Борисов и Сидеров зоват опозицията на бойкот

"Ще заседаваме пред "Александър Невски", всички заедно. Тогава ще има обединена опозиция", каза кметът
18 юли 2008 08:16,
70
Борисов и Сидеров зоват опозицията на бойкот
Снимка: Булфото

Столичният кмет Бойко Борисов призова опозиционните партии в Народното събрание /НС/ да напуснат парламента.

"След гласуването на вота на недоверие към правителството на 24 юли, ако и този път той не мине, всички да напуснат парламента.",  каза пред бТВ лидерът на ГЕРБ.

Според него само по този начин ще има обединена опозиция.

 "Аз ще има дам разрешение и ще заседаваме на открито пред храма "Александър Невски", всички заедно. Тогава ще има обединена опозиция", каза още Борисов.

Той смята, че по този начин ще се разбере, че в парламента ще останат само представителите на БСП и ДПС.

Столичният кмет смята, че депутатите могат да изкарат няколко месеца без заплати.

По думите му с искането на опозицията да бъде отстранен от поста си Георги Първанов, излишно се хаби енергия.

Борисов каза, че Първанов си върши добре работата, "дори много добре" и отново повтори, че в момента България има най-крадливото правителство.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров подкрепи идеята на кмета за бойкот на НС.
 
"Аз още при първия вот на недоверие призовах опозицията да напусне парламента, за да не легитимираме това провалено правителство", заяви Волен Сидеров.

Лидерът на Атака отчита като правилно решението на опозицията да напусне вчерашното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

Сидеров подчерта, че Първанов не е диалогичен с опозицията и иска да наложи своето мнение, вкл. и като закриля престъпни кръгове, които източват еврофондове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Панталеймон преди 15 години
ТОЯ НЕКАДЪРНИК И ПРОДАЖНИК БОЙКО НЕКА НЕ СЕ ОПИТВА ДА СЕ ПРИСЛАМЧВА ДО СИДЕРОВ - ЕДНО КОМУНИСТИЧЕСКО МИЛИЦИОНЕРСКО НИЩОЖЕСТВО НЯМА МЯСТО ДО ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН
68
0
 
0
 
! Отговори
АНТИГЕРБЕРИСТ преди 15 години
Що за наглост?Тази *** мутра дава съвети на онези,които събираха народа по митинги,окупираха Парламента,излизаха по улицата и влизаха в бой с онези,към които този Пожарникар е принадлежал!Те свалиха тоталитаризма,а този го защитаваше като Бодигард на ТАТО!Що за наглост да дава съвети!
67
0
 
0
 
! Отговори
Иван патлашки преди 15 години
Кой е Бойко Борисов Източник: ЛИЧЕН СЪСТАВ ДС БЪЛГАРИЯ СПРАВКА ОТНОСНО: Бойко Борисов, главен секретар на МВР Бойко Методиев Борисов е роден на 13.06.1959 год. в София гр. Банкя. Баща му - Методи Борисов, до 1987 год. е служител на Софийско градско управление МВР. Бил е началник на 2-ри сектор в столичната противопожарна охрана. Членувал в БКП. Уволнен заради извънбрачна връзка. Майка му - Венета Борисова е починала. Била е начална учителка в Банкя. Сестра му Красимира Методиева Иванова, род. 1956 год. и живуща в София, кв. Княжево, работи като лекар-педиатър в бившата АГ-болница, Княжево. Болницата е приватизирана от акционерно дружество с нейно дялово участие. Съпругът й е адвокат. Имат син, студент по право. Бойко Борисов има дъщеря от разтрогнат брак Венета, която учи в САЩ, Лос Анджелис. Бившата му съпруга Стела е лекарка. От 1988 г. съжителства с Цветелина Бориславова (вж. Приложение 1). Бойко Борисов завършва средно образование в гр. Банкя. Бил е секретар на комсомолската организация в училището. През 1977 год. кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет "Държавна сигурност", но e пренасочен и приет във факултет "Противопожарна охрана" с оглед миналото на дядо му (разстрелян на 22.09.1944 год.). През 1982 г. се дипломира като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин младши лейтенант. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 год. Активен състезател по карате. Бил е треньор на националния отбор по карате. В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР - Противопожарна охрана. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). Известно време е физкултурник на Софийско градско управление - МВР. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател и завеждащ катедра във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Има защитена докторска дисертация. През 1989 год. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция. (Неговите твърдения в интервюта от 2001 г., че в този период е командвал батальон не отговарят на истината.) През 1990 год. отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност. В този период установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми, занимаващи се рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и други незаконни дейности (вж. Приложение 1). Показателно в тази насока е дългогодишната съобщна дейност, вкл. ползването на общ офис в парк хотел "Москва", с Младен Михалев "Маджо", Румен Николов "Пашата" и др. Налице са данни от много източници
66
0
 
0
 
! Отговори
Бойко Каменски преди 15 години
Кой е Бойко Борисов (Начало)Източник: ЛИЧЕН СЪСТАВ ДС БЪЛГАРИЯ СПРАВКА ОТНОСНО: Бойко Борисов, главен секретар на МВР Бойко Методиев Борисов е роден на 13.06.1959 год. в София гр. Банкя. Баща му - Методи Борисов, до 1987 год. е служител на Софийско градско управление МВР. Бил е началник на 2-ри сектор в столичната противопожарна охрана. Членувал в БКП. Уволнен заради извънбрачна връзка. Майка му - Венета Борисова е починала. Била е начална учителка в Банкя. Сестра му Красимира Методиева Иванова, род. 1956 год. и живуща в София, кв. Княжево, работи като лекар-педиатър в бившата АГ-болница, Княжево. Болницата е приватизирана от акционерно дружество с нейно дялово участие. Съпругът й е адвокат. Имат син, студент по право. Бойко Борисов има дъщеря от разтрогнат брак Венета, която учи в САЩ, Лос Анджелис. Бившата му съпруга Стела е лекарка. От 1988 г. съжителства с Цветелина Бориславова (вж. Приложение 1). Бойко Борисов завършва средно образование в гр. Банкя. Бил е секретар на комсомолската организация в училището. През 1977 год. кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет "Държавна сигурност", но e пренасочен и приет във факултет "Противопожарна охрана" с оглед миналото на дядо му (разстрелян на 22.09.1944 год.). През 1982 г. се дипломира като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин младши лейтенант. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 год. Активен състезател по карате. Бил е треньор на националния отбор по карате. В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР - Противопожарна охрана. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). Известно време е физкултурник на Софийско градско управление - МВР. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател и завеждащ катедра във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Има защитена докторска дисертация. През 1989 год. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция. (Неговите твърдения в интервюта от 2001 г., че в този период е командвал батальон не отговарят на истината.) През 1990 год. отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност. В този период установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми, занимаващи се рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и други незаконни дейности (вж. Приложение 1). Показателно в тази насока е дългогодишната съобщна дейност, вкл. ползването на общ офис в парк хотел "Москва", с Младен Михалев "Маджо", Румен Николов "Пашата" и др. Налице са данни от м
65
0
 
0
 
! Отговори
Mari преди 15 години
Чета и ми става страшно! Дано не ви прозвуча като проповедник, но не трябва да се мразим! Верно е, че в държавите, където нещата "загрубяха", всичко се подреди по друг начин и трудно ще се върнат назад, но ако там са загинали дори и 2-*** души, те са нечии бащи, майкит или сестри! Недейте да се мразите! Търсете начин да преминем през този "ад" без лошотия и жертви! Нали сме хора, а не ... Жалкото е, че животът ни мина в очакване, всичко хубаво беше в бъдеще време: "Ще се оправим, ще заживеем по-добре..." И моят живот премина така - в бъдеще време! Само не трябва да ни става все едно! Трябва да искаме да се поправят нещата! И... то ще стане! Поне така ми се иска.
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ае борисов кога стана политик, кога влезе в парламента, кога и акъл почна да дава! този човек само мрънка!все някой друг му е виновен!някой да е чул /щото няма да види/ една хубава идея от батБ ?
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е има поне един кадърен българин ... в българия и това си само ти ...никой друг
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е само та ка като сте единни няма да сте смешни
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе те нека си кибичат в парламента. Номера е, че като са АУТ от управлението няма да имат нито един министър. Ще са както сега са натирени всички от опозицията.
60
0
 
0
 
! Отговори
л преди 15 години
За пореден път Бойко показва,че и той е от 99.9% управляващите ***. В Бг няма вече комуняри, седесари,демократи, депесари......а само корумпирани крадци и некадърници.Чета коментарите...и се смея....с онзи тъжен смях...смехът на безизходицата, защото който и да направи нов кабинет...хората ще са същите, само ние ще продължаваме да коментираме по форумите.
59
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
о нещата не са тъй прости. Ще напуснат Парламента, ще свалят правителството/ мнозинството/ , а след това. Да ни си мислят , че онези балъци от ЕС, ще разтворят веднага кисията.Ще трябва доста хора да , не само да се разследват, но и да бъдат осъдени да им се конфискува имуществото, да влязат в затвора. А новите"демократи" от къде и какво ще крадат???
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Оки, Европа иска наяте турци да са ни във властта, а защо ние да не искаме турци и в германския парламент, или пък арабска партия във френския парламент? Знаете ли колко много места ще заемат?
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Aбе стига сте писали глупости, проблема този пьт е много сериозен. А колкото до Пьрванов, едно е сигурно че той както и ние сега разбираме от доклада на ОЛАФ Че вьпросните лица, са източвали пари от Еврофондовете и други далавери.ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГЛЕДА ДОКУМЕНТА ВНИМАТЕЛНО И ДА СЕ ВИДИ СПОМЕНАВА ЛИ СЕ В НЕГО ИМЕТО НА ПЬРВАНОВ, Т.Е ДАЛИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ НИ ПРИЯТЕЛИ СА ПОСОЧИЛИ НЕГОВОТО ИМЕ, В ТАКЬВ СЛУЧАЙ ТРЯБВА ДА БЬДЕ ОТСТРАНЕН. НЯМА НАЧИН. *** ДОКАЗВАЙ НА ЕВРОПА, ЧЕ ПЬРВАНОВ НЕ Е ЗАМЕСЕН. НИЕ НАЛИ ГО ЗНАЕМЕ.
56
0
 
0
 
! Отговори
български гражданин преди 15 години
Не се заблуждавайте че ще има правителство без ДПС просто невъзможно -едно че имат здрав електорат,който гласува и ще имат депутати в парламента, второ Европа няма да ни позволи запомнете го...!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мръсни червени бабички - *** !!!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да изгоним това анти Българско правителство! ДПС ВЪН!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Aйде, стягайте багажчето и ходом марш към Банишора
52
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 15 години
To chestno bulgari nqma,daje i ti ne si chesten zashto lujesh v sebe si che si.Az sam na 25 i dosega v jivota si ne sam vidql nito edin chesten chovek.Edinstveniq chesten e Gospod i chovek moje da bude chesten ako povqrva v nego samo togava i izpulnqva zapovedite mu.Na vlast trqbva da doidat amerikanci i togava vulgariq shte se opravi
51
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Призовавам всички честни българи да се обединим срещу корупцията в страната .И Бойко и Сидеров и Костов имат място в тази група .Нека да не забравяме и царят, който със своя авторитет в света може да изиграе положителна роля за имиджа на България.
50
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
и да ви харесва и да не ви харесва това е полжениетообръщам се към червените фенове на дпс,които тук се изказватна миризливите ви крадливи партии им дойде времетоще има брадва