Върнете 500 млн. евро. Веднага!

Следващата седмица ЕК лишава България от нови европари, заради разкритията на ОЛАФ
16 юли 2008 18:30,
49
Върнете 500 млн. евро. Веднага!
Снимка: БГНЕС

Неназован източник от ЕС, цитиран от Ройтерс, съобщи, че ЕК вероятно ще лиши следващата седмица България от около 500 милиона евро от средствата от еврофондовете.

На 23 юли Брюксел ще представи три доклада за проблемите на България и Румъния в областта на правосъдието, организираната престъпност и корупцията, както и за управлението на средствата от ЕС в двете страни.

Текстът на докладите се пази в тайна, дори от правителствата в София и Букурещ, но източник от ЕС, запознат със случая, съобщи, че мащабите на корупцията и пропуските в съдебната система ще бъдат изтъкнати и в двете страни, но само България вероятно ще загуби пари веднага.

Три категории средства, предоставени на София преди присъединяването - за земеделие, техническа помощ и строителство на пътища, които вече бяха спрени заради разследване на ОЛАФ, ще бъдат взети обратно, съобщи източникът.

"В България има сериозни, систематични проблеми. Ние ще потвърдим, че известни средства ще бъдат взети", съобщи източникът, пожелал анонимност.

Пред bTV говорителят на Европейската комисия Марк Грей нито потвърди, нито отрече тази информация.

"Комисията ще коментира тези въпроси на 23 юли, когато ние официално ще представим доклада. Единственото, което мога да кажа обаче е, че Ройтерс не разполага с надеждна вътрешна информация“, заяви той.

На въпрос как ще коментира цифрата, която е посочена от Ройтерс, от 500 милиона евро, Грей отново повтори: „Току що ви казах, това не са данните, за които аз знам“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Marga преди 15 години
Напълно съм съгласна с 18, нас ни оправя само тояга, а политиците затвор няма друг начин. Толкова са нагли, че нямам думи. Толкова лошо и крадливо управление не сме имали какво ще става, лоша работа остава да ни изритат да не ни допускат в Шенгенската зона и край със свободата ще се върнат визите.
47
0
 
1
 
! Отговори
emigrant преди 15 години
Скъпи сънародници - ТОВА Е ЕДИН БЯЛ ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ - не черен . Най накрая има кой да шамардоса нашите управници. Тези неща които в момента ги казва ЕС на България всъщност народа ги знае от години и крещи от години НО НАшИТЕ УПРАВНИЦИ ПРОСТО СА ГЛУХИ ЗА НАРОДА И СЕГА ЕС ИМ ГИ КАЗВА ТЕЗИ НЕщА С МЕГАФОН МЕГАФОН МЕГАФОН .....
46
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
нека европа спре всички пари.така триглавата ламя ще се се самоизяде.просто главите требва да падат една подир друга.първата глава едва се държи/НДСВ/, да и помогнем всички да падне.и ако ВМРО стане трета глава на ламята,то да хванем каракачанов и да го линчуваме.
45
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
ей червей не ме обиждай.Ти като си най-долен,аз не съм!ти като си ***- аз НЕ СЪМ! ти като си крадец- аз НЕ СЪМ!ти като си предател- аз НЕ СЪМ!ти като си - аз НЕ СЪМ - защото съм син на велико племе,калено в битки родило държава!ти като си червей- аз НЕ СЪМ, защото имам и знания имам и гордост от мойте корени!ти като четеш вестник "телеграф",аз не го чета!ти като се вайкаш,аз се боря! ти като си получил всичко даром от твойте родители, аз съм го изкарал,/ мойте починаха много отдавна/! ти ходиш върху злато,а бос ходиш, а аз бос ходих, а сега злато нося!ти като падаш от коня там оставаш,докато аз пак се качвам на седлото! ти се предаваш веднага,докато аз никога! ти нямаш достойнство,а аз имам чест!ти си баба, а аз мъж! ти си ЧЕРВЕЙ, а аз БЪЛГАРИН!плюя на теб!
44
0
 
1
 
! Отговори
Пиночет преди 15 години
Сега става ли Ви ясно,защо се трупа и пази Бюджетния Излишък?За да не се наложи да се връщат лично крадените пари.Крадат избраните, връщат бедните и дребните риби....Я някой да обясни на простия Българин, колко е излишъка, и колко очакваме като помощи?И защо не се реинвестира излишъка в икономиката,селското стопанство,инфраструктурата, образованието...А пак чакаме отвън да ни оправят.За мен едно е ясно-със зъби и нокти ще се стремят да не се повтори Виденовата зима, за да могат още малко да си покрадат от Европарите.А както казах по-горе, друг ще ги връща.
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Вместо 500 милиона да им пратим на тия от Европейския съюз спрените реактори от Козлодуй!
42
0
 
1
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
РАВЕНСТВО ЗА ВСИЧКИ КОПАНАРИ ДАВАЙТЕ БРАТЯ ДЕРЗАЙТЕ
41
0
 
1
 
! Отговори
wania преди 15 години
не искам да ги връщам,макар че3 никой не ме пита.претендиращите че добре работят прокуратура и съд да наерят кой ги и откраднал и да ги търсят от него.аман от нагли управници неспособни да се справят с нищо.
40
0
 
1
 
! Отговори
sllavi преди 15 години
Срам и позор за България за страната ни отново и отново ще връщаме половин милиард евро и то с лихвите ние се превръщаме в дойната крава на ЕС
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
какво още трябва да стане за да се събуди стадото?...няма да стане! :)стадото е заето със слушане на чалга!
38
0
 
1
 
! Отговори
Raymen преди 15 години
500 млн. евро. Само толкова ли, че то аз ако бях щах повече да задигна а представям си тия колко са прибрали :) Впрочем тия *** от ЕС и ЕК какво пък искат??? Ние сме си избирали политиците сами. Ние сме си виновни!!! Урааааааааааа, демокрация! За неориентираните в тоя форум.....ами вие що си мислите че влезнахме в тоя ЕС, естествено за да има приток на свежи кинти щото то тук повече нямаше за крадене като мина приватизацията....остана парите които се наливат да се окрадът, балъците сте ако си мислите нещо друго, балъциииии, балъциииии Уахахаххааааа! Да живее демокрацията и свободията и кражбата от ЕС :) Ураааааааааа Който може да краде , който не може, да го крадът хахаххахаа
37
0
 
1
 
! Отговори
baba pena преди 15 години
poradi shto se sramish.....o....nerazymni ..iurode...da se narechesh BULGARIN?
36
0
 
1
 
! Отговори
borislav преди 15 години
длни сме всичките в тая държава и такива сте си останем.не забравяйте че българина е:крадлив, завистлив и предателвсички ние 90% сме такива колкото и жалко да звучи.
35
0
 
1
 
! Отговори
borislav преди 15 години
ne razbrahte li 4e nie balgarite sme dolna nacia ot kakto e sazdadena darzavata 681g.nai dolnite sme bez izklu4enie v sveta.ne ste ni orezat s parite stot nie gi otkradnahme ami zasluzavame da ni izklu4at ot sauza zavinagi i da potanem v mizerija i sami da se izjdeme po mezdu si .
34
0
 
1
 
! Отговори
ТУК ЩЕ ЖИВЕЯ, ТУК ЩЕ преди 15 години
или пак някои ...може би ще поемат политическата отговорност, но иначе с милиони в джобоветеРЕФОРМА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ! ! ! АДЕКВАТЕН НА ДНЕШНИЯ ДЕН НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС !!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
стан преди 15 години
сигурно помните че в прословутото си теферче беликия ЛЕБСКИ Е НАПИСАЛ НАРОДЕ!!!! как мислите защо с 4 удивителни? ами много просто още тогава той е разбрал, че сме ***. долен, нищожен, жалък народ. явно все по-лошо ще става, но ние ще си мълчим и ще си частиме.
32
0
 
1
 
! Отговори
IP преди 15 години
Кой е твоя народ? И защо пускаш коментари само по политически теми? И все пак научи се да пишеш... или на нашия език не можеш?
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
съгласен с N 20
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
to date e sram da kajesh chesi bylgaren.te predi horata ni gledaha na krivo a sega oshte po zle shte stava,da kradyt ama i da praqt neshto che da ima neshto na lice pone.a te samo kradyt i kradyt.eh edin PINOCHET da se prykne nqkyde i v bylgariq.
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Изписах чина му и името му с цялото си уважение, което всички ,надявам се , усетиха.А за бай Тошо има ли някой, който да не си спомня с умиление???