Многострадалний Първанов

"Нашият европейски избор е изстрадан и необратим, евродокладите не бива да водят до отрицание и негативизъм", твърди президентът
23 юли 2008 17:47,
52
Многострадалний Първанов
Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов заявява в позицията си по докладите на ЕК за България, че сега е необходимо законодателната, изпълнителната и съдебната власт цялостно да преосмислят своите досегашни действия и да предприемат конкретни мерки за справяне с посочените слабости и постигане на резултати,  удовлетворяващи  българското общество и европейските ни партньори. 

"Време е, наред с приемането на законите, да поставим акцент върху тяхното активно и безкомпромисно прилагане, посочва президентът.

Първанов заявява, че българската общественост е в правото си да очаква реални, практически доказателства за решимостта ни да противодействаме на престъпността и корупцията.

Президентът посочва, че в окончателния вид на докладите има немалко критични оценки, които трябва обективно да бъдат прочетени и осмислени. 

Според държавния глава оценките не бива да водят до отрицание и негативизъм, до пренебрегване и подценяване на извършеното от българските институции и общество.

"България върви по своя европейски път и оценките на ЕК за постигнатия напредък и за наличието на политическа воля трябва да ни окуражават за бързи и енергични действия", допълва президентът.

"В същото време обективността налага да признаем, че има сериозни проблеми в работата на редица институции и цели системи - в органите на реда и на вътрешната сигурност, в борбата с корупцията и организираната престъпност, в ефективността на  правораздавателните органи, както и в институциите, които носят пряка отговорност за прозрачност в процедурите при усвояване на  европейските фондове", посочва Георги Първанов.

Според него България има ресурс и потенциал да се справи с предизвикателствата и да продължи успешно своето развитие.

"Нашият европейски избор е изстрадан и необратим. Не бива да допуснем да вземат връх евроскептичните и популистките настроения", завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
VAZDUAR преди 15 години
RUSKATA ,KAKTO I BALGARSKATA MAFIA SA SLEDSTVIE OT RAZRUSHENATA DARJAVNOST V TEZI DARJAVI . U NAS BJAHA PLANIRANO I CELENASOCHENO UNISHTOJENI OSNOVNITE STALBOVE NA DARJAVNOSTTA - ARMIJA ,VANSHNO I VATRESHNO MINISTERSTVO , PROMISHLENOST , SELSKO STOPANSTVO I T.N. TOVA STANA OSNOVNO CHREZ TN. DEMOKRATICHNI SILI . OSVOBODENI BJAHA POCHTI VSICHKI PRESTAPNICI OT ZATVORITE , S KOETO SE SLOJI NACHALOTO NA PARALIZIRANE NA OBSHTESTVOTO . VSICHKO TOVA SE RAKOVODESHE I OSASHTESTVJAVASHE S PARI I INTELEKT OSNOVNO OT USA . SRESHTU RUSIA SE PUSNAHA SASHTITE PRIJOMI I POSLEDSTVIJATA BJAHA SASHTITE - NEBIVALA PRESTAPNOST I NESIGURNOST . RUSKATA MAFIJA SLED OTREZVJAVANETO NA RUSIA SE CHUVSTVA VSE PO-NEUDOBNO V SAMATA RUSIA . TE SIGURNO SE CHUVSTVAT KOMFORTNO V BG ZARADI BEZNAKAZANOSTTA U NAS . SIGURNO DOBRE RABOTJAT S BALGARSKATA MAFIA . NO RUSIA NJAMA POCHTI NIKAKVO VLIJANIE OFICIALNO KAM BG PRAVITELSTVOTO . NIKOJ V BG NE MOJE DA E NA VLAST BEZ DA POLUCHI ZELENA SVETLINA OT ZAPAD . TEZI , KOITO POLUCHAT , SA IZCJALO PODCHINENI NA ZAPADNITE SI GOSPODARI . STOJAT NA VLAST , DOKATO SA NUJNI NA ZAPADA . SDS NE SA NUJNI NA ZAPADA VECHE , ZASHTOTO NJAMAT INTELEKTUALEN POTENCIAL DA IZPALNJAVAT ZADACHITE VAJNI ZA ZAPADA V NASTOJASHTIJA MOMENT . BSP IMAT TOZI POTENCIAL I ZATOVA NIKOJ NE MOJE DA GI MRADNE OT VLASTTA SEGA ZASEGA . PROSTI GALFONI NA ZAPADA SEGA NE SA NUJNI . BJAHA NUJNI , KOGATO BG TRJABVASHE DA SE RAZRUSHAVA . DA SE GOVORI , CHE RUSKOTO PRAVITELSTVO RUSKATA MAFIJA V BG ZA DA SI OSIGURI VLIJANIE V BG E ABSURDNO . RUSIA SI E POSTAVILA GRANDIOZNATA ZADACHA DA OCELEE I DA PREDPAZI SVETA OT SVETOVNA DIKTATURA . TE SE OTNASJAT S BEZRAZLICHIE I PREZRENIE KAM NASHATA LAKEJSHTINA . TE ISKAT DA OCELEJAT I DA VARVJAT NAPRED , A NE DA PODCHINJAVAT DRUGI NARODI . PRESTAPNOSTTA I HAOSA V BG SE PODDARJA OT ZAPADA , A NE OT RUSIA . USA I ANGLIA MOGAT SAMO ZA EDNA SEDMICA DA NI POMOGNAT DA PARALIZIRAME MAFIJATA V BG . FAKTA , CHE VECHE 20 GODINI NE GO PRAVJAT POKAZVA KAKVO OBSHTESTVO TE ISKAT NIE DA IMAME . TE VINAGI SA BILI VRAGOVE NA BALGARIA I NIKOGA NE SA NI JELALI DOBROTO .
50
0
 
1
 
! Отговори
ПСИХИАТЪР преди 15 години
НЕВЕЖИ ДЕТО НЕ МОГАТ ДА ПИШАТ НА КИРИЛИЦА И СРЕЧАТ БЪЛГАРСКИ ЕДВА ЛИ ИМАТ ПРАВО ДА НИ КОМЕНТИРАТ ! МНОГО СИ НАЗАД В ПОЛИТИКАТА И ШПИОНАЖА ! РУСИЯ НЯМА ВЪЗМОЖНОСТ ОФИЦИАЛНО ДА ПРАВИ ДИПЛОМАЦИЯ ПОЛИТИКА С БЪЛГАРИЯ ЗАТОВА ИГРАЕ ПОДМОЛНО С ОРГАНИЗИРАНАТА СИ ПРЕСТЪПНОСТ РЪКОВОДЕНА ОТ ОФИЦЕРИ ОТ БИВШЕТО КГБ . ЧРЕЗ НАШИ ВЕРНИ ТЕХНИ ПОКЛОНИЦИ ОТ БИВШЕТО ДС СЕ ВЛЯХА МНОГО ПАРИ В СТРУКТУРИТЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ТУК . ТОВА БЕ ОТНОРО БРАК МЕЖДУ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ , НО НЕ ОФИЦИАЛЕН , А ЧРЕЗ МАФИЯТА Т. Е . НЕЛЕГАЛНО И ПО НТАТЪШНИЯТ РАЗВОИ Е ЯСЕН ! ОБВЪРЗВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ С МАФИЯТА ПРИ КАНДИДАТИРАНЕТО ИМ ЗА ИЗБОРНИ ДЛЪЖНОСТИ ! ТОЗИ ПРОЦЕС Е РАЗРАБОТЕН ТЕОРИТИЧЕСКИ ОЩЕ ОТ ЕРАТА ПРЕДИ РУСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА , КОГАТО КГБ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ДРУГАРЯ ТИ АНДРОПОВ ! ПАНЯТНА ТОВАРИШ РУСОФИЛ ?!
49
0
 
0
 
! Отговори
RSA преди 15 години
По добре да го беше написал на БГ, и без това на всички им е ясно, че ни управляват ***...
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Toia naglec dokoga shte ni pravi na ***
47
0
 
0
 
! Отговори
извънземна явно преди 15 години
"Време е, наред с приемането на законите, да поставим акцент върху тяхното активно и безкомпромисно прилагане".... абе алооо.. тея закони досега да не са били за красота бе?!!! Или са важели само за простолюдието... егати абсурдните изказвания от такова ниво... отвратително!!
46
0
 
0
 
! Отговори
furian преди 15 години
"Those who are too smart to engage in politics, are punished by being governed by fools."
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
44, ти по мъжко ли си падаш, щом на визията на Гоце се възхищаваш? (даже и рима се получи)
44
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
това? Бойко??? Волен??? Костов??? И кой още, а? Не останаха почтени хора в тази държава или ако случайно има бягат далече от политиката. Все някой трябва да е начело и за разлика от всички неудовлетворени пръскащи слюнка от злоба пишещи, мисля, че Първанов си е точно човека. Умен, умерен, с добра визия! Какво повече?
43
0
 
0
 
! Отговори
Neon Knight преди 15 години
Александър Стамболийски добре беше предложил навремето да дадат на комунистите Силистренските блата да си правят комуни там и да експериментират сами със себе си. А не както сега с целия ни нещастен народ...
42
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 15 години
Сетила се Мара да се побара! Айде вън всички! Първанов е историк. Сигурно е учил достатъчно и може да си отговори за тази кауза ли дадоха живота си Бенковски, Ботев, Левски ?
41
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
ПЪРВАНОВ-ГОЦЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
40
0
 
1
 
! Отговори
Бойко преди 15 години
Всички ще са обречени докато невежеството се държи за ръката на предатели и зомбирани комунисти,а си личи от това,че мнозина държат да са републиканци,но не знаят,че тук в Б-я, ако са републиканци все едно че са членове на БКП.Нашите републиканци са привърженици на една република създадена от комунисти със всичките извращения на убйства и мъчения заложени в основите и.Няма как комунистите да си отидат от властта,а тяхната република да остане зад която днес те са се скрили.За това те не си отидоха,а само се преименуваха и продължават да водят държавата по грешен път и всички ителигенти за носа.Естествено е тук и всички комунисти да са републиканци.По какво, в противен случай, ще познаеш предателите,зомбираните, невежите и комунистите, в каквито и партии да са се укрили и както и да са се маскирали.Не става въпрос да си привърженик на монархията в една сбъркана държава,а да е ползваш за да разбереш кой се пъчи срещу теб
39
0
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 15 години
Както се очакваше, България няма да се промени до КРАЙНИЯ срок 16 юни и Брюксел смята да я накаже със замразяване на фондовете. и още нещо.Тази дата не е ли рожденния ден на Цар Симеон II, награждаван десетки пъти и от ЕС за заслуги по интеграцията на България към европейската ценностна система, през времето когато беше министър председател??Най-високият орден на Франция бе връчен на Царя, точно от Валери Жискар де`Естен в присъствието и на Принц Чарлз.От този по-ясен намек, към нашите комунистически лъжци и клеветници едвали може да има от страна на ЕС, че НЕ СССР командват ЕС, а приятелите и роднините на Царя. Също по-ясен намек към зомбираните избиратели едва ли може да има, защото в крайна сметка те сърбат попарата.Ако на следващите избори пак си е надробят без Царя, вече ще сърбат само водичката и то студена.
38
0
 
0
 
! Отговори
др. Ох Боли преди 15 години
Като начало, Масларова си призна, че от 2002г.стандарта на българите се е вдигнал 4 пъти, като забрави да каже, че чрез увеличаването на цените през последните две години, го свалиха много.Проф. Димитър Иванов доказа, че в момента 50лв.от 2005г., сега се равняват на 38лв.Тогава, кой даде милиони и мобилизира стотици хиляди комунистически агенти, да лъжат и клеветят масирано по адрес на Царя от 2001г. до днес в НС и по всички независими медии??Като се пресметне, че днешните 38лв.се увеличат с 10, 3%, ще се получи 42 лв., значи няма да достигнат нивото и за 2005г., а цените продължават да галопират.Пак ЕС възобновиха икономическата изолация на България.Така ще бъде и по-зле ще става, след като тези които са на власт, се правят, че неразбират, защо ЕС, постави като крайна дата 16 Юни България да се поправи.ЕС няма намерение да толерира червената мафия с нейната корупция, а съвсем ясно показа, че предпочита да работи с Царя.Клеветническата мафията сега се чудизащо ни спират всички пари, които са извоювани от Царя с неговата социална политика и икономически програми.Да си представим, че днес се вземаше решение да се присъедини България към ЕС! Щеше ли да стане?Малката разлика е в това, че в днешното правителство участва един плевел и той е БСП като основен фактор!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
SIGUREN SAM , CHE SI SEDESAR . SADJA PO NAIVNITE TI RAZSAJDENIJA . NESHTATA V BG NE SE RAKOVODJAT OT RUSIA VECHE POCHTI 20 GODINI . ZAPADA RAKOVODI BG . BORBATA MEJDU PARTIITE V BG E KOJ DA STANE LAKEJ NA ZAPADA . SDS IMASHE NAJ-GOLEMI SHANSOVE , NO LIPSATA NA INTELIGENTNOST GI IZHVARLI OT IGRATA . SARDETE SE NA SEBE SI ,A NE NA RUSIA I KOMUNISTITE .
36
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вие да не сте ?При всяка подобна новина писвате, че комунистите и Русия са виновни.Я се съвземете.Русия е далеч по-развита от нас, за нищо не и трябваме. А типично американската злоба която проявявате към комунизма е ***.Знаете ли че преди 90-те години, по времето на социализма бяхме развита страна, имаше добри политици, нямаше много престъпления, бяхме известни не с мутри, а с таланти на сцената, на терена, в индустрията.Болни американски такива.Ще се кланяте на една псевдострана с 200 години история.
35
0
 
0
 
! Отговори
Apollon преди 15 години
Разгеле, че и слепите с помощта на Европа прогледнахатези които до сега си затворяха очите също внезапно прогледнаха
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това са хора без всякакъв морал( обединител на нацията)Дрън ,дрън ярина!!!Човека който създаде тази коалиция би трябвало да да понесе наравно с нея политическата отговорност а не да се държи като ущипана мома.Но Първанов и морал ....две съвсем несъвместими неща .Нек да си припомним фразата "НАТО ,фашисти световни терористи "99 година ...На същия който 5 години по-късно беше пръв натовец.Е как може да се вярва на такива политически хамелиони.Или Другарю Гоце ,интереса клати феса.От много замазване ...започна и да вони
33
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
ЧЕТА ИЛИ СЛУШАМ ИЗКАЗВАНИЯТА ,ИЛИ РЕЧИТЕ НА АГЕНТ ГОЦЕ,СЕ СЕЩАМ ЗА ИЗКАЗВАНИЯТА И РЕЧИТЕ НА ДИКТАТОРА-МАФИОЗ ТОДОР ЖИВКОВ???!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вместо да се държи като държавен глава Първанов прави изявления в стила на партиен секретар на малко ТКЗС.Обърнете внимание на стила на изразяване-той е изключително пожелателен.Първанов се изявява в ролята на доброжелателен опозиционер по отношение на правителтвото.Всъщност е забравил,че той е акушер на това вредно за обществото недоносче.