Малките чавдарчета са добри другарчета

Премиерът изчетка пардесюто на президента, но напомни: "трябва да се работи последователно и да се постигат добри резултати"
16 юли 2008 17:35,
33
Малките чавдарчета са добри другарчета
Снимка: БГНЕС

"Това правителството нито е осигурявало, нито осигурява на когото и да е политически чадъри, нито в миналото, нито сега".

Това обяви министър-председателят Сергей Станишев, помолен да коментира доклада на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, в който президентът Първанов бе обвинен, че е получавал пари за кандидат-президентската си кампания от престъпен кръг от фирми.

"Не приемам квалификациите и атаките към президента, които прозвучаха от български политически партии по много некоректен начин", отбеляза премиерът.

По думите му, президентът е доказал чрез цялото си поведение своята коректност, в това число и прозрачността на цялата си кампания. 

"Президентската кампания беше една от най-прозрачните и открито водени, и не мисля, че държавният глава има някакви реални основания да се притеснява. Лошото е, че се раздават квалификации, които вредят на образа на България и понякога това сами си го създаваме и това е факт", заяви Станишев.

Премиерът отбеляза, че българското правителство разглежда ОЛАФ като партньор и търси начини за по-добра и ефективна съвместна работа.

"Проблеми с европейските фондове има във всяка страна от ЕС преди България да е била член на ЕС", заяви Станишев.

"Ние сме в процес на самообучение как да се работи максимално ефективно и прозрачно, и затова затрудненията не са изненада, въпросът е да ги отстраним по-бързо", каза той.

Според Станишев има известно истеризиране на нещата.

"Трябва да се работи последователно и да се постигат добри резултати", заяви той.

Той се обърна към медиите с препоръка да бъдат балансирани и обективни, и, акцентирайки върху нередностите, което е правилно, да не дискредитират цялата работа, която се върши от години.

"Смятам за много лоша, българска, порочна практика, кореспонденцията /епистоларна, бел. ред./ между институции от България и ЕС да се раздава от членове на Висшия съдебен съвет наляво и надясно, което очевидно е станало - това го няма в никоя европейска страна", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Neon Knight преди 15 години
Малките *** и те.....
31
0
 
1
 
! Отговори
omega-3 преди 15 години
ima nachin i trqbva da go namerim i da amputirame tazi gangrena,imaite VQRA,HORA,NISHTO NE E ZAGUBENO,4OVEK E PO-SILEN OT SADBATA DO KATO NE SE PREDADE.
30
0
 
1
 
! Отговори
03 преди 15 години
Аз пък напуснах партията заради Ив.Николов и се моля на АЛЛАХ дано сложи край на това тегло или да си го прибере по-навреме...
29
0
 
1
 
! Отговори
чичо преди 15 години
Комунистите, чиито приемници ни управляват, оправдаваха гафовете си с думите "грешки на растежа". И ги видяхме след 45 години грешки, докъде пораснаха! Сега 45 години да ви чакаме да се обучавате?! Вече сме го живяли това! Айде стига!
28
0
 
1
 
! Отговори
asparuh преди 15 години
ako nari4ate pokla6taneto ot edna posoka v druga,to vseki pian v tazi stupka se razviva.......osvestete se i poglednete ne6tata ot drug ugalglobalizaciata pogubva naciata,al4nosta,poroka i vsi4ko...ogledaite se kakva 4ast ot prestupnosta se legalizira i kakva 4ast ot tezi hora zaeha rakovodni postove........koito se smee posleden -se smee nai dobrenie 6te iz4akame da svur6i komediata i sme se zaredili s zapartuci za "aktiorite"..dragimi smehurko
27
0
 
1
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
.... а що само при *** костов имаше някакво развитие в тая държава?
26
0
 
1
 
! Отговори
КОСТОВ преди 15 години
Тоя *** Иван Коств пуска тия гнусотии защо се забрава кои се подписа за затваряне на АЕЦкозлодуи кои продаде БГ-БАЛКАН кои остави мед. сестри8г.дагният по затвори и още и още многооо.Мръсен долен ***
25
0
 
1
 
! Отговори
asparuh преди 15 години
bratia bulgari ,tezi sa samo aktiorite,scenaria se pi6e ot drugi hora,ot evropeiskia saiuz kakto mu vikatima edna mnogo zvu4na dumi4ka-MASONIako uspeete da se preborite s tiahnata sistemamoje bi 6te spasite sveta,4e i na6ata tatkovinalo6oto e ,4e po vsi4ki postove i kakvoto i da se napravi ostava bezrezultatnokusmet bratia bulgari
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ареее, щом и бесепари прописаха тука срещу станишев зле е работата горкото момче зян отиде
23
0
 
1
 
! Отговори
демо преди 15 години
Пернишкият бизнесмен Людмил Стойков, който е сред основните спонсори на последната кандидатпрезидентска кампания на Георги Първанов, бе посочен преди година от прокуратурата за мозъка и организатора на престъпна схема за източване на средства по програма САПАРД. Впоследствие обаче част от делата срещу него бяха прекратени и това беше една от причините ЕК да поиска спирането на част от проектите по програмата.Според държавното обвинение пернишкият бизнесмен заедно с наследника на месната империя "Родопа" Марио Николов и още седем човека е източил и изпрал 7.5 млн. евро. За целта групата закупувала стари машини за месообработка, пребоядисвала ги и ги представяла за нови с фалшиви фактури. Преведените от САПАРД средства отивали в сметките на офшорна компания, откъдето било препирани. Според разследващите това може и да е станало през курорта Дюни, чийто собственик е Стойков. В края на миналата година делото е разделено на две, като Стойков останал обвиняем за пране на пари....Голямия чадър на Гоце!
22
0
 
1
 
! Отговори
Никакъв преди 15 години
Абе да ти кажа защо не ти пука !!! От ЕГН то е затова не ти пука щото още си играеш с кукли и мама и тате дават !!! Ето затова не ти пука !!!Аз пък се махам заради такива като теб дето не им пука !!! Зная ,че не ти дреме ама и на мен също !!!
21
0
 
1
 
! Отговори
kkd преди 15 години
Пернишкия бизнесмен и неговата група ! Мале мале ! ЕВАЛА ! държавата президенто мафията ! Да следваме техния светъл пример !
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Клас стани, клас мирно!
19
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 15 години
Прав си анонимен. Много все още нормални хора мислят като теб.И на мен не ми пука за ................, обаче трябва нещо да се направи за да се измете тази пасмина от държавата.
18
0
 
1
 
! Отговори
самоук недоуков преди 15 години
"Ние сме в процес на самообучение как да се работи максимално ефективно и прозрачно, и затова затрудненията не са изненада, въпросът е да ги отстраним по-бързо" Еваларката, г-н преми! Същи Георги Димитров - онзи се изучил сам в немския, партийния му потомък пък сам ще се самообучава в демократичното и прозрачно държавното управляване. Ми да си ходи да се самообучава дома, на собствени разноски, не на гърба на цял народ. Още се били учили...докога, бре, джанъм, докога само ще се учите и няма да се съобразявате с истински научените? Докато се поизучите да спазвате договореностите и да уважавате обществото, жив българин за управляване няма да ви остане в държавата. Самоукци...То и баба знае така да си управлява икономика - криво-ляво самонаучена как да се изхарчи кош чужди пари за благи манджици. Интересно, дали самообучаващите се биха се съгласили да бъдат оперирани от някого, самообучил се като самообучаващ се за хирург по операции, санитар , а пък да си платят по цена като за операция извършена от професор по хирургия. Едва ли! А защо тогава, според вас, народът да е длъжен да го прави и да ви вярва, че това е най-здравословното за него ?
17
0
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 15 години
Веднаж случайно подочух следната реплика:"За тоя народ кръвта си проливахме,а той-неблагодарен!"Сами си правете сметка,какво ИЗОБЩО се върти в главите на тези хора!
16
0
 
1
 
! Отговори
zola преди 15 години
Лошото е, че се раздават квалификации, които вредят на образа на България и понякога това сами си го създаваме и това е факт", заяви Станишев. ave *** tochno tva e che samo si gi syzdavate tozi image ama vredi na sichki......................sho ne im izberat edna strana na sichki komunisti tamd a idat zaedno s *** i turzite da si se upravliavat i obgrijvat......izgonihte horata ot bg ....potomzi na borzi za kashkaval i sirene .....ot edno vreme se na krajba vi izbiva da ograbvate raboteshtite hora ........
15
0
 
1
 
! Отговори
- преди 15 години
Три дена го били,ни дума, ни вопъл, ни стон,но устата сгрешиласама промълвила - Антон...Не човек, а желязопросъска агента-фашист.Тихо мъртвия казаНЕ, КОМУНИСТ!
14
0
 
1
 
! Отговори
Николай Единаков преди 15 години
Какво значи да плюеш анонимно? Плюването идва от запад и го носи вятъра на промяната. Ние българите остава само да го отчетем, анализираме и да направим избор различен от сегашния. Най-добре е да бъде мажоритарен, ще струва по скъпо на мошениците, ще има повече кебапчета и бира за гладните, а за нас морално задоволство по български. За другарката Войводова може да се намери отряд роми, които услужливо да насочи към изборната секция.
13
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
това са най-долнопробни комунисти-терористи.Които продължават да издевателстват над търпеливия, но *** български народ.Пълен с и лапнишарани.