отговори
none преди 15 години
абе и АЗ СЪМ ОТ ДЪРВЕНИЦА .... ЛЪЖЦИТЕ - НЯМАЛО ДА ИМА ... КВО НЕМА ДА ИМА ... БЕ .... БАТИ УДАРНИТЕ ВЪЛНИ ... МАМА ИМ СТАРА И ВОЕННИ ЛЪЖЦИ !!!