ДАНС - нещо като сладкарница, нещо като... нищо

Акцията на спецчастите всъщност била покана към Баретата и Маргина да пийнат една вода, "кафе не сме им сипвали", категорични са от ДАНС
24 юли 2008 13:41,
30
ДАНС - нещо като сладкарница, нещо като... нищо
Снимка: БГНЕС

Акциите на ДАНС, при които бяха привикани Николай Маринов - Малкия Маргин и Златомир Иванов-Баретата, нямат законови основания, заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

Според него ДАНС се употребява политически, за да се отклони вниманието от спирането на стотици милиони евро за България от ЕС и да се покаже, че "властта тропа оръжие и заплашва някого".

Атанасов смята, че ДАНС трябва да обясни защо тези хора са били призовани.

По думите му, съгласно Закона за ДАНС, задачите на агенцията са свързани с контраразузнаването и с борбата с корупцията по високите етажи на властта.

"Борбата с организираната престъпност е правомощие на МВР. При тази ситуация - "да се пие кафе със Златко Баретата и Маргина", е логично да се попита в коя от тези законови задачи влиза ДАНС", попита депутатът.

И отговорът не се забави: Не сме предлагали на "гостите" си кафе, а единствено чаша минерална вода, съобщиха от ДАНС.

Явно незадоволен от отговора им, Атанасов прикани ДАНС да обяви дали двамата са част от чужди разузнавателни служби.

"Ако са свързани с борбата с корупцията по високите етажи на властта, е нужно да попитаме "кога ще поканят на кафе и министрите, от които са взимали подкупи, или са им давали", добави Атанас Атанасов.

"Казаха ми, че в ДАНС нямат автомати за кафе, дано да са си купили", така шеговито Татяна Дончева от левицата коментира акцията на агенцията.

Според нея друг е въпросът колко от свършената от ДАНС работа ще бъде полезна в последствие.

По думите й срещите са оповестявани, за да бъдат държани медиите в течение и да е ясно, че "ДАНС върши някаква работа".

"Кажете на директора й да си намали съобщенията и той ще го направи с радост", препоръча червеният депутат на журналистите.

"Създадохме ДАНС, за да свърши работа за две пари. Оставете я да си я свърши", завърши Дончева.

Председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов пък предположи, че акцията на ДАНС вероятно е заради връзки на Баретата и Маргина с високите етажи на властта.

„Всички знаят, че за тези лица има подозрения за връзки с криминалния контингент, а ДАНС има превантивна дейност и функция, както и функция по разкриване на престъпленията", посочи Спасов.

На въпрос дали е нормално лица като Златко-Баретата и Маргина да бъдат канени на кафе от ДАНС, Спасов отговори, че поканата е била доста настоятелна и вероятно ще има превантивен и дисциплиниращ ефект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
знаещ но не можещ преди 15 години
Не виждам защото всички власт имащи се правят на "ощипани моми"??!Съдават ДАНС/не флаш-данс де.."и подобно ненужни структори ...!защо разбиха следствието...?Има парламент на всичко ни е ясни че не народа открадна а власт имащите...!Простичко е огледайте те се кой направи хотели ,заводи,палти..Съберете се избраните от народа депутаите национализирате ги и готово...!!Ама не ви стиска нали?!Т рудно ли вие ..май да..!!Защо ли ?Ами защото това сте вие...или вашите синове и дъщери и баджанаци...!Не става капаитализъм със управляващи кумонисти другари-господа!!На българина му е вродено да краде...така е възпитан...Трябва ни един сриозен "Хан Крум"имаче оправия няама..нЕКА Д АСЕ ПОУЧИМ ОТ Чили....върнете се назад в историята и и то от преди 20 години и ще разберете за какво става реч и от какво се нуждам със "мекият брУст"не върви в България .. Доказахме го като се насрахме за няколко години..всчики тези дето се правят на "големи политици "там...на СТАДИОНА..както в ЧИЛИ..СТИГА СЪ МЕКИЯТ...!!!
28
0
 
2
 
! Отговори
Ще гледаме преди 15 години
Колега-кои сега се учат,кои използват наученото.Отговор-там няма такива ,които могат да се учат,няма и такива които знаят как.Ааа разбрах-танцуват стеб ай стеб.Това ли е пречината,като гръмне някъде-да заемат такива стойки.Даа гледаи-сурикатите,като видят граблива птица-подобно е.
27
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Как се разделя на две магарета слама? Голямата купчина се разделя на две равни части.На всяко магаре се слага по една купчина.Много от новопостъпилите служители правят основна грешка при разделянето.Слагат и двете купчини при едното магаре.Вярното е по една купчина и на двете магарета.Айде бягайте да тренирате.
26
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Чудя се защо тези престъпници не ги разпитат по нормалния начин в ДАНС - ами правят такива циркове - че да им се смее целия народ? Доколкото разбрах - няма никакви пречки - а и би трябвало ДАНС да ги разпита както се прави със заподозрените и престъпниците!
25
0
 
2
 
! Отговори
БС2003 преди 15 години
Започвам да се убеждавам, че колкото по-малко политиците приказват пред медиите, толкова по-малко глупости ще кажат.Но явно, че като видят микроон, диктофон и пр., те се забравят и започват да плещят кога по-свързано, кога не дотам.Атанасов изглежда няма информатор в ДАНС, та започна да задава *** въпроси.Защо това, защо онова?Каква специална служба ще е ДАНС ако на всеуслишание обяснява всеки свой ход?Без друго у нас (с малки изключения) всеки плямпа на поразия.
24
0
 
2
 
! Отговори
te4ko преди 15 години
КВИ СТЕ ВИЕ ДАНС САМО ХВЪРЛЯТЕ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА ВИКАЛИ МИ ТОЯ ВИКАЛИ МИ ОНЯ.КОЙ ВКАРАХТЕ В ПАНДЕЛАТА БЕ НЕГОДНИЦИ???????????????????
23
0
 
2
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
са същите бостански плашила като логопатния възпитан фъфлек , т.нар. Гла(д)вен прокурор , Подгъзника на Гоце - Б.Велчев .За нищо не стават , за нищо и не биха станали , дори и в нормална ситуация , а в гнила ологархическа республика са направо вредни с бездействието и пълната си некадърност .Колкото по-скоро ги разкараме , толкова повече бихме имали шанс да оцелеем като народ и нация . Иначе......
22
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"И ХИЛЯДА УВСЕ ДА СЕ СБЕРАТ НЕМОГАТ ДА НАДВИЯТ ЕДИН ВЪЛК!" ... mnogo to4no kazano
21
0
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
От ДАНС са гледали Индиана Джоунс и както в една от сериите дават вода на гостите си, после ще им дават антидот, ако направят всичко възможно да върнат спрените пари от ЕС. Това е оптимистичната версия, песимистичната е, че ги канят, за да ги помолят в духа на Живков да се "принизят", докато мине бурята.
20
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
От: НФБи статията трябва да се чете така:Маргините и Златомир Иванов-Баретата при създадената ситуация в страната нямаше как да привикат шефовете на ДАНС, и си уредиха сутрешна разпивка след напивка...Преди как братя галеви привикваха пикаещият във фонтан...па и гоцето ги тачи !ИМА ИНФЛАЦИЯ!ИМА СТЕГНАЦИЯ НА ДОХОДИТЕ1ИМА КОРУПЦИЯ!ИМА СЕРИОЗНИ НАРУШЕНИЯ ПРИ УСВОЯВАНЕТО НА ЕВРО ФОНДОВЕТЕ....!пАРИТЕ СЕ ОТПУСКАТ И ЦЕЛТА Е ПОГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ДА ИМА ДОСТЪП ДО ТЯХ..ОТ ЕДНА СТРАНА ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПОВИШАВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ НА ТЕЗИ ХОРАОТ ДРУГА СЕ ГАРАНТИРА ПО-ГОЛЯМА ПРОЗРАЧНОСТ...ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ИМА САМО КОНТРОЛНИ ФУНКЦИИ!а У НАС МИНИСТРИТЕ ГИ ОТПУСКАТ НА ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА ИЛИ НА РОДНИНИ!ТО БИВА АЛЧНОСТ И БЪРЗО ЗАБОГАТЯВАНЕ...АМА ТАКА ЩЕ Е ДОКАТ ИМА УФСЕ ЗА СТРИГАНЕ...СТАДОТО СИ БЛЕЕ ЛИ БЛЕЕ...И ХИЛЯДА УВСЕ ДА СЕ СБЕРАТ НЕМОГАТ ДА НАДВИЯТ ЕДИН ВЪЛК!а ЧЕРВЕНИТЕ БАРОНИ И КАРДИНАЛИТЕ ОТ ДС СА СЕ ДОКАЗАЛИ....
19
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
и статията трябва да се чете така:Маргините и Златомир Иванов-Баретата при създадената ситуация в страната нямаше как да привикат шефовете на ДАНС, и си уредиха сутрешна разпивка след напивка...Преди как братя галеви привикваха пикаещият във фонтан...па и гоцето ги тачи !ИМА ИНФЛАЦИЯ!ИМА СТЕГНАЦИЯ НА ДОХОДИТЕ1ИМА КОРУПЦИЯ!ИМА СЕРИОЗНИ НАРУШЕНИЯ ПРИ УСВОЯВАНЕТО НА ЕВРО ФОНДОВЕТЕ....!пАРИТЕ СЕ ОТПУСКАТ И ЦЕЛТА Е ПОГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ДА ИМА ДОСТЪП ДО ТЯХ..ОТ ЕДНА СТРАНА ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПОВИШАВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ НА ТЕЗИ ХОРАОТ ДРУГА СЕ ГАРАНТИРА ПО-ГОЛЯМА ПРОЗРАЧНОСТ...ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ИМА САМО КОНТРОЛНИ ФУНКЦИИ!а У НАС МИНИСТРИТЕ ГИ ОТПУСКАТ НА ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА ИЛИ НА РОДНИНИ!ТО БИВА АЛЧНОСТ И БЪРЗО ЗАБОГАТЯВАНЕ...АМА ТАКА ЩЕ Е ДОКАТ ИМА УФСЕ ЗА СТРИГАНЕ...СТАДОТО СИ БЛЕЕ ЛИ БЛЕЕ...И ХИЛЯДА УВСЕ ДА СЕ СБЕРАТ НЕМОГАТ ДА НАДВИЯТ ЕДИН ВЪЛК!а ЧЕРВЕНИТЕ БАРОНИ И КАРДИНАЛИТЕ ОТ ДС СА СЕ ДОКАЗАЛИ....
18
0
 
2
 
! Отговори
пенчо питанката преди 15 години
Кви са тия от данса !??некви платили по 5 бона да ги назначат и сега се правят на ФБР!??Смех ти я милиционерчета освен да събират пари от наркодиларите нищо нестава от тях!!!!трябва да с ЛИНЧУВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ВСИЧКАТА ТАЯ КОРУПЦИЯ В ***!!!!със стари нов бардак нестава -вижте другаря масон ЗАПАЛКАТА -освен да пикае под масата и може да пикае и на шадраван!!!Е ТОВА Е ***
17
0
 
2
 
! Отговори
ivan преди 15 години
Не ви ли се струва,че нещо Атанасов е много притеснен за маргина и баретата.....защо ли?Може би случайно да не се изпуснат да кажат нещо,което не трябва ли,за друго ли........а това за какво са говорили.....ами нали не смятате,че ще дават изявления0просто е глупаво....за това за което са говорили евентуално ще се разбере след няколко месеца-нали не смятате че разработка се прави като на кино -в рамките на 2 часда се прави разработка,залавят се престъпниците ,съдят ги и след това се чувстват много виновни...а за Дончева...такива *** тьотки въобще,ама въобще не ги слушам....
16
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Язък, че Барек прекъсваше предаването сутринта за да съобщи лично "извънредна" новина Маргините били в ДАНС!?!?!? е и?
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
i dans i nutrite i polititzite da gi ebat u gazo site tiq razboinitzi nedoklateni ako mojeh shteh da gi zastrelqm vsichki mrasni dolni jalki paraziti deto ni piqt kravchitzata balgarska mamentzeto im politzeisko vsichki kuki na sapun
14
0
 
2
 
! Отговори
стан преди 15 години
тия от правителството съвсем изтрещяха. а бе хора изчакайте поне да минат 3 дни. та белким ви повярваме, че нещо обмисляте и тогава се впускайте в действие. е днес направо изтрещяхте, то съд, то прокуратура, То ДАНС, то Гагаузов, щял лично да поеме агенцията. а бе ще се засрещнете някъде по пътя и ще се изпотрепате бе. боже какви смешници. както сте я подкарали, току виж до другата неделя ще я свършите цялята работа, която мотаете от година и половина.
13
0
 
2
 
! Отговори
Pepo преди 15 години
И тези от ДАНС са голями смешници - средната им възраст е 28-35 год., кога станаха калайджии, кога и почерняха ???
12
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
като не са имали в ДАНС да им дадът кафе а само водица., дали на излизане са им лиснали вода ., да им върви на тиа убавци в бизнеса с компирите., и шишарките??? то и ние само студена водица пием от тиа управници наште
11
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев го очаква съдбата на Жан Виденов.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимка преди 15 години
Отчитат дейност веднага след доклата на ЕС. Отчитат ама по най-сакатия начин. Видно е, че не я отчитат за пред ЕК, щото там не пасат трева. Най-вероятно за пред хорицата ... мдаа, посмяхме се. Стига толкова :))