8 години затвор за пиян, премазал ученик на спирка

През март 23-годишен добричлия връхлетя с колата си върху 15-годишния Денислав на варненско кръстовище
28 юли 2008 13:36,
64
8 години затвор за пиян, премазал ученик на спирка
23-годишният Хюсеин Хюсеин. Снимка: БГНЕС

Варненският окръжен съд наложи 8 години затвор на Хюсеин Хюсеин при първоначален строг режим.

През март 23-годишният добричлия причини смъртта на 15 годишния Денислав Русков - ученик от Спортното училище във Варна

Минути преди 8 сутринта на 21 март, на централно кръстовище във Варна Хюсеин, който няма шофьорска книжка, връхлетя с управлявания от него автомобил "Мерцедес" върху момчето.

Хюсеин е управлявал пиян от Добрич до Варна, като експертизата установи 1,2 промила алкохол в кръвта.

Досъдебното производство по това дело приключи само за 4 месеца заради многобройните свидетелски показания и събраните доказателства, в това число и записите от камерите по централните булеварди на Варна.

Хюсеин е преминал на червено през 5 варненски кръстовища и е предизвикал верижна катастрофа с два други автомобила в района на Катедралата.

Автомобилът му се е движил със скорост 90 - 100 км в час.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
az bah tam v tazi fatalna sutrin momchto pochina pred ochite mi toz mn sajelqvam
62
0
 
17
 
! Отговори
Силвия преди 15 години
Проблемът е в действащия към момента закон-наистина след като по з-н е предвидено от 3 до 10г. в случая ,няма как да му се дадат повече,колкото и да ни се иска на всички...Можеха, разбира се, да му дадат поне 10-за такова тежко престъпление, след като закона ни е "никакъв", поне да се дава максимума!Затова бащата на Дени е прав, като казва, че той ще продължи да се бори за прпомяна на закона ."Може да съм много малък, но ще се опитам..!"-това бяха думите му пред ВОС след делото.И ще е добре да не се бори сам.. и вместо да си пишем само мнението по форуми ,нека да продължим с него - следете събитията и който иска ще научи как и с какво може да помогне .Със смъртта си Дени се превърна в една кауза-дано успеем нещо да променим ,дано хората ,от които зависят промените ни чуят /ако сме много ,ще сме силни и няма как да не ни чуят!!!/ ,за да няма такива смешни присъди за пияните шофьори-убийци!Защото 8 години наистина са нищо за човешки живот!Живота,който Дени не живя,не трябва да го живее и неговият убиец-друго щеше да е да лежи доживот или поне 30-40години,пък после и да излезе,той живота минал...Дано и тези 8 при строг режим му се видят като 50!............Почивай в мир ,Дени!P.S.След произнасянето на присъдата ,заваля пороен дъжд ....Някой "отгоре" не беше съгласен...
61
0
 
17
 
! Отговори
АбсурД преди 15 години
На всичкото отгоре е бил и дрогиран , това го пишеше навсякъде,защо спестяват цялата истина за това турско псе.Не знам кое е по-добре: да лежи доживот и да го издържаме с нашите данъци или да излезе след няколко години и някой бавно и мъчително да го убие ? Да го дерат жив тоя *** пак няма да са му толкова болките , колкото на майката на Дени!
60
0
 
17
 
! Отговори
nqma zna4enie преди 15 години
naprao da te e strah da otide6 nqkade momi4eto si 4akalo avtobusa i izvednaj nqkav piqn q blaska smqtai za ko staa duma no coment prosto to ne 8 god mi dojivot trq mu dadat
59
0
 
17
 
! Отговори
Пешеходка преди 15 години
Един човешки живот на колко години затвор се оценява? Той няма цена, момчето го няма, а този ще се отърве с няколко години затвор и ще продължи да кара пиян и без книжка. За такива доживотна присъда, че и тя е малко!
58
0
 
17
 
! Отговори
Blacklisted преди 15 години
А НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ И ЗА ''НЕЩАСТНИ" СЛУЧАИ С ОЯДЕНИ И КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ. То се е видяло ,че няма да се оттървем от тях по друг начин.
57
0
 
17
 
! Отговори
.. преди 15 години
aide de hora 8 godini v zatvora ne sa voop6te malko...kak go napravihte pa trqbva6e da mu dadat uslovna prisuda i togava da vi bude ok kato na maksim.Jalko za deteto koeto izgubi jivota.
56
0
 
17
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
И аз съм съгласен за "трагичен" случай в затвора!
55
0
 
17
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
....говориш за идетяа да го утрепат в затвора, и аз бих се включил с някой лев - много мразя такива ***, каращи с 200 по градски улици; а и конкретно този ми е изключително неприятен. та као ше отвяраш фонд за целта - дай инфо :)
54
0
 
17
 
! Отговори
mathur преди 15 години
Сокола за пореден път спаси своя електорат,а ние българчетата пак "духаме супата"както казваше чичовото.Клаха ни не само в Батак ,но и продължават да ни колят.Така ще е докато Серго и Гоце им правят ***.*** турска ***.Още бомби да им пуснат в Истанбул...
53
0
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
Добра идея,Ще го платя Благодаря за съвета
52
0
 
17
 
! Отговори
Кричим преди 15 години
Някой от Варна да има представа за бащата на загиналото момче? Казва се Георги Русков, дали случайно не е от гр. Кричим?
51
0
 
17
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
не ти разправям глупости, цитирам ти закони. друг въпрос е дали са адекватни или не - не съм ги измислял аз. щом в закона пише до 10, няма как да му дадат 20. точка по въпроса. а в щатите, които ми даваш за пример, една кокошка изтрепа цяло семейство - мъж, жена и дете - блъсна ги с колата си. получи присъда "глоба" - дали имаше и 1000 долара. семейството бяха българи, мисля, напиши в"гугъл" и ще излезе случая. но да не се отплесваме - в бг закона за таккъв случай е предвидено наказание до десет години; съдът е направил, каквото е можал. ти ако искаш, *** го убий в затвора.
50
0
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
Абе що да го храня тоя от данаци,СМЪРТ и толкоз
49
0
 
17
 
! Отговори
Варна преди 15 години
А къде са спали полицаите питам аз?! Цяла сутрин е прелитал през светофарите. Колко закона е нарушил, колко ПТП-та е направил... защо не са го спрели преди да стане прекалено късно. За какво са сложени тези камери? За какво са полицаите? То докато не загине някой нищо не помръдва... И накрая 8 години... това е смешно и жалко!!!Почивай в мир, Денис!
48
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
towa e taka, zashtoto Ruskite djigiti sa ni oswobodili ot turskite eni4ari. E, Asane, kwo da prai6, aver? Kato edno vreme ne sa zaklali po Shipka dedo ti, sega pianstvassh mom4e i trepesh narodo-shy si oidesh v kausha i shy ty prekloniat. i za Batak i za Plovdiv i za Levski na tvoiat *** ste si go izkarat
47
0
 
17
 
! Отговори
- преди 15 години
Сега - някой беше написал,че "причиняване на смърт по непредпазливост и предумишлено убийство" били две различни неща. Зависи от коя страна ги погледнеш - значи за мен лично това не може да се вземе за причиняване на смърт по непредпазливост защото тоя въпросния още като се е качил пиян в колата вече е носил отговорност за последствията. Или искате да ми кажете,че щом някой е пиян той не носи вече отговорност? Ами дайте всички да се напием и да правим каквото си искаме. Още щом е вдигнал чашата с намерението после да кара, той е взел напълно съзнателно решение и е осъзнавал последиците. Затова аз казвам - да го съдят като за предумишлено убийство! Ама ние нямаме нито къдърни адвокати, нито съд....
46
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Трябвало е да се признае за виновен и да иска споразумение и присъда под минималната. Да пореве по телевизиите колко лошо се чувства. Адвокатите да пуснат връзки в прокуратурата и т.н.
45
0
 
17
 
! Отговори
Го6о преди 15 години
на тоя 8 години и делото приключило за 4 месеца, а на оная пияна руска *** Ставийски дето утрепа един и момичето лежи в кома цяла година - само 2 години условно...:(((
44
0
 
17
 
! Отговори
4444 преди 15 години
дори е малко като присъда за такова престъпление,а ако беше руски *** ,нямаше и това да получи!!!!!